Overige

Grote batterijen voor festivals

Het assortiment batterijen van Bredenoord is uitgebreid met nieuwe systemen. Naast de kleine E-saver en de grote 600 kW Battery Box, bestaat de keuze nu ook uit andere vermogens waarmee het belangrijkste deel van de vraag is gedekt.

De Battery Boxes bieden de mogelijkheid om een (lokale) smart grid te creëren. Hiermee kan de gebruiker optimaal met de beschikbare energie omgaan en besparingen realiseren op CO2, NOx, brandstof en geluidsemissies. Een belangrijke schakel in de energietransitie.

Toepassing

Waar de kleinere batterijen geschikt zijn voor kleinere stroomvragen van bijvoorbeeld cameratoezicht of verkeerslichten, zijn de ‘grote jongens’ bedoeld voor bijvoorbeeld festivals (minder geluid, geen emissies!) of elektrische hijskranen. Tevens zijn ze in te zetten om tijdelijke stroomvragen op te lossen wanneer netbeheerders niet in staat zijn om eerder nieuwe of verzwaarde aansluitingen op te leveren. Ook voor synchrone netovername tijdens onderhoud aan transformatoren of het opvangen van piekvraag is een grotere Battery Box een prima oplossing.

Jaap Fluit, CEO van Bredenoord: “Om ons heen zien we dat er veel mooie nieuwe oplossingen worden ontwikkeld voor tijdelijke energiezekerheid, Bredenoord zelf pioniert volop mee. Vaak zien we nog een kloof tussen de nieuwe technologieën en de grootschalige toepasbaarheid in de praktijk. De kracht van Bredenoord is om die kloof te dichten met producten die in de praktijk goed schaalbaar zijn, bruikbaar en direct inzetbaar.”

Meer artikelen van Bredenoord :

Grote batterijen voor festivals


Het assortiment batterijen van Bredenoord is uitgebreid met nieuwe systemen. Naast de kleine E-saver en de grote 600 kW Battery Box, bestaat de keuze nu ook uit andere vermogens waarmee het belangrijkste deel van de vraag is gedekt.

Succesvolle pilot methanol brandstofcel aggregaat


Onlangs nam Vioss het eerste aggregaat van Bredenoord in gebruik dat werkt op een methanol brandstofcel. Het aggregaat voorziet een tijdelijke verkeersregelinstallatie langs het Apeldoorn-Dierenskanaal van energie. Daarbij is één tank methanol voldoende voor het voeden van 1 km rijbaanverlichting (twintig masten) gedurende veertig nachten.

Betrouwbare energieoplossingen voor Oostenrijkse markt


Event Electric uit Oostenrijk en Bredenoord uit Nederland hebben een samenwerkingsverband gesloten. Deze combinatie biedt de Oostenrijkse markt een breder assortiment aan mobiele stroomoplossingen. Algemeen directeur van Bredenoord Jaap Fluit: “Betrouwbaarheid, duurzaamheid en expertise zijn de kernwaarden die Bredenoord en Event Electric delen. Samen kunnen we Oostenrijkse bedrijven nog beter van

‘Large Rental Company of the Year’


Tijdens de afgelopen European Rental Awards in mei in Madrid, ontving Bredenoord de Award voor Large Rental Company of the Year. Andere genomineerden waren A-Plant (UK) en Molle Noleggio (I). De jury roemde de stabiele groei van de Rental business van Bredenoord en de voortrekkersrol die gepakt wordt in het ontwikkelen van innovatieve energieopslag producten in de verhuurvloot.

Mobiele energieopslag met GRIDSTOR conformiteitsverklaring


De mobiele energieopslag-specialist Bredenoord ontving onlangs als eerste bedrijf ter wereld een GRIDSTOR test conformiteitsverklaring van DNV GL voor het energie-opslagsysteem Big Battery Box. Deze verklaring werd gepresenteerd op de European Energy Storage tentoonstelling in Düsseldorf.

Big Battery Box verduurzaamt stroom ESNS


ESNS (Eurosonic Noorderslag) maakte tijdens de afgelopen editie gebruik van de Big Battery Box, het mobiele systeem voor energieopslag van Bredenoord. ESNS is het grootste indoor platform voor Europese (pop)muziek en heeft in concertzaal Oosterpoort meer energie nodig dan het elektriciteitsnet kan leveren. The Powershop is al jaren de huisleverancier op ESNS van de tijdelijke stroomvoorzieningen v


VSK verschoven naar mei 2022 →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: