Overige

10 oktober Energy Storage Day

10 oktober Energy Storage Day

Op woensdag 10 oktober, tijdens en op Vakbeurs Energie, vindt de Energy Storage Day plaats. Met bijna alles over opslag.

De markt voor energieopslag is volop in beweging. Zowel opslag achter de meter als bulkstorage ontwikkelen zich razendsnel. In Nederland zijn dit jaar veel nieuwe projecten gerealiseerd of in ontwikkeling genomen en het einde is niet in zicht. Ook aan de onderhandelingstafels van het klimaatakkoord zijn opslag en conversie vaak genoemd. Tijdens de Energy Storage Day 2018 krijgt u de meest recente feiten, inzichten en verwachtingen van experts en worden concrete projecten met innovatieve technologie gepresenteerd.

Groeimarkt

Energy Storage NL, het platform van technologie-, energie-, netwerk- en kennisbedrijven in de energieopslag, groeit snel dankzij een indrukwekkend programma aan activiteiten en projecten. Ook de sector groeit met double-digit cijfers. Opslag is dé groeimarkt van de energietransitie. Spreker is Jillis Raadschelders – voorzitter Energy Storage NL en Business Director Decentralised Energy Transition DNV GL.

Toelichting

Hans van der Spek is namens FME en aangesloten branches onderhandelaar aan de tafel elektriciteit van het klimaatakkoord. Energieopslag en -conversie speelt een belangrijke rol in het conceptakkoord dat voor de zomer werd gepresenteerd. Tijdens de Energy Storage Day geeft Van der Spek een toelichting op de rol van opslag en conversie in het klimaatakkoord. Van der Spek is bestuurder Energy Storage NL en programmadirecteur Cleantech bij FME.

De Energy Storage Day wordt georganiseerd op woensdag 10 oktober, van 14:00 tot 16:00 uur in de Hertog Zaal van de Brabanthallen, in samenwerking met Energy Storage NL, tijdens Vakbeurs Energie. Inschrijving voor dit event kan via de gratis bezoekersregistratie van Vakbeurs Energie. Let op: Vakbeurs Energie is alleen toegankelijk voor professionals.

Meer artikelen van 54events :

Tekort op arbeidsmarkt blokkeert energietransitie


Bedrijven hebben grote moeite om aan voldoende personeel te komen. Ruim 1 op de 6 bedrijven heeft voor meer dan 10% van het aantal werknemers vacatures openstaan en 60 procent van ondervraagde bestuurders verwacht dat dit aantal in de komende jaren gaat oplopen. Dit blijkt uit een rondvraag onder deelnemers aan de jaarlijkse Strategie Summit Energie & Utilities.

Hoe gaan we samen van het aardgas af?


Als eerste Utrechtse woonwijk wordt Overvecht-Noord uiterlijk in 2030 aardgasvrij. Wethouder en ‘beste jonge bestuurder’ van Nederland Lot van Hooijdonk doet in het openingsdebat van Vakbeurs Energie uit de doeken hoe gemeenten met bewoners en bedrijven samen deze warmtetransitie kunnen maken.

10 oktober Energy Storage Day


Op woensdag 10 oktober, tijdens en op Vakbeurs Energie, vindt de Energy Storage Day plaats. Met bijna alles over opslag.


Data acquisitie software →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: