Industriële componenten

ATEX motoren tot de hoogste klasse

Aandrijfspecialist WEG heeft onlangs aangekondigd, dat vanaf nu standaard explosieveilige inductiemotoren in de W22Xd-series kunnen worden geleverd in IE4. Dit omvat alle motoren in het volledige genoemde vermogensbereik die overeenkomen met de IE classificatienormen. Bijzondere toepassingen – inclusief explosieveilige motoren – zijn momenteel vrijgesteld van de efficiëntieregelgeving. Deze serie, die betrouwbare explosiebescherming met maximale efficiëntie combineert, is nu één van de meest energiezuinige series op de markt.

“Vooral in energie-intensieve industrietakken zoals de chemische-, olie / gas- of mijnindustrie, waar grote installaties met in sommige gevallen duizenden motoren 24/7 in bedrijf zijn, is energie-efficiëntie een doorslaggevende factor voor het terugdringen van de bedrijfskosten en CO2-emissies”, zegt Detlef Wortmann, Business Development Manager bij WEG in Duitsland. “Energiekosten voor elektromotoren kunnen 95 tot 97 procent van de totale levenscycluskosten voor hun rekening nemen. Dit betekent dat investeringen in energiezuinige aandrijvingen meestal een hoog investeringsrendement hebben. Dankzij de lage bedrijfslasten kunnen bedrijven met de explosieveilige motoren van de WX22Xd-serie hun bedrijfskosten verminderen met 20 tot 40 procent vergeleken met conventionele oplossingen.”

Innovatief ontwerp

Om ervoor te zorgen dat deze energiebesparende aandrijfoplossingen ook beschikbaar is voor ATEX omgevingen, heeft WEG voor de behuizing gebruik gemaakt van het innovatieve ontwerp van de W22 standaard inductiemotoren. Het ontwerp van de W22Xd-behuizing wordt gekenmerkt door een geavanceerd koelsysteem met een aerodynamisch concept dat het geluidsniveau vermindert en de warmtedissipatie aanzienlijk verbetert. De robuuste behuizing met geïntegreerde voeten, maakt het mogelijk explosieveilige motoren in te zetten voor de meest veeleisende toepassingen en minimaliseert zowel trillingen als het geluidsniveau.


Lange levensduur

De robuuste, duurzame motoren in de W22Xd-series zijn ontworpen om de vaak zware omgevingsomstandigheden te weerstaan in ATEX-zones. De standaard IP56 beschermingsgraad bijvoorbeeld, voorkomt het binnendringen van vloeistoffen. De standaard geïntegreerde thermistoren (temperatuurgevoelige weerstanden) zorgen voor aanvullende bescherming van de motorwikkeling in het geval van een overbelasting. Verwarmingselementen aan de binnenzijde voorkomen condensatie en zorgen daardoor voor een verlenging van de levensduur van de wikkelingisolatie en daardoor voor verlenging van de levensduur van de motor. Een speciale polyurethaancoating beschermt het oppervlak tegen zware omstandigheden en de robuuste hijsogen vereenvoudigen hantering, transport en opslag. Bovendien maken talrijke optionele modules aanpassing van de motor mogelijk voor vrijwel elke toepassing.

ATEX

De standaard W22Xd-serie is bedoeld voor het gebruik in ATEX-zones en is overeenkomstig de volgende classificaties van de IEC: Zone 1 en 2, groep IIA en IIB (W22XdB-versies) of groep IIA, IIB en IIC (W22XdC), evenals temperatuurklasse T4 en EPL Gb. De W22XdBD- en W22XdCD-versies bieden bovendien bescherming tegen ontplofbare stoffen voor gebruik in explosiegevaarlijke zones geclassificeerd als zone 21 of 22, groep IIIA, IIIB of IIIC, en EPL Db. De W22XdM-versies zijn geschikt voor gebruik in kolenmijnen met de classificatiegroep I, categorie M2 en EPL Mb.

Meer artikelen van WEG Nederland :

ATEX motoren tot de hoogste klasse


Aandrijfspecialist WEG heeft onlangs aangekondigd, dat vanaf nu standaard explosieveilige inductiemotoren in de W22Xd-series kunnen worden geleverd in IE4. Dit omvat alle motoren in het volledige genoemde vermogensbereik die overeenkomen met de IE classificatienormen. Bijzondere toepassingen – inclusief explosieveilige motoren – zijn momenteel vrijgesteld van de efficiëntieregelgeving. Deze serie,

Scanners en robots voor de bouwplaats


Sinds de overname door Trimble begin 2018 is het portfolio van Stabiplan echter uitgebreid met scanners en robots voor de bouw. Zo biedt Stabiplan een unieke BIM-totaaloplossing voor zowel de kantooromgeving als de bouwplaats.

hoofdafbeelding

Motor Scan technologie


De Motor Scan van WEG is gericht op het op afstand bewaken van WEG motoren om de maximale bedrijfstijd te optimaliseren door het voorspellen en vroegtijdig onderkennen van de noodzaak van preventief onderhoud. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk dat onderhoudsprofessionals gefundeerde beslissingen kunnen nemen over de onderhoudsstaat van de geïnstalleerde motoren en actie kunnen ondernemen


UPS-oplossing met LoRa-technologie →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: