Duurzame energie

Mobiele energieopslag met GRIDSTOR conformiteitsverklaring

De mobiele energieopslag-specialist Bredenoord ontving onlangs als eerste bedrijf ter wereld een GRIDSTOR test conformiteitsverklaring van DNV GL voor het energie-opslagsysteem Big Battery Box. Deze verklaring werd gepresenteerd op de European Energy Storage tentoonstelling in Düsseldorf.

Bredenoord’s Big Battery Box is een draagbare container waarin energie kan worden opgeslagen. Hij werd getest door het Flex Power Grid Laboratory op het Energy Headquarters van DNV GL in Arnhem, Nederland.

Globale richtlijnen

Het 600kW container-batterijsysteem werd onderworpen aan een grondig testprogramma van twee weken, ontleend aan GRIDSTOR, een aanbevolen praktijk voor veiligheid, werking en prestaties van net-gekoppelde energie-opslagsystemen. Het kader werd opgesteld door een internationaal consortium van belanghebbenden uit de industriewereld en biedt globale richtlijnen om de veiligheid, de bediening en de prestatie van energie-opslagmiddelen te verifiëren.

Focus en toewijding

Jaap Fluit, CEO van Bredenoord, verklaarde: “Gestandaardiseerde testen van energieopslag zijn een essentiële stap in de ontwikkeling van een veilige en betrouwbare net-gekoppelde energie-opslagmarkt. Bredenoord was zeer verheugd over de samenwerking met het ervaren team van DNV GL. Het bereiken van deze uniformiteitsverklaring onderstreept onze focus en toewijding om onze klanten het hoogst mogelijke betrouwbaarheidsniveau van mobiele energie te bieden.

Realistisch

De doelstellingen van deze testprocedure waren tweeledig. Ten eerste moest de prestatie van de batterij in overeenstemming zijn met het bewezen GRIDSTOR-proces, inclusief vermogens- en energiecapaciteit, een stabiele inhoud en efficiëntie. Ten tweede werd de batterij onder ongunstige omstandigheden getest, zoals met een eenzijdige en niet-lineaire belasting. De unieke omgeving van het FLex Power Grid Lab van DNV GL maakte het mogelijk om de vermogenselektronica onder gecontroleerde omstandigheden te testen, waarbij abnormale, maar realistische net-situaties werden nagebootst.

Veelzijdig

De test en combinatie met de best practice van GRIDSTOR zorgen ervoor dat leveranciers van energieopslag de verwachte operationele condities en belasting bij hun klanten op locatie kunnen testen. Dit zou onder andere omstandigheden moeilijk te voorspellen zijn. Dit is vooral belangrijk voor oplossingen voor mobiele opslag zoals Bredenoord’s Big Battery Box, die in een reeks van condities een grote veelzijdigheid en beschikbaarheid moet aantonen.

Uitdagingen voor gebruikers en fabrikanten

Prajeev Rasiah, Executive Vice President, Noord-Europa, Midden-Oosten en Afrika, DNV GL – Energy: “Het gebruik van net-gekoppelde energie-opslagsystemen creëert uitdagingen voor zowel gebruikers als fabrikanten. Zonder duidelijke verwachtingen en standaardisatie is het moeilijk om te bewijzen dat een systeem correct en veilig werkt. Afgezien van het testen van de standaardmogelijkheden van een opslagsysteem kan het systeem een negatief effect hebben op het net en vice versa. Het DNV GL Power Grid Lab in combinatie met onze meest beproefde richtlijnen voor de industrie maakt het mogelijk dat we de norm kunnen bepalen voor het testen van energieopslagprestaties.”

Meer artikelen van Bredenoord :

Grote batterijen voor festivals


Het assortiment batterijen van Bredenoord is uitgebreid met nieuwe systemen. Naast de kleine E-saver en de grote 600 kW Battery Box, bestaat de keuze nu ook uit andere vermogens waarmee het belangrijkste deel van de vraag is gedekt.

Succesvolle pilot methanol brandstofcel aggregaat


Onlangs nam Vioss het eerste aggregaat van Bredenoord in gebruik dat werkt op een methanol brandstofcel. Het aggregaat voorziet een tijdelijke verkeersregelinstallatie langs het Apeldoorn-Dierenskanaal van energie. Daarbij is één tank methanol voldoende voor het voeden van 1 km rijbaanverlichting (twintig masten) gedurende veertig nachten.

Betrouwbare energieoplossingen voor Oostenrijkse markt


Event Electric uit Oostenrijk en Bredenoord uit Nederland hebben een samenwerkingsverband gesloten. Deze combinatie biedt de Oostenrijkse markt een breder assortiment aan mobiele stroomoplossingen. Algemeen directeur van Bredenoord Jaap Fluit: “Betrouwbaarheid, duurzaamheid en expertise zijn de kernwaarden die Bredenoord en Event Electric delen. Samen kunnen we Oostenrijkse bedrijven nog beter van

‘Large Rental Company of the Year’


Tijdens de afgelopen European Rental Awards in mei in Madrid, ontving Bredenoord de Award voor Large Rental Company of the Year. Andere genomineerden waren A-Plant (UK) en Molle Noleggio (I). De jury roemde de stabiele groei van de Rental business van Bredenoord en de voortrekkersrol die gepakt wordt in het ontwikkelen van innovatieve energieopslag producten in de verhuurvloot.

Mobiele energieopslag met GRIDSTOR conformiteitsverklaring


De mobiele energieopslag-specialist Bredenoord ontving onlangs als eerste bedrijf ter wereld een GRIDSTOR test conformiteitsverklaring van DNV GL voor het energie-opslagsysteem Big Battery Box. Deze verklaring werd gepresenteerd op de European Energy Storage tentoonstelling in Düsseldorf.

Big Battery Box verduurzaamt stroom ESNS


ESNS (Eurosonic Noorderslag) maakte tijdens de afgelopen editie gebruik van de Big Battery Box, het mobiele systeem voor energieopslag van Bredenoord. ESNS is het grootste indoor platform voor Europese (pop)muziek en heeft in concertzaal Oosterpoort meer energie nodig dan het elektriciteitsnet kan leveren. The Powershop is al jaren de huisleverancier op ESNS van de tijdelijke stroomvoorzieningen v


Op de goede weg… →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: