Industriële componenten

Compacte 2D-visionsensor

Voor de inline inspectie van kleine onderdelen, modules en eindproducten in de industriële omgeving, introduceert Sick de ultracompacte 2D-visionsensor InspectorP61x.

De sensor is door de compacte afmetingen en het lage gewicht geschikt voor toepassingen met een beperkte installatieruimte of voor montage op een robotarm. Hier kan hij tevens ondersteunen in positionering, meten en 2D-codelezing. De vision sensor beschikt over een geïntegreerde optiek en verlichting die wat sterkte, kleur en type licht betreft eenvoudig instelbaar is. Via de Quality Inspection app is de sensor door iedereen via een intuïtieve webinterface te configureren. Voor aanvullende of vervangende functies is gebruik te maken van de Sick Nova Tools en SensorApps uit de SICK AppPool. Het detectiebereik van de sensor loopt van 50 – 300 mm; de resolutie bedraagt 1.280 x 960 px.

Meer artikelen van SICK B.V. :

Miniatuurbenaderingsschakelaars


De serie miniatuur naderingsschakelaars uit de IMM-serie van Sick is uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. De schakelaars waren al geschikt voor toepassingen met een beperkte installatieruimte maar zijn nu ook beschikbaar met een ultrakorte behuizing van 12 mm.

Compacte 2D-visionsensor


Voor de inline inspectie van kleine onderdelen, modules en eindproducten in de industriële omgeving, introduceert Sick de ultracompacte 2D-visionsensor InspectorP61x.

Muten maar!


Het realiseren van muting oplossingen was voorheen tijdintensief door alle werkzaamheden die horen bij het samenstellen, instellen en uitlijnen van zo’n systeem.

Zeer compact lichtscherm


De serie compacte schakelende modulaire lichtschermen van Sick is uitgebreid met de SLG-2. Deze variant is ontwikkeld voor verschillende detectie- en meettaken en beschikbaar in twee optische varianten: met lichtemissie aan de korte zijde (slim-variant) en met lichtemissie aan de lange zijde (flat-variant).

hoofdafbeelding

Bundeling van 200 specials


In de vierde generatie van de W4-serie miniatuursensoren van Sick zijn de ervaring van de vorige generaties en meer dan tweehonderd specials gebundeld.

Meerstraals veiligheidssensor


Met de deTem4 A/P biedt Sick een meerstraalsveiligheidssensor die is toe te passen als inloopbeveiligingssysteem. Het systeem is uitgevoerd met een actieve zender en passieve spiegelunit en valt op door zijn compacte behuizing.

Multifunctionele gassensor


De thermische flowsensor FTMg van Sick detecteert perslucht en niet-corrosieve gassen zoals argon, helium, kooldioxide en stikstof volgens DIN EN 50001. Daarbij meet de energie-efficiënte sensor niet alleen de gas volumestroom, maar ook de gastemperatuur en de procesdruk; één sensor dus voor drie taken.

Modulair lichtscherm


De SLG-2 for FlexChain van Sick is een compact lichtscherm dat speciaal is ontwikkeld voor integratie in het FlexChain-systeem. Met dit systeem zijn tot zestig losse sensoren over een afstand van maximaal 40 meter in cascadeschakeling met elkaar te verbinden.

Ideeën en oplossingen krijgen de ruimte


Intelligente softwaretools, programmeerbare componenten en een dynamische ontwikkelaarscommunity vormen de basis voor individuele en zelf programmeerbare sensorapps. Hierdoor zijn – met SICK’s ecosysteem AppSpace – geheel nieuwe en adaptieve automatiseringsoplossingen mogelijk, ook wat Industrie 4.0 betreft.

EventCam


Wat ging er mis in het productieproces? Wat triggerde de veiligheidsscanner, fotocel of PLC? Voortaan hoeft men niet meer te gissen naar het antwoord, want de EventCam zorgt voor foto’s en video.

Arraysensoren


Met de nieuwe AS30-serie brengt SICK arraysensoren op de markt die klaar zijn voor Industrie 4.0. Vergeleken met de Ax20-serie bieden ze tal van instelmogelijkheden, een grotere field of view en tastafstand, meer gebruiksgemak en een uitgebreide teach-in procedure voor zeer nauwkeurige toepassingen.

2D-LiDAR sensoren


Waar de TiM3xx-sensoren ideaal zijn voor veldanalyse en de TiM5xx-sensoren voor de uitgifte van meetgegevens, daar combineert de nieuwe TiM7xx-serie van SICK het beste van deze werelden.

Test & Training Centrum


Het Test & Training Centrum (TTC) van Sick in Bilthoven is een prima plek om SICK-oplossingen zonder productieverstoringen te testen en om kennis te laten bijspijkeren. Voor de komende maanden staan er diverse workshops, trainingen en seminars gepland.

Cameracodelezer met perfect zicht bij elk licht


De Lector62x is de compacte cameracodelezer voor een betrouwbare detectie van 1D- en 2D-codes, stacked codes en tekst.

Arraysensoren


Op transportbanden en in sorteermachines kan voor de detectie van polybags, platte poststukken, geperforeerde en ongelijkmatige objecten gebruik worden gemaakt van de nieuwe RAY10 en RAY26 van SICK.

Veiligheidsscanner


Met de uitvoering van de nieuwe MicroScan3 Core Ethernet/IP, die directe integratie in een Ethernet/IP-omgeving mogelijk maakt, worden nog eens extra veiligheidsfunctionaliteiten geactiveerd ten opzichte van de bestaande MicroScan3 Core veiligheidsscanner met safeHDDM-technologie.

Inductieve sensor met viervoudig detectiebereik


Het detectiebereik van de nieuwe inductieve sensor IME Quadruple van SICK – in een M8-behuizing met isolatieklasse IP67 – gaat tot maar liefst 4 mm, wat vier keer zo ver is als reguliere oplossingen.


Aanwezigheidssensor voor wandmontage →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: