Laatste nieuws

Al ons nieuws op een rij

Zonnepanelen verplicht voor grote nieuwe daken


Nieuwe gebouwen met een dakoppervlak van 250 vierkante meter of meer moeten vanaf 2025 verplicht worden vol gelegd met pv-panelen of zonnecollectoren. De verplichting geldt ook bij ingrijpende renovaties. Bij bestaande woningen komt geen verplichting. Dat schrijft minister Rob Jetten voor Energie en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Herziening mbo-opleidingsstructuur Metaal en Metalektro


De mbo-opleidingsstructuur, officieel genaamd ‘kwalificatiestructuur van de metaal en metalektro opleidingen’ is in ontwikkeling. De planning is om vanaf schooljaar 2023-2024 aanpassingen in de kwalificatiestructuur door te voeren.

Uitbreiding Nederlandse PV-productie


Exasun, Nederlandse producent van zonnepanelen, maakt zogenaamde in-dak oplossingen. De Haagse scale-up ontvangt 9 miljoen euro voor een nieuwe PV-assemblagelijn. Exasun werkt sinds eind vorig jaar samen met wereldspeler Wienerberger, die de Exasun-systemen X-Tile en X-roof heeft geïntegreerd in het Wienerberger Wevolt Energiedak en de exclusieve verkoop in Europa verzorgt.

Opslageenheid verplicht aanmelden


Particulieren en bedrijven die elektriciteit gaan opslaan, zijn per direct verplicht deze opslageenheid (batterij) aan te melden bij hun netbeheerder. Dit is het gevolg van een wijziging van de Nederlandse Netcode Elektriciteit. Dit is van toepassing voor opslageenheden met een vermogen van 0,8 kW en groter aangesloten op het net.