Installatiemateriaal

Herinschakelen op afstand

Stop & Go Connected is een nieuw product binnen Eliot, het IoT-programma voor geconnecteerde elektrische apparaten van Legrand. Dit modulaire product is een herinschakelaar die is gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat in de woning.

Dankzij een geïntegreerde WiFi-module en de speciale Legrand Power On applicatie kunnen gebruikers de elektrische installatie van de eigen woning op afstand bedienen.

Stel, door een elektrische storing op het net, is de aardlekschakelaar in de woning gesprongen en de installatie spanningsloos. Wanneer er niemand aanwezig is, kunnen bewoners bij hun thuiskomst voor onaangename verrassingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan ontdooide etenswaren in de diepvries.
Niet alleen zal Stop & Go Connected de bewoner op de hoogte brengen van dit probleem, het systeem zal tevens de isolatietoestand van de elektrische installatie testen om te checken of er sprake is van een permanente storing. Is deze controle gebeurd, dan krijgt men via de Legrand Power On app een signaal op de smartphone. Geen permanente storing? Dan kan men de gesprongen aardlekschakelaar op afstand opnieuw inschakelen. Is er toch een permanente storing? Dan ontvangt men ook een signaal om de installateur te waarschuwen.

Stop & Go Connected kan naar keuze worden gebruikt voor koppeling met de aardlekautomaat of aardlekschakelaar van de woning, of met één enkele kring zoals een verlichtingskring of de elektrische kring waar de diepvries op aangesloten is. Wanneer men voor de eerste optie gaat (hoofdschakelaar), is het aangeraden een UPS te integreren zodat bij een stroomstoring de continuïteit van het WiFi-netwerk verzekerd is.

Stop & Go Connected is uitgerust met een WiFi-module met geïntegreerde antenne. Hierdoor kan via het internet met elke smartphone, waarop de app Legrand Power On is geactiveerd, worden gecommuniceerd. De app is te downloaden via Google Play en App Store en is in enkele stappen gemakkelijk te configureren.

Meer artikelen van Legrand Nederland B.V. :

Aan- en afwezigheidssensoren


Om installatietijd te besparen in grotere ruimtes communiceren de An-10 sensoren van Legrand onderling via RF (Hybrit Mesh) en creëren zo Lighting Management.

Samen circulaire oplossingen ontwikkelen


Legrand, ABB en Technische Unie zijn samen met BlueCity en ENGIE de uitdaging aangegaan om binnen 150 dagen twee nieuwe circulaire producten en / of diensten te ontwikkelen. Deze kunnen binnen één à twee jaar op de markt komen. Waar nu ketenpartners vaak de kaarten nog dicht tegen de borst houden wordt er nu actief samengewerkt om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken.

Herinschakelen op afstand


Stop & Go Connected is een nieuw product binnen Eliot, het IoT-programma voor geconnecteerde elektrische apparaten van Legrand. Dit modulaire product is een herinschakelaar die is gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat in de woning.


Nieuw model rubber tegeldrager →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager