Overige

Kansrijke innovaties in de schijnwerpers

Building Holland van 9 tot en met 11 april 2019

Rabobank verbindt zich als partner aan Building Holland en wordt hoofdsponsor van de Innovation Challenge. Rabobank en Building Holland willen innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector aanjagen. Met de Rabo Innovation Award wordt aandacht gevraagd voor veelbelovende concepten. Met dit jaar drie Awards in de categorieën: Digitalisering, Circulariteit en Energietransitie.

“De bouwsector staat aan de vooravond van indrukwekkende veranderingen: digitalisering, CO2-reductie, circulariteit, energiebesparing en gezonde gebouwen. Het zijn onderwerpen waarmee de sector nu al volop bezig is. Onderwerpen die vragen om innovatieve oplossingen. Met de Rabobank Innovation Challenge worden deze innovaties nog meer gestimuleerd”, aldus Richard Klein event director van Building Holland.

Bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken

De jury van de Rabobank Innovation Challenge staat onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI). Het evenement legt de verbinding tussen innovators, koplopers en snelle volgers. De inschrijvers leveren doorgaans een grote bijdrage aan de maatschappelijke vraagstukken die spelen. Terpstra: “Techniek is dé enabler voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot, slimme mobiliteit en smart buildings. Er is zóveel mogelijk, de Rabobank Innovation Challenge maakt dat zichtbaar.” De genomineerden worden gepresenteerd tijdens Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april in RAI Amsterdam.

Winnaar Innovation Award 2018

Winnaar van de Innovation Challenge in 2018 was Ibis Power uit Eindhoven. Dit bedrijf ontwikkelde PowerNEST, een architectonische oplossing voor de winning van wind- en zonne-energie voor hoogbouw (vanaf vijf verdiepingen en meer). Een extra laag op het gebouw onttrekt de pv-panelen en windmolens aan het zicht en reduceert hinderlijk geluid en trillingen. Terugblikkend bevestigt directeur Alexander Suma dat het winnen van de prijs hem de nodige aandacht heeft opgeleverd. “We hebben met dit concept meer prijzen gewonnen, maar dit is een heel belangrijke in de Nederlandse bouwwereld. De prijs heeft ons de nodige interessante contacten opgeleverd en zorgt voor een flinke uitbreiding van je netwerk.”

Stimuleren

Als partner van Building Holland sponsort Rabobank de Rabo Innovation Award. Met deze Award stimuleert Rabobank de innovatie in de gehele keten. Roel van de Bilt, directeur Real Estate Finance bij Rabobank vindt het belangrijk dat bedrijven in de bouw kunnen groeien door inzet op digitalisering en verduurzaming. Hierdoor kunnen ze betere producten en diensten realiseren, sneller en tegen lagere kosten leveren en bijdragen aan een gebouwde omgeving met een lagere milieu impact. “Het onderscheidend vermogen en het rendement van de bouwsector wordt steeds vaker bepaald door de mate waarin men in staat is te innoveren en samen te werken. Door de samenwerking met Building Holland en deze prijs willen we de bouwsector stimuleren structureel te innoveren op de gebieden circulariteit, digitalisering en energietransitie. Rabobank stelt graag haar kennis en netwerken ter beschikking aan de genomineerden en winnaars om de mogelijkheden voor samenwerking en verbindingen te vergroten.”

Inschrijven

Inschrijven voor de Rabobank Innovation Challenge kan tot 5 maart via de website. Daarna maakt de jury een selectie. Bedrijven die worden genomineerd krijgen een plek op de Innovation Boulevard.

De prijsuitreiking van de Award vindt plaats op woensdag 10 april op Building Holland 2019.

 

Meer artikelen van Easyfairs Evenementenhal :

Nieuwe beurshal in Gorinchem


Evenementenhal Gorinchem breidt uit met een tweede hypermoderne beurshal. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website. De werkzaamheden zijn enkele maanden geleden gestart. De oplevering van Next Level is eind augustus. Voorheen bestond Evenementenhal Gorinchem uit één grote beurshal op de begane grond. De tweede beurshal komt op de bovenverdieping di

hoofdafbeelding

De Installateur van de Toekomst in Hardenberg


Beursorganisator Easyfairs brengt op 10, 11 en 12 september Elektrotechniek & Werktuig(bouw)kunde opnieuw samen met aandacht voor de toekomst van de installateur. “De ontwikkelingen in de installatie- en elektrobranche gaan erg snel en de rol van de installateur is aan het veranderen. Er is vakkennis nodig om alle ontwikkelingen bij te houden”, aldus Head of Event Mathilde Koniuszek. Daarom staat

De Installateur van de Toekomst in Gorinchem


De eerste combi-editie van Installatie & Elektro Vakbeurs op 14, 15 en 16 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem staat in het teken van De Installateur van de Toekomst. Eén van de thema’s is efficiënt werken. Om hier op in te spelen lanceert de organisatie samen met haar deelnemers drie programmaonderdelen: Café van de Toekomst, de Tool Experience en de ZZP-borrel.

Rabobank Innovation Challenge 2019 voor GOOEE


De overall prijs voor de Rabobank Innovation Challenge 2019 gaat dit jaar naar GOOEE voor het IoT Building Intelligence Platform. In totaal ontving de jury 69 inzendingen, evenredig verdeeld over de drie categorieën: Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. De winnaars werden gepresenteerd op Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector van 9 tot en

Smart buildings nog slimmer


Digitalisering vormt één van de centrale thema’s tijdens Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector op 9, 10 en 11 april 2019 in RAI Amsterdam. In dat kader wordt een groot podium gecreëerd voor het Internet of Things. Veel aandacht zal daarbij mogelijk uitgaan naar de Britse multinational Gooee met een nieuw alomvattend platform voor het beheer en de bestu

Talenten in de spotlights


Het is inmiddels meer dan bekend dat zowel de bouw-, de vastgoed- als de installatiesector staan te springen om vakkundig en goed opgeleid personeel. De enorme uitdagingen die de komende jaren voor de deur staan, vragen om goed opgeleide doorpakkers. Building Holland besteedt tijdens haar 2019-editie dan ook uitgebreid aandacht aan de zoektocht naar talenten met het nieuwe programmaonderdeel ‘Tale

Thema ‘Energietransitie’ ingevuld door exposanten beurs


Energietransitie is één van de centrale thema’s tijdens de komende editie van Building Holland. Het is interessant om te zien hoe verschillende bedrijven tijdens Building Holland invulling geven aan dit thema.

Kansrijke innovaties in de schijnwerpers


Rabobank verbindt zich als partner aan Building Holland en wordt hoofdsponsor van de Innovation Challenge. Rabobank en Building Holland willen innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector aanjagen. Met de Rabo Innovation Award wordt aandacht gevraagd voor veelbelovende concepten. Met dit jaar drie Awards in de categorieën: Digitalisering, Circulariteit en Energietransitie.

Verbinding voorop tijdens innovatie event


Building Holland, het innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april 2019 in RAI Amsterdam wil zich nadrukkelijker manifesteren als verbinder. Event Director Richard Klein noemt die verbindende rol zelfs het centrale thema voor de editie 2019. “Het gaat hier om de verbinding binnen de hele keten en het verbinden van talenten met potentiële opdrachtgevers in o

Installatie & Elektro Vakbeurs in mei 2019 in Gorinchem


Beursorganisator Easyfairs lanceert Installatie & Elektro Vakbeurs in Gorinchem. Deze combi-editie op 14, 15 en 16 mei 2019 staat in het teken van De Installateur van de Toekomst.


Kwaliteitsregelingen voor installatiebranche onder één dak →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager