(Brand)beveiliging en Datacom

Elektronische beveiliging voor DC stroombewaking

Traditioneel worden 24 V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.

De PXS24 installatieautomaat biedt een betere bescherming voor 24 V DC stroomkringen, aangezien overbelasting snel wordt gedetecteerd en de betrokken machineonderdelen selectief worden uitgeschakeld. Hierdoor blijft het proces onder controle en kunnen fouten, om kritische schade te voorkomen, worden omzeild. Daarnaast kan het proces op gecontroleerde wijze worden uitgeschakeld. De module kan capacitieve belastingen tot 20,000 μF beschermen.

Van de PXS24 is zowel een Economy- als een Standard-versie beschikbaar. Door gebruik te maken van de PXS24 kunnen machinebouwers de betrouwbaarheid van hun systemen verbeteren. De PXS24 is een modulair schaalbaar systeem. Elk kanaal bestaat uit een aparte module, ieder met zes geïntegreerde potentiaalverdeelklemmen die het mogelijk maken om tot drie 24 V DC belastingen direct aan te sluiten. In tegenstelling tot conventionele oplossingen wordt de gebruiker niet gedwongen om meerkanaalsmodules te gebruiken. De PXS24 stelt de gebruiker in staat om het aantal kanalen te selecteren in overeenstemming met de werkelijke behoeften van de toepassing. Bedrading kan tot een minimum beperkt worden. Dit levert niet alleen een verdere kostenbesparing op, maar ook mogelijke oorzaken van fouten worden zo tot een minimum gereduceerd. Het eerste PXS24 kanaal wordt op de 24V voedingsspanning aangesloten met push-in klemmen. Elke volgende PXS24 module wordt via een plug-in railsysteem gevoed, zodat er geen extra bekabeling nodig is. Dit maakt het mogelijk om de configuratie eenvoudig uit te breiden.

„Met de PXS24 installatieautomaat willen we onze klanten een duidelijke meerwaarde bieden ten opzichte van de producten van onze concurrenten,” aldus Geurt van Bennekom, Productmanager bij Eaton. „Wij weten dat arbeid de meest kostbare factor is bij installatie en onderhoud. Het is voor ons dan ook belangrijk om machinebouwers, paneelbouwers en installateurs in staat te stellen sneller en efficiënter te werken.”

De extra geïntegreerde functies van de PXS24 maken het mogelijk om in de verdeelkast componenten uit te sparen. Hierdoor wordt, ten opzichte van conventionele oplossingen,wel 25% aan ruimte bespaart in de verdeelkast. Bovendien is er een besparing tot wel 15% mogelijk op materiaal en 35% op installatiekosten.

Elk kanaal komt met zijn eigen PLC-compatibele in- en uitgangen. Dit maakt het mogelijk om de PXS-kanalen te gebruiken voor bewaking en visualisering. Dit is niet alleen essentieel voor selectieve uitschakeling, maar ook voor onderhoud en gerichte probleemoplossing. Met de PXS24 is het mogelijk om in geval van een storing direct te schakelen tussen kanalen. De kanalen kunnen rechtstreeks via een eenvoudige plug-in verbinding worden gekoppeld om groepsberichten te genereren, of om meerdere kanalen te koppelen en uit te schakelen in geval van een storing.

Meer artikelen van Eaton Industries (Nederland) B.V. :

Hoe ga je als installateur om met het vlamboogrisico?


In de vernieuwde NEN 3140 is het risico op vlambogen nadrukkelijk opgenomen. Er is nu bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen per situatie en installatie. Dat geeft houvast, maar nog geen absolute zekerheid dat vlambogen worden voorkomen of dat de installateur altijd voldoende beschermd is bij vlamboogincidenten. Hoe ga je als installateur en mon

Besturingsrelais en opbouwbehuizing


De compacte besturingsrelais easyE4 van Eaton is geschikt voor eenvoudige én complexere besturingstaken. Dankzij de krachtige hardware, de uitbreidingsmogelijkheden en de vele communicatieopties, is de easyE4 als relatief besturingsrelais in een breed scala aan toepassingen en markten inzetbaar.

Energieopslag als proven technology


Op woensdag 27 maart stroomt de Johan Cruijff ArenA vol met beleidsmakers, technologisch ontwerpers en netbeheerders die samen kennis en inspiratie komen opdoen over de nieuwste ontwikkelingen in energieopslag. Het is een van de duurzaamste stadions ter wereld. Duurzame energietransitie is belangrijker dan ooit en daarom organiseren Eaton, BAM Bouw en Vastgoed en The Mobility House de exclusieve c

Training tijdens ontwerpfase zonnewagen


Solar Team Twente – in 2019 nemen zij al voor de achtste keer deel aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge – wordt ondersteund door Eaton, al jaren partner van het team. Het bedrijf helpt onder meer met advies en training. Recent volgden de teamleden bij Eaton een training DFMEA - Design Failure Mode and Effect Analysis.

Adaptief leren evacueren


Wat moet je doen als er brand uitbreekt in een gebouw en de verlichting valt uit? Uit onderzoek blijkt dat slechts 38 procent van de aanwezigen de statische nooduitgangsborden herkent en een gebouw op de juiste wijze verlaat.

UPS-as-a-Reserve bewijst waarde in pilot bij datacenter


Het Noorse datacenterbedrijf Basefarm deed een geslaagde proef met UPS-as-a-Reserve (UPSaaR). De succesvolle pilot van Eaton was onderdeel van een project van de Noorse netbeheerder Statnett en het toonaangevende energiebedrijf Fortum, dat actief is in Scandinavië en de Baltische staten. Het project, afgerond in het derde kwartaal van 2018, toonde aan hoe elektriciteitsafnemers ook een bijdrage ku

Modulaire woning met plug-and-play elektrische installatie


In navolging van een eerdere geslaagde pilot in de wijk Schuytgraaf in Arnhem heeft powermanagementbedrijf Eaton Industries (Netherlands) B.V. in Zwolle een nieuwe stap gezet in de realisatie van een plug-and-play elektrische infrastructuur binnen een modulaire woning. In de modulaire nieuwbouwwoning is een prefab meterruimte-trap-module geplaatst met groepenkast die volledig plug-and-play is aan

Internationale milieuprijs voor energieopslagsysteem


Het grootste Europese energieopslagsysteem dat tweedehands en nieuwe batterijen uit elektrische voertuigen toepast in een commercieel complex – de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA – heeft de internationale Green Apple Award voor ‘Environmental Best Practice’ gewonnen. Het project dat verkozen werd uit ruim 800 andere internationale nominaties, is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Eaton,

UL-gecertificeerde netwerkkaart


De Gigabit M2 Netwerkkaart met UL-certificering is Eatons nieuwste Uninterruptible Power Supply (UPS) connectivity apparaat en biedt IT-professionals niet alleen nieuwe functionaliteiten en hoge snelheden, maar ook het hoogste niveau van bescherming tegen opkomende cybersecurity dreigingen volgens de strenge UL 2900-2-2 veiligheidsnorm.

Besturingsrelais met IIoT getoond tijdens Duitse beurs


Eaton is dit jaar prominent aanwezig op de vakbeurs SPS IPC Drives, die van 27 tot en met 29 november in de Nürnberg Messe wordt gehouden. Tijdens de vakbeurs presenteert Eaton de volgende generatie van zijn succesvolle ‘easy’ besturingsrelais.

Draadloze schakelaars in pakketten


Met de introductie van zes draadloze Go Wireless-pakketten van Eaton is draden trekken om verlichting, verwarming, ventilatie en zonwering met een schakelaar te bedienen niet langer nodig.

Elektronische beveiliging voor DC stroombewaking


Traditioneel worden 24 V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.


Motor Scan technologie →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager