Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

Label Checker

De range Label Checkers van Sick is aangevuld met twee nieuwe varianten: de LBC611 en LBC621. Label Checkers bieden optische karakterherkenning (OCR) op verschillende plekken tegelijkertijd. Ze herkennen ook om welk codetype het gaat en zien labels ook wanneer deze op de kop staan.

Al ons nieuws op een rij

Trapezium profielen


Op basis van een optimalisatietraject heeft Van der Valk Solar Systems het assortiment ValkPitched trapezium vereenvoudigd. Het bedrijf realiseerde dit door ieder profiel te voorzien van twee extra gaten.

2021: meer groene stroom, meer CO2


Uit een analyse van Energiebedrijf Zonneplan blijkt dat in 2021 ruim 26% van de gebruikte stroom in Nederland afkomstig was van windturbines en PV-panelen. Ten opzichte van 2020 is hiermee het aandeel van duurzame energiebronnen gestegen met bijna 5%.

’s Middags EV laden is 40% duurzamer


Zonneplan berekende op welke tijdstippen het laden van elektrische voertuigen (EV) het meest duurzaam is. De uitkomst is niet verrassend: op momenten dat stroom grotendeels duurzaam wordt opgewekt, is de CO2 uitstoot tot wel 40% te reduceren. En dat betekent: in de middaguren rond 13 en 14 uur.

Montagesysteem voor PV-panelen


Het Oostenrijkse Aerocompact ontwikkelde een systeem voor de montage van PV-systemen op sandwichpanelen. De basis van de montageoplossing is een 5,8 meter lange TR74-draagrail die met zelfborende schroeven rechtstreeks is verbonden met de gording onder het dak.