Overige

Gilde van Verduurzamers opgericht

Op 2 november kondigden Wietse Walinga (Smart Workplace/Duurzaam Gebouwd), John Lens (TVVL) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) de oprichting van het Gilde van Verduurzamers aan. Dit gebeurde tijdens Building Holland. Het Gilde wil zich ontwikkelen tot de beroepsvereniging van alle professionals die zich bezighouden met verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hiervoor zet het zich in voor kennisdVerduurzamerseling en kennisontwikkeling dwars door alle branches in de sector heen: van bouwers en installateurs tot beleidsmakers en adviseurs.

De aankondiging van het Gilde van Verduurzamers viel samen met de afsluiting van de vijfde editie van de cursus Basiscertificaat Energietransitie Gebouw Omgeving. Hierin werkten de initiatiefnemers intensief samen met de transitiemakers van Squarewise. De deelnemers horen bij de eerste Verduurzamers, net als hun voorgangers van de afgelopen jaren waarmee het Gilde een vliegende start maakt. Vanaf begin 2022 kunnen ook andere professionals zich aanmelden.

De eerste voorzitter van het Gilde van Verduurzamers is Suze Gehem: “Onze maatschappij heeft een schreeuwend tekort aan goede vakmensen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Van duurzame planvorming tot aan de uitvoering. Het Gilde gaat daarom samen met talentvolle vakmensen aan de slag om het verschil te maken, want alleen samen kunnen we grenzen verleggen en de ambitieuze doelstellingen behalen.”

https://www.gildeverduurzamers.nl/


TechBarometer staat op slecht weer →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: