Nieuws

Deuren open voor nieuwe vaktalenten

Statushouders pakken hun toekomst in de technische installatiebranche

De technische installatiebranche groeit en is permanent op zoek naar nieuwe vakmensen. Dat is een uitdaging omdat de eerste signalen van krapte op de arbeidsmarkt in de techniek doorklinken. In de regio Rijnland is mede daarom vanuit het Sectorplan voor de Technische Installatiebranche een veelbelovend traject ontwikkeld waarin statushouders in korte tijd worden opgeleid tot elektrotechnische en werktuigkundige leerling- of hulpmonteurs in de technische installatiebranche.

Nieuwe verdienmodellen voor energiemaatschappijen

Vanwege opmars energieopslag

De markt voor energieopslag-technologie wordt snel groter onder druk van nieuw – wisselend – aanbod van wind- en zonne-energie. Dit biedt de mogelijkheid voor energiemaatschappijen om een nieuwe rol in het energiesysteem op te pakken.  Zij beschikken traditiegetrouw over kennis over en ervaring met het sterk wisselende patroon van vraag en aanbod in de markt en kunnen deze kennis benutten in het opzetten van hun opslagbusiness. In de komende vijf jaar zullen de winnende businessmodellen moeten worden ontwikkeld en worden de leiders van morgen bepaald.

Camera’s met incidentdetectie

De mogelijkheid om incidenten te detecteren en verkeer in beweging te houden is aanzienlijk verbeterd als gevolg van het nieuws dat Sprinx Technologies’ toepassing Automatic Incident Detection and Traffic Data Collection (AID) nu kan worden geïntegreerd met alle Hanwha Techwin Wisenet X H.265-camera’s.

Nieuw assortiment Power Distribution Units (PDU)

Met de nieuwe Power Distribution Units (PDU) verruimt Legrand Nederland het assortiment met meerdere functies. Het Cord Locking System voorkomt dat stekkers per ongeluk uitgetrokken worden; bewuste ontgrendeling van de stekker gebeurt via een daarvoor aanwezige oranje knop.

Robuuste keuzeschakelaars voor zware industriële omgevingen

De Serie 45 van EAO biedt een breed scala aan machinebedieningsfuncties. Dankzij de vele opties en de IP69K bescherming zijn de keuzeschakelaars van de Serie 45 door hun intuïtieve HMI-besturing geschikt voor toepassingen in zware industriële omgevingen.

Samenwerking aan onderhoud van noodverlichting

ABB en Nu-Swift gaan samenwerking aan voor onderhoud van noodverlichting. Beide partijen tekenden een Service Partner Overeenkomst voor het onderhouden van centrale en decentrale noodverlichtingsinstallaties van VanLien.

Deursloten met diverse stuurfuncties

Om meer stuurfuncties bij de toegangsdeur te bieden, is aan de serie MGB deursloten van Euchner een nieuwe variant toegevoegd: De MGB2.
De ‘gewone’ MGB is er met OSSD, ProfiNet/ProfiSafe en EthernetIP/Cip-Safety en met een keur aan bedienelementen zoals knoppen, sleutelschakelaars en nood-uit.

Duurzaamste Bedrijf Van Nederland

Commercieel directeur Aart van Veller van VanDeBron ontving uit handen van mountainier Wilco van Rooijen de titel ‘Duurzaamste Bedrijf Van Nederland’ en bijbehorende bokaal. Twee maanden geleden startte de zoektocht naar het Duurzaamste Bedrijf Van Nederland. Stichting Nederland CO2 Neutraal heeft als doel mensen in bedrijven te inspireren en plezier te laten beleven met het maken van duurzame keuzes.

Kabel- en adergeleiding naar de schakelkastdeur

Het kabelgeleidingssysteem CGS met zwenkarm van Phoenix Contact vereenvoudigt het betrouwbaar leggen van aders, kabels en kabelbomen naar de schakelkastdeur of naar een zwenkbaar montageraam.

Samenwerking aan voor verduurzaming

Decathlon kiest TBI-onderneming Croonwolter&dros als partner voor het op grote schaal verduurzamen van haar panden. Op 31 mei 2017 is hiertoe een Energie Prestatie Contract (EPC) getekend dat ingaat voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid te verlengen met twee jaar. Croonwolter&dros schakelt voor de uitvoering van het contract partner Sweco in, waarmee al nauw wordt samengewerkt op het gebied van energie-gerelateerde vraagstukken.

Warmtebeeldcamera’s voor smartphones en tablets

FLIR Systemsheeft nu de derde generatie FLIR ONE- en FLIR ONE Pro-warmtebeeldcamera’s wereldwijd beschikbaar als pre-order. Eind juni worden de eerste producten geleverd. De FLIR ONE is gebaseerd op FLIR’s Lepton-warmtebeeldmicrocamera en bouwt voort op de opgedane ervaring met warmtebeeldtechnologie op smartphones. 

Drie redenen waarom u een multimeter met een ingebouwde warmtebeeldcamera nodig hebt

Als u een elektricien bent of een technicus die verantwoordelijk is om industriële systemen en processen op een veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier 'up and running' te houden, dan herkent u vast: ‘hoe eerder een probleem opgelost is, hoe beter’. Een digitale multimeter is onmisbaar voor storing zoeken en het nauwkeurig diagnosticeren van elektrische en elektronische problemen, maar soms duurt het opsporen van problemen langer dan u zou willen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017