Nieuws

Webinar ‘Hoe versnellen we de energietransitie?’

NEN organiseert op 27 juni een gratis webinar over de energietransitie. In het webinar stelt NEN zes thema’s aan de orde waarvoor normalisatie nodig is om de energietransitie te realiseren en waar mogelijk te versnellen. Deelname aan het webinar staat open voor alle partijen die een rol (willen) spelen in de energietransitie in samenwerking met andere spelers.

Indoor.Outdoor.Light.

De portfolio voor buitenverlichting van Trilux is grondig uitgebreid en biedt planners, installateurs en consumenten alle vereiste producten en dienstverlening uit één hand. De Altigo G2, Lutera C, de markeringsarmatuur 8851 en de Skeo R zijn maar een paar highlights.

Industriële pc voor Smart Factory

Het multitalent Industrial PI is het antwoord van Pilz op de toenemende digitalisering in de industriële automatisering. Industrial PI – gebaseerd op Raspberry PI, dat bekend staat om het thuisgebruik – is uitgerust met een stevige behuizing en robuuste mechaniek.

Windenergie en energieopslag gecombineerd

Windpark Giessenwind is het eerste project van Nederland dat windenergie en energieopslag combineert. Alfen B.V. en C-Wind (een consortium van Scholt Energy Services en Giessenwind) realiseren deze primeur van duurzame energieopslag uit windmolens bij Giessenburg.

Installatiebranche schreeuwt om technisch talent

Het aantal openstaande vacatures in de techniek ligt hoog. Pas afgestudeerden binnen de technische sector hebben bijna 100 procent baanzekerheid. De installatiebranche zit het meest verlegen om technisch personeel. Bijna de helft van de installatiebedrijven (46%) verwacht de komende vijf jaar zowel een kwalitatief als kwantitatief tekort. Dat toont ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, in de tweede editie van de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche. Het rapport geeft inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Alternatief voor gegraveerde en geplotte plaatjes

Als alternatief voor gegraveerde plaatjes biedt Brady het EPREP-label (Engraved Plate REPlacement). Het EPREP-label lijkt zowel qua uitzicht als dikte op een gegraveerd plaatje, maar de kosten liggen lager.

Importeur van indoor en outdoor audiosystemen

Vanaf 1 juni 2017 is Mennegat Trading BV exclusief importeur van Community Professional in Nederland. Het Amerikaanse Community Professional is een wereldspeler op het gebied van indoor en outdoor audiosystemen voor stadions en sportaccommodaties.

Noodverlichting in het zwart

De uitbreiding van de Evago-productlijn noodverlichting speelt in op de trend dat wanden en plafonds van bioscopen en theaters steeds vaker zwart zijn.

Extra scholingsinspanningen in de metalektrosector vanwege robotisering?

50% van de bedrijven in de Metalektro verwacht dat robotisering op korte termijn leidt tot extra scholingsinspanning binnen hun organisatie. Dat is een van de uitkomsten uit een Quickscan die het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in opdracht van A+O Metalektro heeft uitgevoerd.

Ontwerpsoftware met focus op productiviteit

De nieuwe versie ontwerpsoftware Stabicad 11 zorgt ervoor dat installateurs de laatste BIM-ontwikkelingen kunnen bijbenen door betere performance met snellere opstarttijden en tools waarmee engineers productiever hoogstaande ontwerpen kunnen leveren.

Klaar voor CPR

Per 1 juli 2017 is het volgens de Europese CPR-norm (EN50575) verplicht CPR-gecertificeerde kabels te gebruiken voor permanente installatie in bouw- en civieltechnische werken.

The Internet of Things Event

Op de High Tech Campus vindt op 8 juni The Internet of Things Event gehouden. Het event geeft inzicht in de zich snel ontwikkelende markt die ons worden geboden door het Internet of Things (IoT), op gebied van nieuwe technologie en haar toepassingen. Aandachtspunten zijn data centra, 5G, Cloud/fog computing, security, big data en kunstmatige intelligentie ondermeer toegepast bij machinaal leren.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017