Overige

Comfortinstallateurs helpen ouderen om langer zelfstandig te blijven

Techniek Nederland gaat samenwerken met stichting Woonz.nl om ouderen in staat te stellen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. De ondernemersorganisatie voor de techniekbranche deelt haar technische kennis met Woonz.nl, het woonplatform voor senioren.

Foto: Pasja1000, Pixabay

 

Op Woonz.nl komen tips, checklists en artikelen die ouderen informeren over het aanpassen van de woning om veilig en comfortabel zelfstandig te kunnen wonen. Binnenkort is op de website ook een lijst te vinden met alle erkende ComfortInstallateurs. Deze installateurs hebben speciale cursussen gevolgd voor het levensloopbestendig maken van woningen.


Afspraak via website

Techniek Nederland en stichting Woonz verwachten veel van de samenwerking. Vicevoorzitter Claudia Reiner van Techniek Nederland: “Steeds meer ouderen willen langer zelfstandig wonen. Vaak weten zij niet waar ze terecht kunnen voor deskundig advies en uitvoering. Op Woonz.nl laten we straks de technische mogelijkheden voor woningaanpassing zien. Geïnteresseerde ouderen kunnen dan via de website meteen een afspraak maken met een ComfortInstallateur.”


Directeur Annemiek Schut van Woonz: “Techniek Nederland en Woonz hebben hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen. Ons platform heeft een groot bereik. Dankzij de samenwerking met Techniek Nederland kunnen we onze doelgroep nóg beter van dienst zijn.”


Vakcentrum Binnenklimaattechniek leidt ventilatiespecialisten op →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: