Nieuws

LED-verlichting verheft religieuze kunstwerken

De pinacotheek Brera in Milaan richt zijn ruimten opnieuw in met het tentoonstellingsconcept ‘Dialogen’. Religieuze kunstwerken op groot formaat maken dankzij de Erco LED-verlichting een nog verhevener indruk.

Distributeur van high-performance industriële connectoren

Sinds 1 juni 2017 is Lumberg Nederland de officiële distributeur in de Benelux van Cnlinko. Dit in 2004 in Shenzen, China opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van high-performance industriële connectoren.

Frequentieregelaar met meer functionaliteit

De serie compacte PowerXL DC1-frequentieregelaars van Eaton is uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Evenals de frequentieregelaars uit de DA1-serie ondersteunt de PowerXL DC1 nu ook alle typen IE4-motoren, waaronder permanente magneet-, borstelloze DC- en synchrone reluctantiemotoren.Net als zijn voorganger is het ‘uitgebreide’ DC1-model eenvoudig in gebruik.

Compacte bidirectionele Modbus protocol-convertor

De GR8-EM van M-System is een eenvoudige en compacte Modbus protocol-convertor. Deze unit zet het Modbus RTU protocol om naar het Modbus TCP protocol en vice versa. De GR8-EM heeft een snelle responsetijd doordat gebruik wordt gemaakt van een intern cachegeheugen.

Vlamboogdetectiecomponent AFDD+ verkleint risico op brand

De AFDD+ (Arc Fault Detection Device) van Eaton beschermt personen en apparatuur tegen brand die wordt veroorzaakt door vlambogen.

Nieuw: zeer ondiepe LED dimmer. Slechts 20 mm diep. Altijd het perfecte licht.

Onze nieuwe, universele dimmer (6523 UR-103) regelt LED en andere verlichting tot 400 W/VA en heeft veel voordelen zoals zijn 20 mm inbouwdiepte die zorgt voor veel inbouwgemak en extra bedradingsruimte achter de dimmer.

Eaton introduceert beveiligingscomponent AFDD+ voor vlamboogdetectie om het risico op schade en letsel te verkleinen.

ZALTBOMMEL … Eaton heeft een  Arc Fault Detection Device (AFDD+ - beveiligingscomponent met vlamboogdetectie) geïntroduceerd waarmee personen en apparatuur worden beschermd tegen brand die wordt veroorzaakt door vlambogen. Deze nieuwe component van het powermanagementbedrijf Eaton detecteert in stroomkringen hoge-frequentiepatronen die duiden op het ontstaan van een vlamboog. Er wordt dan een automaat geactiveerd die de stroomkring afschakelt en het risico wordt weggenomen.

50 appartementen in Barneveld stekerbaar geïnstalleerd

Hoe werkt ‘100%winstalleren’ eigenlijk in de praktijk?

In Barneveld worden vijftig nieuwe appartementen gebouwd waarbij gebruik wordt gemaakt van het door WAGO en Attema ontwikkelde ‘100%winstalleren’. Een stekerbaar, flexibel concept voor gebouwen met holle wanden dat de installateur vooral bij de afmontage de nodige voordelen biedt. Leertouwer testte het systeem met dit project in de praktijk.

Techniekpromotie tijdens Concert at Sea

Eind juni volgt het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) op Concert at Sea de technici achter het populaire muziekfestival. Deze vakmensen dragen in belangrijke mate bij aan het succes van het tweedaagse Zeeuwse event. Met vlogs brengt OTIB hierbij vooral jonge techneuten van verschillende technische bedrijven in beeld, die zowel bij de voorbereiding als op het festival zelf actief zijn. Doel van de vlogs is het enthousiasmeren van jongeren voor techniek.

Plusdak op maat

Het zogenaamde Plusdak is een totaaloplossing voor hellende daken die isoleert, zonne-energie levert en bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Het Plusdak – een product van Solarwatt en Stafier Solar Systems – is op maat te maken en daardoor geschikt voor renovatieprojecten.

Scherm aansluitbeugel

In een industriële omgeving is het van groot belang dat processen immuun zijn voor EMC-storingen. In de meet- en regeltechniek is dit zelfs een kritieke factor.

Vier bedrijven winnen Wecycle Gouden Bakkie Award

… voor het inleveren van lampen en armaturen

Wecycle beloont vier bedrijven met een Gouden Bakkie Award voor het inleveren van de meeste afgedankte lampen en armaturen. Dit keer zijn Agrolux Nederland, Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering, Pilkes Infra (vestiging Utrecht) en Ziut de gelukkige winnaars. De Gouden Bakkie Awards stimuleren bedrijven om (meer) afgedankte energiezuinige lampen en armaturen in te leveren voor recycling. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017