Duurzame energie

Renovatie galerijflatgebouw De Boel

Renovatie galerijflatgebouw De Boel

De Boel was een zeer verouderd galerijflatgebouw uit 1964 met 154 woningen en 3000 m2 kantooroppervlak aan De Boelelaan aan de rand van de Amsterdamse Zuidas. Het complex is inmiddels ingrijpend gerenoveerd. De transformatie heeft geresulteerd in een open en transparant gebouw met doorzicht vanuit de Zuidas naar het groen van Buitenveldert.

De Boel is onderdeel van het AUP van Van Eesteren en met zijn 160 m lengte en negen verdiepingen een iconisch gebouw. Het is opgebouwd uit een baksteenmontagebouwsysteem en een betonskelet. De toepassing van dit systeem in tien bouwlagen maakt dit gebouw uniek in Nederland.

De kantoorlaag op de 1e verdieping heeft volglazen gevels gekregen, waardoor een frisse werkomgeving ontstaat met uitzicht op de Zuidas en de rust van Buitenveldert. De 154 woningen zijn comfortabeler gemaakt. Tien woningen op de bovenste verdieping zijn voorzien van een dakopbouw, waardoor ruime penthouses zijn ontstaan. Op het dak van de 9e verdieping is een prachtige, uitgestrekte daktuin gerealiseerd, als ontmoetingsplek voor bewoners.

Op de galerijen is bij iedere voordeur een nieuw armatuur geplaatst. De keus is hierbij gevallen op de NIKKO+ 21/G van Performance in Lighting.

Fotografie: Jaap Lotstra

Meer artikelen van dit bedrijf


Renovatie galerijflatgebouw De Boel


De Boel was een zeer verouderd galerijflatgebouw uit 1964 met 154 woningen en 3000 m2 kantooroppervlak aan De Boelelaan aan de rand van de Amsterdamse Zuidas. Het complex is inmiddels ingrijpend gerenoveerd. De transformatie heeft geresulteerd in een open en transparant gebouw met doorzicht vanuit de Zuidas naar het groen van Buitenveldert.


Loopbaan- en inspiratiecentrum tijdens beurs in Hardenberg →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager