Industriële componenten

De nieuwe generatie dubbele wandcontactdozen van Busch-Jaeger

Busch-Jaeger komt met een compleet nieuwe serie dubbele wandcontactdozen die het werk van de installateur makkelijker maken. In het volledig nieuwe design komen installatiegemak, veiligheid en esthetica samen. De wandcontactdozen zijn platter dan voorheen, helemaal gerestyled en hebben aanzienlijk meer bedradingsruimte.

Makkelijk in te bouwen voor de installateur

Bij het ontwerp van deze serie dubbele wandcontactdozen heeft Busch-Jaeger veel rekening gehouden met installatiegemak. Zo is de inbouwsokkel platter dan voorheen en heeft hij meer bedradingsruimte. De inbouwdiepte is verkleind naar 18,5 millimeter. Verder heeft de wandcontactdoos 4 aansluitingen en is de conische draadinvoer verplaatst naar de achterkant. Alle informatie die nodig is, staat haarscherp geprint op de contactdoos. Als alles geïnstalleerd is, kan de afdekplaat in een handomdraai vastgezet worden met snelschroeven.

Mooi vormgegeven voor de eindklant

Met deze wandcontactdoos krijgt de opdrachtgever een design dat helemaal van deze tijd is. De klant heeft keuze uit verschillende uitvoeringen, zoals de dubbele wandcontactdoos opbouw of inbouw. En hij kan kiezen uit vele kleuren. Naast de basiskleuren crème, studiowit en alpinewit zijn er nu 4 extra kleuren: antraciet, aluminium/zilver, edelstaal en matzwart. Helemaal afgestemd op de interieurs van nu.

Veilig voor iedereen

Veiligheid staat voorop bij deze serie dubbele wandcontactdozen. De aanrakingsveiligheid is hoog, zelfs als de afdekplaat eraf is. En de L- en N-polen zijn nog beter afgedekt. De wandcontactdozen zijn voorzien van een KEMA-KEUR en hebben onder andere een CE-, VDE- en EAC-certificaat.

Volkomen helder

De aantrekkingskracht van Busch-Jaeger future® linear ligt in het eenvoudige en strakke design dat geen ruimte biedt voor afleiding. Het schakelaarprogramma biedt bovendien een breed kleurenpalet voor een eigentijds architectonisch concept.

De pluspunten van de nieuwe generatie dubbele wandcontactdozen van Busch-Jaeger op een rij:

  • Dubbele wandcontactdoos inbouw én opbouw
  • Past in een enkele inbouwdoos
  • Plat ontwerp met meer bedradingsruimte
  • Inbouwdiepte slechts 18,5 millimeter
  • Niet 2 maar 4 aansluitingen per pool (L, N, aarde)
  • Conische draadinvoer via de achterzijde
  • Duidelijk leesbare markeringen
  • Gecertificeerd volgens CE, KEMA, VDE en EAC
  • Met de snelschroeven is de afdekplaat nog sneller te bevestigen
  • Verhoogde aanrakingsveiligheid, ook zonder afdekking

Kijk op https://www.busch-jaeger.nl/product/future-linear/dubbele-wandcontactdoos voor meer informatie.

Meer artikelen van ABB b.v. :

Busch-flexTronics – Intelligente bewegingsdetectie zonder te boren


Een simpele lichtschakelaar in bijvoorbeeld een hal of trappenhal transformeren tot een slimme bewegingsmelder? En dat zonder te boren of kabels te trekken? Het kan met Busch-flexTronics van Busch-Jaeger. Het geheim zit hem in de inbouwsokkel, want bij dit systeem bepaalt niet de sokkel, maar juist de vóórkant de functionaliteit. Perfect daarmee te combineren met de nieuwe Busch-Wächter® 180 flex-

Zekeringlastscheider InLine II


De InLine II zekeringlastscheider van ABB is sinds kort ook beschikbaar met de ITS2 monitoring-unit. Deze unit is eenvoudig te installeren en voorziet de gebruiker in cloud-connectiviteit met ABB Ability Energy and Asset Manager.

Vooral de 30’ers van ABB zijn wel héél flexibel


Installatiekast HAD3030 is ontworpen om gebruikers te voorzien van een goed en veilig product én om installateurs absolute flexibiliteit, installatiegemak en betrouwbaarheid te bieden. Het groepenkastsysteem bevat een groot aantal slimme features.

De nieuwe generatie dubbele wandcontactdozen van Busch-Jaeger


Busch-Jaeger komt met een compleet nieuwe serie dubbele wandcontactdozen die het werk van de installateur makkelijker maken. In het volledig nieuwe design komen installatiegemak, veiligheid en esthetica samen. De wandcontactdozen zijn platter dan voorheen, helemaal gerestyled en hebben aanzienlijk meer bedradingsruimte.

Kent u ze al? kabel- en lasdozen gemaakt van gerecycled kunststof?


ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Voorkom brandgevaar door een onveilige aansluiting van zonnepanelen


De vraag naar zonnepanelen groeit fors. Dat biedt kansen, maar brengt tegelijkertijd bedreigingen met zich mee. Zo neemt het aantal onveilige aansluitingen op de meterkast toe. ABB laat zien hoe dat te voorkomen.

Draadloos beveiligingssysteem


Busch-Jaeger breidt haar intelligente huisautomatiseringssysteem uit met Busch-secure@home, een beveiligingssysteem dat beschermt tegen inbrekers en bronnen van gevaar zoals vuur en water.

hoofdafbeelding

Elektrische installatie met ComfortLine verdeelkasten


De vraag naar slimme en ‘connected’ building automation oplossingen neemt in rap tempo toe. De mogelijkheden op het gebied van communicatie- en media-apparaten in de thuis- en werkomgeving zijn legio, en woningen, commerciële gebouwen en industriële panden zijn steeds meer met elkaar verbonden. Hierdoor worden elektrische installaties ingewikkelder en bovendien moet de installatie klaar zijn voor

Netwerkanalyser met Bluetooth


De nieuwe M4M-serie van ABB omvat diverse netwerkanalysers met Bluetooth waarmee energie assets zijn te monitoren.

ABB brengt UPS-systeem voor desktop- en kleinschalige IT-toepassingen


De PowerValue 11LI serie biedt eersteklas beveiliging en automatische spanningscorrectie voor toepassingen met geringer stroomverbruik.

Nieuwe woningbouwverdeler ontwikkeld na feedback van klanten


ABB vervangt de populaire UK500-serie verdelers voor woningbouw en kleinzakelijke markt & utiliteit door de nieuwe en verbeterde UK600-serie.

Inbouwverdeler met twee keer zoveel bekabelingsruimte


De inbouwverdeler UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. De verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als de UK500-serie. Groothandels besparen daarmee op hun voorraad- en opslagkosten terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe serie biedt een ruime keuze aan deuren waardoor de


Naadloze integratie van E- en W-installaties →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: