Industriële componenten

Industriële pc’s voor Walibi-attractie

Als je al eens een ritje hebt gemaakt in de Walibi-attractie Popcorn Revenge, dan vraag je je mogelijk af hoe deze sierlijke wagens kunnen bewegen zonder rails? De maker van deze interactieve trackless darkride, geeft antwoord op deze vraag.

Het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems is de maker van de Popcorn Revenge-voertuigen. Ruud Koppens, CEO van ETF legt uit: “Onze trackless voertuigen maken gebruik van inductie, ze volgen een route die wordt weggewerkt onder de vloer. Hierdoor lijkt het net alsof de voertuigen in Popcorn Revenge vrij over de vloer bewegen.”

Voertuigen sturen show control aan

Door het elegante uiterlijk van de Popcorn Revenge-voertuigen vergeet je bijna dat er binnenin een hele berg software en hardware is weggewerkt die deze technologie mogelijk maakt. Koppens: “De voertuigen van Popcorn Revenge sturen voor een groot deel de show control aan van de attractie; denk aan het openen van een deur als een voertuig nadert en het afspelen van de juiste geluidseffecten op het juiste moment. Als er iets met de techniek in het voertuig gebeurt, ligt dus de gehele attractie stil. Dit betekent dat de hardware in het voertuig continu moet presteren. We stellen daarom hoge eisen aan de industriële pc’s en de leverancier ervan.”

Hulp voor pc’s

Voor de industriële pc’s in de voertuigen, heeft ETF de hulp ingeschakeld van HPS Industrial. Steven Wigboldy, Business Development Manager bij HPS Industrial: “Onze embedded computers zijn vooral geschikt omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten, hierdoor gaan ze veel minder snel stuk. Matt Naus, Senior Software & Electronics engineer bij ETF vult aan: “Je kunt je misschien wel voorstellen dat de voertuigen in Popcorn Revenge letterlijk stof doen opwaaien, aangezien ze de hele dag over de grond glijden. Als er stof in een ventilator van een pc terechtkomt, kan dat een storing veroorzaken.”

Daarnaast is het belangrijk dat een industriële pc verschillende spanningsniveaus aankan. Naus: “Een lege accu heeft een heel ander niveau dan een volle accu. In het verleden hadden we pc’s die deze spanningsverschillen niet aankonden, waardoor ze oververhit raakten en kapotgingen. Die robuustheid is dus heel belangrijk. Deze kwaliteitseis is een van de redenen waarom we HPS Industrial hebben geselecteerd als leverancier van onze embedded pc’s.”

Eer

Daarnaast is ook het serviceniveau van een leverancier belangrijk. Ieder uur dat een attractie stilstaat is een uur te lang. Naus: “Uit ons eigen research bleek dat HPS Industrial snel support kan leveren, omdat het bedrijf directe contacten heeft met fabrikanten. Dat snel kunnen schakelen vinden we belangrijk. In de ruim vier jaar dat ETF de pc’s van HPS gebruikt, is de samenwerking met HPS probleemloos verlopen.”

Wigboldy: “We zijn er bijzonder trots op dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie project. Als je al eens in Popcorn Revenge hebt gezeten, weet je dat dit een heel speciale attractie is. Het is voor ons een hele eer om met zo’n innovatieve partij als ETF samen te mogen werken.

Meer artikelen van HPS Industrial :

Industriële pc’s voor Walibi-attractie


Als je al eens een ritje hebt gemaakt in de Walibi-attractie Popcorn Revenge, dan vraag je je mogelijk af hoe deze sierlijke wagens kunnen bewegen zonder rails? De maker van deze interactieve trackless darkride, geeft antwoord op deze vraag.

Volledig waterdichte RVS-panels


In sommige sectoren worden er strengere eisen gesteld aan apparatuur dan in andere industrieën. Zo zijn er binnen de chemische en voedingsmiddelenindustrie strenge hygiënische en anti-corrosie eisen waar een industriële computer aan moet voldoen.

Nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek


De nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek is ontworpen door HPS Industrial, specialist op het gebied van industriële computers en rack servers. De Beeldenfabriek Illustratie en Animatie maakt stilstaande en bewegende beelden in 2D en 3D die vooral gebruikt worden voor het visualiseren van nog te realiseren woningen. Aangezien de beeldkwaliteit en resolutie van beeldschermen in de afgelopen

UPS-oplossing met LoRa-technologie


De SCP CUBE-oplossing van ARBOR Technology, leverancier van industriële PC’s en IIoT-oplossingen, is vanaf nu verkrijgbaar via HPS Industrial. Dit is een noodstroomvoorziening (UPS) oplossing die gebruikmaakt van meerdere condensatoren, specifiek ontwikkeld voor box- en panel PC’s.

hoofdafbeelding

Box PC voor de Machine Vision markt


De nieuwe FPC-9002-P6 Box PC van ARBOR Technology is een nieuw robuust modulair model, speciaal ontworpen voor machine vision toepassingen. De nieuwe Box PC is verkrijgbaar met de Intel 7e generatie ‘Kaby Lake’ processors en met een optie voor de 6e generatie ‘Xeon’ processoren.


Programmeerbare 1500 W DC-voedingen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: