Verlichting / LED

Klimaatneutraal in 2030

Osram heeft zich tot doel gesteld binnen tien jaar volledig CO₂-neutraal te worden. “Als wereldwijd opererende onderneming is Osram zich volledig bewust van haar verantwoordelijkheid voor duurzaamheid. Wij hebben onszelf tot doel gesteld klimaatneutraal te zijn in 2030 en op die manier een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren,” aldus Ingo Bank, CFO van OSRAM Licht AG. Nog in het huidige boekjaar wil Osram beginnen consequent haar kooldioxide-emissie te verminderen en zo bij te dragen aan het behalen van de doelen uit het akkoord van Parijs.

De bescherming van het klimaat en de reductie van emissies die het klimaat schaden zijn wereldwijde uitdagingen. Osram erkent haar verantwoordelijkheid als productiebedrijf en heeft zich ertoe verbonden een bijdrage te leveren om de klimaatverandering in te dammen.

Focus op energie-efficiëntie

De onderneming wil haar eigen CO₂-balans consequent reduceren en versterkt daarom haar focus op energie-efficiëntie zowel in haar eigen productie als op haar administratie- en ontwikkelingslocaties met ingang van dit boekjaar met als doel om in 2030 CO₂-neutraal te zijn. Op die manier speelt de onderneming haar rol in de uitvoering van het verdrag dat tot stand is gekomen op de klimaatconferentie van Parijs in 2015 en dat de opwarming van de aarde wil beperken tot aanzienlijk minder dan twee graden Celsius ten opzichte van het pre-industriële niveau. Concreter gezegd is het doel nu om energie te besparen en de energie-efficiëntie te vergroten op alle gebieden van de productie en administratie. Het consequente gebruik van hernieuwbare energievormen speelt ook een beslissende rol.

Klimaatbescherming voortstuwen

Osram wil ook haar upstream en downstream keten van toeleveranciers energie-efficiënter maken om haar ambitieuze doelen te bereiken. Zo besparen klanten van Osram energie, reduceren zij hun eigen emissies en dragen zij niet alleen bij aan klimaatbescherming, maar profiteren zij ook van economische toegevoegde waarde. “In lijn met onze visie ‘Licht voor een betere wereld’ geven onze energie-efficiënte producten en oplossingen ons een belangrijk instrument om klimaatbescherming voort te stuwen,” zei Bank. Deze energie-efficiënte producten en intelligente oplossingen voor lichtsturing helpen Osram klanten nu al om hun kooldioxide-emissies te reduceren met 5 miljoen ton per jaar. Volgens het United for Efficiency (U4E)-initiatief van het VN-milieuprogramma zou een consequente wereldwijde overstap op energie-efficiënte verlichting de kooldioxide-emissies met 390 miljoen ton per jaar kunnen reduceren en consumenten rond $50 miljard aan stroomkosten kunnen besparen.

Meer artikelen van Osram Benelux BV :

UV-lampen tegen virussen


Na internationale goedkeuring kan Osram nu UV-C-systemen leveren voor het desinfecteren van lucht en oppervlakken. Deze AirZing lampen werken met een golflengte van 253,7 nm en vernietigen virussen (waaronder COVID-19) en bacteriën met een betrouwbaarheid van 99,9%.

Klimaatneutraal in 2030


Osram heeft zich tot doel gesteld binnen tien jaar volledig CO₂-neutraal te worden. “Als wereldwijd opererende onderneming is Osram zich volledig bewust van haar verantwoordelijkheid voor duurzaamheid. Wij hebben onszelf tot doel gesteld klimaatneutraal te zijn in 2030 en op die manier een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren,” aldus Ingo Bank, CFO van OSRAM Licht AG. Nog in het huidig

Ledverlichting voor de tuinbouw


De led-tuinbouwverlichting van Fluence by OSRAM is geïntroduceerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Een ervaren team van technische adviseurs staat telers bij, zodat ze gewassen van optimale kwaliteit kunnen produceren om te voldoen aan de marktvraag in de regio.


Elektrische veiligheid verbeteren met Fluke →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: