Nieuws

‘Allround' digitale load cell voor dynamische toepassingen

De digitale load cell PW15iA van HBM is een praktische, multifunctionele load cell die geschikt is voor tal van toepassingen zoals bijvoorbeeld verpakkingsmachines, checkweighers en vul- en doseermachines.

Extra scholingsinspanningen in de metalektrosector vanwege robotisering?

Met genoegen bieden de auteurs van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en opdrachtgever Stichting A+O Metalektro u de Arbeidsmarktmonitor Metalektro 2016 aan. De monitor bevat analyses van de actuele en toekomstige ontwikkelingen op personeels- en arbeidsmarktgebied in de Nederlandse Metalektro. De uitkomsten van deze analyses kunnen als input dienen bij het ontwikkelen van personeels- en arbeidsmarktbeleid door metalektrobedrijven, de sociale partners en andere partijen.

Masttoparmaturen met verhoogde lichtopbrengst

Concord heeft zijn vroegere Skyline reeks masttoparmaturen vernieuwd, waardoor het nu een product aanbiedt met een sterk verhoogde lichtopbrengst bij een lager energieverbruik. De nieuwe Skyline-armaturen zijn ontworpen ter vervanging van de eerdere reeks met HID-hogedrukgasontladingslampen. De nieuwe Skyline maakt gebruik van innovatieve LED-technologie en zorgt voor een verhoogde efficiëntie, prestatie en levensduur.

Busch-free@home® wireless

Vanaf nu geschikt voor iedere woonsituatie

Busch-free@home® maakt van elk huis een intelligente woning. Ondermeer licht, verwarming en deurcommunicatie zijn eenvoudig (op afstand) te bedienen, bijvoorbeeld met uw smartphone of tablet, zelfs via spraak. Sensoren, actoren en de besturing worden in één flexibel netwerksysteem verbonden.

BIM-app voor schakelseries

Met de Switch Range Configurator app voor Revit is het eenvoudig om complete ‘inbouwprogramma’s’ van het schakelmateriaal van Busch-Jaeger te ontwerpen, beheren en aan te passen aan de wensen van de gebruiker; ook voor grote projecten.

Business-rugged 2-in-1 notebook met afneembare tablet

De Panasonic Toughbook CF-XZ6 is één van de lichtste business-rugged 2-in-1-notebooks ter wereld met een afneembare tablet en een 12-inch scherm. Deze ‘detachable’ met een slank en licht ontwerp is bijzonder geschikt voor medewerkers, die zowel op kantoor, onderweg als op locatie werken.

Webshop voor zonne-energieoplossingen

Sharp lanceerde onlangs de Sharp Energy Shop, het eerste online verkooppunt voor haar assortiment energieoplossingen. Installateurs en distributeurs kunnen hierdoor onder meer PV-panelen en batterij-oplossingen rechtstreeks bestellen bij de producent. Met het platform speelt Sharp in op de toenemende behoefte van zakelijke klanten aan online verkooppunten die over dezelfde gebruiksvriendelijkheid beschikken als consumentenwebshops.

Kracht- en drukmeetsysteem voor normconforme veiligheid mens-robot-collaboratie

Met het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms biedt Pilz op huurbasis een compleet pakket voor de validatie van mens-robot-collaboratie (MRC) conform ISO/TS 15066 aan. Zo kan met PROBms de door de ISO/TS voorgeschreven grenswaarden voor kracht respectievelijk druk van de robotbeweging exact worden gemeten en zodoende worden gevalideerd.

De vele mogelijkheden in de wereld van IoT

De wereld van Internet of Things (IoT) zit vol nieuwe mogelijkheden. Daarom nodigde Hager haar relaties uit voor een bezoek aan Hager Update op de RDM-werf in Rotterdam. Deze locatie bruist van de technische innovaties. MBO- en HBO-studenten, maar ook diverse startups, zijn hier dagelijks bezig met nieuwe ontwikkelingen. In dat decor vertelden de plaatselijk gevestigde IoT Academy en Hager hoe IoT ons dagelijks leven steeds verder infiltreert en onvermijdelijk zal beïnvloeden.

Complete lijn Solid State Relais in Chassis en PCB uitvoeringen

Alle Opto22 Solid State Relais (SSR’s) beschikken over 4.000V optische isolatie en zijn UL/CSA gecertificeerd. Het innovatieve gebruik van epoxy inkapseling in combinatie met Opto22’s unieke thermische eigenschappen zijn dit de juiste ingrediënten om een zeer betrouwbare Solid State Relais te kunnen aanbevelen.

Klemmen voor connectoren

De nieuwe en universeel te gebruiken Murrelektronik-klemmen voor M8 en M12 connectoren zorgen voor een praktische bevestiging in machines en installaties. De compacte klemmen van robuust kunststof kunnen in elk gewenst aantal modulair worden bevestigd.

IECEx-gecertificeerd voor reparatie van Ex-pompen

KSB Nederland – met vestigingen in Zwanenburg en Heinenoord – is door DEKRA gecertificeerd voor het uitvoeren van reparaties aan Ex-pompen. De IECEx-certificering geldt voor reparaties aan zowel het eigen fabricaat pompen als pompen van derden.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017