Installatiemateriaal

Dimmen zonder zorgen met EcoDim

Met de led dimmers van EcoDim heeft u voor elke situatie de juiste oplossing. Deze zijn namelijk universeel toepasbaar, gebruiksvriendelijk en van uitstekende kwaliteit. Daarnaast heeft EcoDim een compleet dimmerpakket en kunt u altijd terecht bij de kundige en vriendelijke klantenservice. In dit artikel leest u waarom u met EcoDim kunt dimmen zonder zorgen!

Universele dimmers voor elke situatie

Een groot voordeel van de dimmers van EcoDim is dat ze voor elke situatie geschikt zijn. Deze werken namelijk allemaal op fase afsnijding. Een fase afsnijding dimmer is compatibel met 90% van de led lampen. Wanneer u toch nog lampen wilt dimmen die op fase aansnijding werken kunt u kiezen voor de RLC dimmers van EcoDim (deze werken op zowel fase afsnijding als fase aansnijding). Bovendien passen alle grote merken afdekmateriaal op de dimmers van EcoDim. Dit zorgt ervoor dat u uw favoriete afdekmateriaal gewoon kunt blijven gebruiken. Geschikte merken afdekmateriaal zijn: Berker by Hager, Busch-Jaeger, Gira, JUNG, Kopp, Merten by Schneider en PEHA. Zo is er voor iedere dimsituatie een oplossing.

Compleet dimmerpakket

Het dimmerpakket van EcoDim is erg compleet. Zo zijn er conventionele dimmers én smart dimmers. In het assortiment vindt u dimmers met ruime aansluitwattages, duo dimmers, een wisseldimmer, dimmer modules, en snoer-, vloer- en stekkerdimmers. Verder heeft EcoDim inbouwspots, Zigbee lampen en led dimmer toebehoren (o.a. dimstabilisators en afdekmateriaal). De smart dimmers in het assortiment van EcoDim werken met de protocollen Zigbee, WiFi en Z-Wave. Hiermee is het smarthome pakket geschikt voor bijna alle systemen. Hiermee heeft EcoDim een assortiment waarmee de installateur perfect uit de voeten kan.

Kwalitatief, gebruiksvriendelijk en goed af te stellen

Met EcoDim kunt u rekenen op kwaliteitsdimmers. Zo hebben deze enorm lage minimale vermogens (0 watt) en hoge maximale vermogens (variërend tussen 50 watt en 500 watt). Dit zorgt ervoor dat u allerlei verschillende soorten en groottes qua lichtgroep kunt aansluiten. Verder kunt u de dimmers gemakkelijk afstellen. De EcoDim dimmers beschikken over MIN & MAX afstellingen. Met deze afstellingen stelt u het optimale dimbereik in. Daarnaast zorgt u er met deze functies voor dat het licht in het hoogste en laagste lichtniveau stabiel blijft. Deze afstellingen zijn erg gebruiksvriendelijk. Ze zijn namelijk eenvoudig af te stellen met potmeters. Bovendien zijn de dimmers gemakkelijk aan te sluiten. U kunt deze 2-draads aansluiten. Hierdoor heeft u geen nuldraad nodig, dus hoeft u in bestaande situaties geen extra draad te trekken. Met EcoDim zijn zoemende en knipperende lampen/dimmers verleden tijd!

Uitstekende klantenservice

Mocht u toch nog tegen problemen aanlopen tijdens het installeren van de dimmers, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice kan u alles vertellen over de verschillende producten en helpt u graag met problemen. De klantenservice is te bereiken via de mail (info@ecodim.nl) of telefonisch (+31 (0)314-728457). Het EcoDim team bevat mensen met veel kennis over o.a. (smart) dimmers, elektra en led verlichting. Voor het juiste advies kunt u bij ze terecht.

Dimmen zonder zorgen

Wilt u voor elke dimsituatie een oplossing waarbij installatiegemak en kwaliteit voorop staan? Dan is EcoDim het juiste merk voor u! EcoDim is dé leverancier voor universele (smart) dimmers. De dimmers zijn perfect voor installateurs die streven naar tijdbesparing, eenvoudige installaties en willen dimmen zonder zorgen!

Wilt u meer weten over de producten van EcoDim? Bekijk het assortiment hier!

 

Meer artikelen van EcoDim B.V. :

Nu uit voorraad leverbaar: WiFi module met afstelmogelijkheden


Vanaf nu uit voorraad leverbaar: de ECO-DIM.10 WiFi module. Met deze module stuurt u een lampengroep aan met een pulsdrukker en/of met een WiFi app naar keuze. De unieke afstelmogelijkheden zorgen ervoor dat het licht altijd stabiel is en het dimbereik optimaal is. Meer weten over deze dimmodule? Lees dan snel verder!

Installateur aan het woord: Nico van Noort


Nico merkt dat zijn klanten tegenwoordig eigenlijk bijna altijd voor led kiezen. Daarnaast willen ze graag sfeer in huis creëren. Kijkend naar deze wensen van zijn klanten komt Nico terecht bij EcoDim.

LED dimmodule 0-250W: dimmen met pulsdrukker


EcoDim introduceert de unieke ECO-DIM.14 led dimmer module. Met deze module kunt u uw led lampen met een pulsdrukker dimmen. Het aansluitbereik is bijzonder groot voor een led dimmer module.

EcoDim WiFi dimmerpakket uitgebreid


Na de ECO-DIM.07 WiFi (de conventionele WiFi dimmer) komt EcoDim nu ook met een WiFi duo dimmer, een WiFi module en een WiFi inline dimmer. Zo heeft u nog meer mogelijkheden in een WiFi installatie. In dit artikel leest u alles over deze nieuwe en unieke dimmers!

Dimmen zonder zorgen met EcoDim


Met de led dimmers van EcoDim heeft u voor elke situatie de juiste oplossing. Deze zijn namelijk universeel toepasbaar, gebruiksvriendelijk en van uitstekende kwaliteit. Daarnaast heeft EcoDim een compleet dimmerpakket en kunt u altijd terecht bij de kundige en vriendelijke klantenservice. In dit artikel leest u waarom u met EcoDim kunt dimmen zonder zorgen!

Nieuw en uniek: WiFi duo dimmer


EcoDim heeft een gloednieuwe dimmer: de ECO-DIM.05 WiFi duo dimmer. Met deze dimmer stuurt u twee lichtgroepen aan met een WiFi app naar keuze. Wat deze dimmer uniek maakt is dat de lichtgroepen ook nog eens aan te sturen zijn met twee fysieke druk/draaiknoppen. Het vermogen van de dimmer is 2x100W LED.

Uniek: ECO-DIM.05 WiFi duo dimmer


De nieuwste dimmer van EcoDim is de ECO-DIM.05 WiFi duo dimmer. Met deze dimmer is het mogelijk twee lichtgroepen te bedienen vanuit één inbouwdoos. Deze lichtgroepen zijn fysiek te bedienen met twee druk/draaiknoppen, maar kunnen ook aangestuurd worden vanuit een WiFi smarthome app naar keuze.

Zigbee, Z-Wave of WiFi?


Zigbee, Z-Wave en WiFi, Drie verschillende smarthome protocollen. Maar welke moet u kiezen? Wat zijn de verschillen? Welk protocol is geschikt voor mijn installatie? In dit artikel krijgt u antwoord op deze vragen!

3 tips bij het kiezen van de juiste smart dimmer


Op de professionele markt is iedereen inmiddels wel gewend om met led dimmers te werken. Maar steeds vaker wordt nu ook het voordeel gezien om bij voorbaat al een smart dimmer te installeren, om helemaal toekomstproof te zijn. Met smart dimmers kunt u immers zowel traditioneel als “smart” de (normale) led verlichting bedienen. Maar welke smart dimmer moet u nu kiezen? Hier 3 concrete tips.

Wisselschakeling met 2 of meer led dimmers


De ECO-DIM.11 Multicontrol is een speciale led dimmer die u in hotel-/wisselschakeling kunt gebruiken met meerdere led dimmers. Hierdoor kunt u een groep lampen dus met twee (of meer) dimmers tegelijk dimmen/bedienen.

Volledig universele WiFi dimmer (2-draads)


EcoDim introduceert de eerste volledig universele WiFi dimmer. Hiermee kunt u “domme” led lampen toch slim aansturen. En heeft u nog geen smarthome systeem? Geen probleem. De dimmer is ook volledig traditioneel (draaiknop) te gebruiken. Zo is de installatie wel helemaal klaar voor de toekomst.

Wisselschakeling met meerdere dimmers


Nieuw in het EcoDim dimmerassortiment: ECO-DIM.11 Multicontrol. Dit is een speciale led dimmer waarmee u met meerdere led dimmers een wisselschakeling kunt creëren. Hierdoor kunt u een groep lampen dus met twee (of meer) dimmers tegelijk dimmen/bedienen – waar andere dimmers slechts één dimmer en één of meerdere aan/uitschakelaars mogelijk zijn.

De eerste volledig universele WiFi dimmer met 2-draads aansluiting.


NIEUW! De eerste volledig universele WiFi dimmer dimmer met 2-draads aansluiting. Het Nederlandse dimmermerk EcoDim kent u waarschijnlijk al van het assortiment universele led dimmers en de introductie van ’s werelds eerste smart dimmers met druk/draaiknop. Maar wist u dat ze binnenkort ook de eerste volledig universele WiFi dimmer introduceren?

Hoe veel vermogen kan ik op mijn led dimmer aansluiten?


Een veelgehoorde vraag is “Hoe veel wattage kan ik op mijn led dimmer aansluiten” of “Hoe veel led lampen kan ik op mijn dimmer aansluiten?”. Daarop krijgt u in dit artikel antwoord.

Wat is een universele led dimmer?


Eén van de belangrijkste punten bij de ontwikkeling van de EcoDim led dimmers is dat ze universeel moeten zijn. Want daar is in de professionele markt - waar iedereen erg druk is - grote behoefte aan. Wat maakt een dimmer universeel?

Ondiepe badkamer inbouwspots eenvoudig doorlussen


EcoDim biedt naast led dimmers ook ondiepe led inbouwspots aan. Deze zijn uitstekend dimbaar (5-100%), hebben een zeer kleine inbouwdiepte (23mm), zijn spatwaterdicht (IP54, voor o.a. badkamer en veranda) en leverbaar in diverse kleuren en vormen.

Zigbee DUO dimmer


Met de Zigbee DUO dimmer biedt EcoDim een product waarin twee Zigbee dimmers zijn verwerkt. Dit betekent dat vanuit één inbouwdoos twee verschillende lichtgroepen zijn te bedienen.

ECO-DIM.02 nóg verder verbeterd!


Al jarenlang is de ECO-DIM.02 erg populair onder de universele led dimmers. Uiteraard blijft er altijd ruimte voor verbetering en dat is nu doorgevoerd dankzij nuttige feedback uit de markt!

4 tips bij het kiezen van de juiste led dimmer


Weet u niet welke led dimmer geschikt is voor uw installatie? Of ervaart u problemen zoals knipperende led lampen, zoemende led lampen of een slecht dimbereik? Lees dan verder. In dit artikel geef ik u de 4 belangrijkste tips bij het kiezen van de juiste led dimmer.

"Dimmen zonder zorgen"


Knipperende led lampen, brommende verlichting of dimmer, slecht dimbereik, niet passend afdekmateriaal of te weinig aansluitvermogen. Het zijn de meest voorkomende problemen bij het dimmen van led. En dat zijn precies de punten waar EcoDim met zijn universele dimmers op inspeelt.

4 tips bij het kiezen van de juiste led dimmer


Weet u niet welke led dimmer geschikt is voor uw installatie? Of ervaart u problemen zoals knipperende led lampen, zoemende led lampen of een slecht dimbereik? Lees dan verder. In dit artikel geef ik u de 4 belangrijkste tips bij het kiezen van de juiste led dimmer.


Installatiebranche blijft groeien →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: