Industriële componenten

Samenwerken aan veilige communicatie

Om beveiligde en schaalbare mobiele communicatie voor IoT-apparaten wereldwijd te vereenvoudigen

Technologieleverancier Arrow Electronics kondigt een wereldwijde overeenkomst aan met Infineon en Arkessa, die Arrow’s mogelijkheden om klanten te ondersteunen met mobiele communicatie voor het Internet of Things (IoT) verder zal vergroten.

Beveiliging is een van de belangrijkste aandachtspunten voor organisaties die werken met IoT-apparaten. Infineon levert de beveiligde hardwarecontrollers op basis van de Embedded Subscriber Identity Module (eSIM)-specificatie van GSMA, die de basis vormen voor de nieuwe dienst. Arkessa biedt veilige mobiele datadiensten met de mogelijkheid om IoT-apparaten eenvoudig en effectief vanuit de fabriek in het veld te installeren en te beheren.

Consistente connectiviteit

Door met Arrow te werken, kunnen OEM’s, systeemintegratoren en bedrijven alle benodigde technologieën en diensten verkrijgen die nodig zijn om overal ter wereld consistente connectiviteit te bieden voor hun IoT-apparaten. Dit alles ondersteund door beveiligingsfuncties van Infineon en flexibele netwerktoegang en provisioning services van Arkessa. eSIM’s bieden nog meer veiligheid en betrouwbaarheid in een grote diversiteit aan IoT-toepassingen en kunnen vandaag de dag flexibel worden gekoppeld aan mobiele-, NB-IoT- en LTE-M-diensten van Arkessa.

Eenvoudig, efficiënt en op de gewenste schaal

Andrew Orrock, CEO van Arkessa, zegt: “De kracht van deze samenwerking ligt in het samenbrengen van toonaangevende technologiepartners om Arrow-klanten een toekomstbestendige connectiviteitsoplossing van wereldklasse te bieden. We zijn verheugd om samen te werken met Arrow en Infineon om de beveiligde wereldwijde connectiviteit te leveren die klanten in staat stelt om hun IoT-toepassingen eenvoudig, efficiënt en op de gewenste schaal in te zetten, waar ter wereld hun apparaten zich ook bevinden.”

Veiligheid van machine-naar-machine

De vooruitgang binnen Industrie 4.0 hangt sterk samen met de veiligheid van machine-naar-machine (M2M) communicatie. Machines in slimme fabrieken maken in toenemende mate gebruik van mobiele netwerken om informatie uit te wisselen die zorgt voor een probleemloze werking en een hogere efficiëntie. De SLM-serie beveiligingscontrollers van Infineon is geoptimaliseerd voor industriële toepassingen en biedt betere prestaties bij een groter temperatuurbereik, van -40 tot +105 ˚C.

Ook smart cities

Naast de industriële toepassingen zijn er tal van cases op het gebied van smart cities, in de detailhandel en bij het volgen van goederen waar gebruikers kunnen profiteren van beveiligde connectiviteit om de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen en groei op wereldschaal te bevorderen.
Lars Wemme, senior director ‘mobile security’ bij Infineon Technologies, zegt: “Het gebruik van hoogwaardige eSIM’s van Infineon brengt verschillende voordelen met zich mee voor de probleemloze implementatie van mobiele connectiviteit in IoT-toepassingen. Fabrikanten van aangesloten apparaten en industriële machines kunnen hun productontwerpen optimaliseren en zowel hun productieprocessen als de wereldwijde distributie vereenvoudigen, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en beveiliging.”

Van component tot cloudservices en de analyses

De expertise van Arrow op het gebied van het IoT loopt van de componenten, modules en software aan ‘the edge’ van het IoT tot aan de cloudservices en de analyses van de gegenereerde data. Die omvat verder alle connectiviteit tussen edge en cloud, en de beveiliging die nodig is om de integriteit van het netwerk en zijn gegevens te beschermen.

Beveiligde mobiele diensten op gewenste schaal

Aiden Mitchell,vice-president IoT bij Arrow Electronics, zegt: “Mobiele communicatie is een steeds belangrijker onderdeel van het IoT. Deze nieuwe overeenkomst stelt organisaties in staat om gebruik te maken van de nieuwste technologieën om strategieën voor gekoppelde apparaten uit te voeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van beveiligde mobiele diensten op de gewenste schaal. Hierbij kunnen ze zich blijven richten op hun eigen sterke punten en onderscheidende kenmerken om betere resultaten voor hun klanten te creëren, zonder daarbij afhankelijk te zijn van de netwerken van hun klanten.”

Meer artikelen van Arrow Electronics :

Samenwerken aan veilige communicatie


Technologieleverancier Arrow Electronics kondigt een wereldwijde overeenkomst aan met Infineon en Arkessa, die Arrow’s mogelijkheden om klanten te ondersteunen met mobiele communicatie voor het Internet of Things (IoT) verder zal vergroten.

Aanbod industriële IoT vergroot


Technologieleverancier Arrow Electronics heeft zich aangesloten bij het MindSphere Partner Program, het programma van Siemens voor industriële IoT-oplossingen en -technologieleveranciers.


Storingzoeken binnen handbereik. →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: