Nieuws artikelen

Gebouwen worden steeds slimmer


Slimme gebouwen zijn allang geen ‘science fiction’ meer. Steeds meer fabrikanten komen met ‘smart’ producten op de markt die zorgen voor extra comfort, een lager energieverbruik en een veiligere en gezondere woon- en werkomgeving. Maar wat betekent deze stormachtige ontwikkeling voor installateurs? Enkele betrokkenen geven hun visie.

Ventilatiesysteem voldoet in veel gebouwen niet aan de eisen


In veel gebouwen voldoet de ventilatie niet aan de minimumeisen die het Bouwbesluit stelt. Op basis van een inventarisatie onder gespecialiseerde leden meldt Techniek Nederland dat zeker 20 procent van de ventilatiesystemen niet naar behoren werkt. In scholen is de situatie ronduit alarmerend. Uit onderzoek blijkt dat de ventilatie in een kwart van de schoolgebouwen onvoldoende is. Het RIVM benadr

IoT ondersteunt facility managers


Het Internet of Things (IoT) wordt regelmatig in één adem genoemd met het vergemakkelijken van het beheer van gebouwen. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun je ermee? Grof gezegd is IoT het verbinden van allerlei objecten in een netwerk zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Nu gaat het niet alleen om computers en smartphones maar ook om allerlei apparaten die we in het dagelijks leven gebruike

Nieuw sociaal platform over slimme gebouwen


Smart Inside, dat is de naam van het gloednieuwe platform voor professionals op het gebied van woning- en gebouwautomatisering. Deze online community heeft als primaire doel om professionals met elkaar in contact te brengen. Zo zijn zij in staat om hun netwerk, de informatie over en de betrokkenheid met hun vakgebied te vergroten.

hoofdafbeelding

Kabels voor tunnels en gebouwen


Op basis van de CPR voorwaarden ontwikkelde Jobarco een speciale kabelserie waarin de merknamen TunnelSafe, SecuritySafe en TelecomSafe zijn opgenomen.

ent.nl/manager