Brandwerende lucht- en geluiddichte uitvoering dubbele hollewanddoos

Tijdbesparende oplossing die je verder helpt

Met nieuwe uitvoeringen van de dubbele hollewanddoos HW252-F speelt ABB actief in op de toenemende vraag naar brandwerende en lucht- en geluiddichte oplossingen voor de bouw. De nieuwe uitvoeringen bieden net als de standaard dubbele hollewanddozen veel installatiegemak en -snelheid.

ABB brengt de dubbele hollewanddoos HW252-F
nu ook in brandwerende en lucht- en geluiddichte
uitvoering op de markt.

De bouw stelt steeds hogere eisen aan duurzaamheid, flexibiliteit en doelmatigheid. Transformatie en renovatie worden daarbij regelmatig verkozen boven nieuwbouw. Steeds vaker komen hollewanden daardoor voor in de bouwpraktijk. Voor de woningen en gebouwen die zo worden gerealiseerd, zijn de energetische prestaties een steeds zwaarwegender criterium. In de woningbouw wordt zelfs al een energieprestatievergoeding gehanteerd. Als resultaat groeit de belangstelling voor de luchtdichte uitvoering van componenten in de bouw. Dat geldt ook voor hollewanddozen die nu ook moeten presteren op het gebied van luchtdichtheid en geluiddemping. De nieuwe uitvoeringen van de HW252-F sluiten hier naadloos op aan. Het lucht- en geluiddichte insert HW252-F IGD voor de dubbele hollewanddoos voldoet aan de Nederlandse productnorm van inbouwdozen. Die geluiddempende eigenschap bewijst zijn waarde ook in woningscheidende wanden in transformatie- en nieuwbouwprojecten alsook in wanden in zorgomgevingen (zorginstellingen, ziekenhuizen, e.d.).

ABB brengt de dubbele hollewanddoos HW252-F
nu ook in brandwerende en lucht- en geluiddichte
uitvoering op de markt.

Naast het lucht- en geluiddichte insert kan de HW252-F ook als brandwerende hollewanddoos worden geleverd, de HW252-F BW. Deze variant van de dubbele hollewanddoos van ABB voldoet aan de geldende en recent aangescherpte norm voor brandwerendheid. De doos onderscheidt zich door een groot installatiegemak waardoor de installateur deze snel, eenvoudig en betrouwbaar kan installeren.
Installatiegemak boeken met Fix-Raps


Het installatiegemak begint al bij het plaatsen. Voor de montage wordt gebruik gemaakt van het innovatieve trekbandprincipe van de Fix-Raps. Dit betekent dat de installateur zonder te schroeven of gebruik van gereedschap de hollewanddoos snel kan monteren. De bevestiging op vier hoeken zorgt voor een zeer stevige fixatie in de wand, terwijl de trekbandjes niet uit de doos kunnen vallen tijdens transport/uitpakken. Nadat de doos is vastgezet worden de uiteinden van de trekbandjes naar binnen gebogen en breken ze vervolgens af. Ook is er minder bedradingswerk en meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met de ruimte in twee gekoppelde enkelvoudige hollewanddozen HW52-F.

Invoertuit vereenvoudigt installatie

De invoertuiten bieden ruimte voor bevestiging van 16, 19 en 20 mm- (flexibele)buizen. Met de losse invoertuit kan de buis eenvoudiger op de hollewanddoos worden bevestigd. Ook is er een enkele doorvoertuit beschikbaar voor de HW52-F, de HW252-F en de brandwerende dozen. Voor stekerbare installaties is een speciale snoertuit, voor maximaal drie kabels, beschikbaar die op de HW252-F-uitvoeringen én op de HW52-F past.  

ABB brengt de dubbele hollewanddoos HW252-F
nu vook in brandwerende en lucht- en geluiddicht
uitvoering op de markt.

Vlakke afwerking en tijdwinst

De nieuwe hollewanddozen HW(2)52-F zijn voorzien van een metalen clip die voor meer stabiliteit en een vlakkere afwerking op de wand zorgt. Het schakelmateriaal kan daardoor vlakker op de wand worden gemonteerd. In combinatie met de dubbele wandcontactdoos, type 20-2 EUC ….. van Busch Jaeger, bespaart de nieuwe hollewanddoos meer dan 50% op de totale installatietijd.
Bij koppeling van de hollewanddozen is de doorvoer ruim bemeten wat handig is bij het doorlussen van bedrading van de ene naar de andere doos. Elke doos wordt daarbij gemonteerd met de Fix-Raps op de hoeken van de hollewanddoos. Ook hierbij is schroeven dus overbodig en kan er zonder gereedschap uiterst snel worden gemonteerd.

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers.

Meer artikelen van ABB b.v. Low Voltage Products :

ABB levert frequentieomvormers aan ProRail


ABB gaat de bestaande statische frequentieomvormers van spoorwegbeheerder ProRail vervangen door 300 toekomstbestendige UPS-systemen. Deze zijn ontwikkeld om een hogere efficiëntie te realiseren evenals lagere kosten, milieu-impact en total cost of ownership. Tevens moeten de frequentieomvormers leiden tot verminderde downtime. De levering van de UPS zal gefaseerd plaatsvinden vanaf eind 2022/begi

Hafonorm: veelzijdig assortiment groepenkasten


Bestaat er zoiets als een ideale groepenkast? ABB heeft een serie groepenkasten die zo uitgebreid en veelzijdig is, dat er voor woningbouw en kleine utiliteit altijd de juiste kast in gevonden kan worden. We hebben het over het Hafonorm-assortiment.

Elektrotechnische producten en oplossingen


ABB’s Electrification Business Area is wereldwijd koploper in de ontwikkeling van elektrotechnische producten en oplossingen, en is met ruim 200 productielocaties actief in zo’n 100 landen. Onze meer dan 50.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om de manier waarop mensen wonen, werken, leven en met elkaar in verbinding staan, te veranderen met veilige, slimme en duurzame electrification-oplossi

Naadloze integratie van E- en W-installaties


De Cylon HVAC Smart Building Solutions van ABB omvatten merkonafhankelijke oplossingen waarmee E- en W-installaties in gebouwen zijn te integreren.

Naadloze integratie van E- en W-installaties


De Cylon HVAC Smart Building Solutions van ABB omvatten merkonafhankelijke oplossingen waarmee E- en W-installaties in gebouwen zijn te integreren.

Verdelers en behuizingen voor buitenopstellingen


De MISTRAL65-range verdelers van ABB zijn uitgebreid met de supersterke MISTRAL65H serie, die uitvoerig is getest in zware omstandigheden en bestand is tegen zout, stof en uv-stralen.

Brandwerende centraaldoos


In aanvulling op de CHP60 centraaldoos voor holle plafonds introduceert ABB een brandwerende uitvoering van de centraaldoos. Deze CHP60 BW biedt een professionele oplossing om plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten aan de brandwerende eisen te laten voldoen. Voor de doos is een insert, type CD/RVK ILD , leverbaar waarmee de ruimte onder het pla

Bewoners Hoog Dalem starten een lokale energiemarkt


Op een zonovergoten dag groeten de buren in de wijk Hoog Dalem elkaar extra hartelijk, want dan wordt er veel energie opgewekt én door de wijkbewoners gebruikt. En dat stemt hen vrolijk! Sinds kort is een aantal (momenteel 15) huizen in de wijk ingericht met slimme apparatuur die actief stuurt op de zelfopgewekte energie en het energieverbruik. Door energie onderling uit te wisselen probeert men m

Centraaldoos voor holle plafonds


De nieuwe centraaldoos CHP60 van ABB leent zich voor toepassing in plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten, is vervaardigd van kunststof en is standaard halogeenvrij. Met zijn afneembare deksel is de centraaldoos bij uitstek geschikt voor de steeds populairder wordende prefab-installaties die stekerbaar worden uitgevoerd. Daarnaast leent de nieu

‘Push-in’-kabelwartel


Met de nieuwste kabelwartel Quick-Connect is een corrosiebestendige kabelwartel van nylon uit één stuk, geschikt voor niet-gewapende en draagbare kabelsoorten en kabels voor kabelgoten.

Noodverlichting in 24 Volt


De Evago-serie noodverlichting van VanLien is aangevuld met 24 Volt-armaturen. Er zijn varianten voor inbouw en opbouw en in zowel een vierkant als rond design.

Meterkastaansluitdoos voor gietbouw


De nieuwe meterkastaansluitdoos PMK80 van ABB maakt stekerbaar installeren in tunnel- en gietbouwprojecten mogelijk. In de PMK80-doos kunnen drie GST18 chassisdelen worden geplaatst (1 x 3-polig en 2 x 3-, 4- of 5-polig). In combinatie met voorbedrade flexibele buis kunnen deze al vóór het gieten van het beton worden aangesloten.

Vermogensschakelaars voor optimaal energie beheer


ABB heeft het programma gesloten vermogensschakelaars uitgebreid met de nieuwe Tmax XT die hogere prestaties en beveiliging combineert met meting en connectiviteit.

Energieslimme UPS


Met een efficiëntie van 97,6 procent biedt de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4 van ABB maar liefst 30 procent minder vermogensverlies.

Veelzijdige vluchtrouteverlichting


Het nieuwste led-verlichtingssysteem Lutia van ABB VanLien, is een robuuste lijn die is getest voor het leveren van prestaties in buitenomstandigheden.

Digitalisering in de industriële sector


Nu steeds meer aspecten van energie, industrie en infrastructuur worden verbonden, is digitalisering in de industriële sector essentieel om competitief te blijven. Het is tijd voor transformatie. Maar hoe dan? ABB deelt deze maand haar kennis tijdens de ABB Ability Tour.

Robuuste behuizing als explosie-bestendige vluchtrouteverlichting


De XION is een robuust armatuur die tegelijkertijd dient als vluchtrouteverlichting en -aanduiding.

28 miljardste Ty-Rap geproduceerd


In 1958 werd de kabelbinder uitgevonden om kabels in vliegtuigen te bundelen. Sindsdien zijn de binders zo ver als Mars gevlogen. Ze zijn niet allemaal geteld, maar dat ABB in 2018 haar 28 miljardste Ty-Rap kabelbinder zal produceren, is redelijk zeker.

hoofdafbeelding

Brandwerende lucht- en geluiddichte uitvoering dubbele hollewanddoos


Met nieuwe uitvoeringen van de dubbele hollewanddoos HW252-F speelt ABB actief in op de toenemende vraag naar brandwerende en lucht- en geluiddichte oplossingen voor de bouw. De nieuwe uitvoeringen bieden net als de standaard dubbele hollewanddozen veel installatiegemak en -snelheid.

hoofdafbeelding

Automatische omschakelaar voor Critical Power toepassingen


Met TruONE introduceert ABB een automatische omschakelaar met connectiviteits- en monitoringfuncties voor Critical Power toepassingen. Door alles onder te brengen in één module, inclusief een geïntegreerde controller met afneembaar gebruikersinterface (HMI) zorgt TruONE ervoor dat het installeren van automatische omschakelaars sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder verloopt.


Nieuw pand voor Calpe →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: