Kabeldraagsystemen en buis

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement

Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

KDS-FP is een flexibele oplossing voor het beheer van kabels en pneumatische of hydraulische leidingen: aantal en diameter van de vereiste gaten kunnen op elk moment probleemloos worden aangepast zonder dat men moet boren, zagen of andere bewerkingen moet uitvoeren. Het systeem biedt continu een betrouwbare IP66-afdichting. Eerst wordt in de wand van de schakelkast een standaard gat volledig afgedicht door er de flensplaat op te schroeven. Vervolgens kunnen naar wens maximaal drie plaatdelen op de vooraf bepaalde breukpunten worden uitgebroken, zonder gereedschap. Achter elk uitgebroken segment bevindt zich een opening van 40 × 110 mm dat verder kan worden onderverdeeld in maximaal tien frameopeningen door op de juiste plekken frame-inlays uit de KDS-Click serie erin vast te klikken. De inlays zijn leverbaar als standaard partities, T-stukken of als kruis- en dubbelkruisvorm, zodat iedere configuratie van de framegaten mogelijk is.

CONTA-CLIP levert een continu groeiend programma van verschillende dichtingselementen – momenteel zijn dit er ongeveer 100 – voor het afdichten van leidingen en buizen van verschillende diameters en voor de doorvoer van meerdere kabels via één frameopening. De dichtelementen, die aan de zijkant zijn voorzien van een golfsnede, worden eenvoudig om de bedrading aangebracht en zorgen niet alleen voor een goede afdichting, maar bieden tevens een betrouwbare trekontlasting. Nadat de kabels zijn voorzien van een dichtingselement worden deze vanaf de binnenkant van de schakelkast in de frame openingen geduwd die middels de inlays zijn geconfigureerd.

Dankzij de conische vorm kunnen de dichtingselementen eenvoudig door de frameopening of de inlays worden geduwd en even makkelijk worden verwijderd voor nieuwe of extra bekabeling. Ongebruikte frameopeningen worden veilig afgesloten met blind dichtingselementen.
Momenteel zijn twee typen flensplaat leverbaar: KDS-FP-2 × 10/24 en KDS-FP-3 × 10/24 voor respectievelijk maximaal 20 of maximaal 30 configureerbare frameopeningen. Meerdere vormfactoren zijn in ontwikkeling.

Meer artikelen van Conta-Clip Nederland B.V. :

Kabelmanagement programma van Conta-Clip uitgebreid met KES-E


De klassieke kabeldoorvoer voor schakelkasten, behuizingen, machinebouw en panelenbouw wordt al jaren gebruikt naar volle tevredenheid. We zijn met z'n allen gewend geraakt aan deze standaarden. Maar ook op gebied van kabelmanagement en kabeldoorvoer heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan.

IP66-kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten


De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Directe Modbus aansluiting op PLC’s


De GSM-PRO2 I/O communicatiemodules van CONTA-CLIP beschikken over een Modbus RTU over RS485 die data-uitwisseling met andere controllers mogelijk maakt. De modules werken als slave en kunnen bijvoorbeeld een PLC voorzien van extra GSM-functionaliteit.

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement


Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

Universeel kabeldoorvoersysteem


De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen.

Schroefverdeelblokken


Met de nieuwe schroefverdeelblokken SVBKA en SVBA is een potentiaal- en kabelverdeling mogelijk zonder extra benodigdheden in een zéér compacte bouwvorm.

Scherm aansluitbeugel


In een industriële omgeving is het van groot belang dat processen immuun zijn voor EMC-storingen.

Klemmen-accessoires


De SMAG aftak rijgklemmen van Conta-Clip bieden de mogelijkheid om een of twee extra draden aan te sluiten op de SRK rijgklem. Zo is de standaard rijgklem met twee aansluitingen uitgebreid met twee extra aansluitpunten.


Klemmen-accessoires →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: