Gereedschap en PBM

Elektrisch testen veiliger maken

Fluke introduceert stroomtangen met contactloze spanningsmeting

De nieuwe contactloze True-RMS AC/DC-stroomtangserie maakt het veiliger en eenvoudiger om spanning en stroom te meten zonder een spanningvoerende draad aan te raken

Eindhoven, Nederland. 11 mei 2021: Fluke heeft vandaag de introductie aangekondigd van een serie stroomtangen die elektrische metingen veel veiliger maken voor service- en onderhoudsmonteurs.  De Fluke 377 en 378 zijn contactloze True-RMS AC/DC-stroomtangen waarmee technici snel elektrische tests kunnen uitvoeren zonder risico op contact met gevaarlijke spanningvoerende onderdelen.

Contactloze meting voor extra veiligheid

De Fluke 377 en 378 maken gebruik van FieldSense TM-technologie om spanning en stroom te meten via de bek, waarbij alleen een verbinding met de aarde nodig is voor referentie. Zonder directe verbinding met spanningvoerende onderdelen wordt het risico van elektrische schokken en boogontlading geminimaliseerd.

Gebruiksgemak voor driefasenmetingen

De stroomtangen meten tot 1000 A True-RMS AC/DC en tot 2500 A (AC) met de iFlex-stroomtang. Ontworpen voor gebruiksgemak: er zijn slechts drie stappen nodig om te meten in driefasensystemen, waarbij elke spanning en stroom tegelijkertijd worden weergegeven op het dubbele display.

Verbonden

Beide meters zijn verkrijgbaar in FC-3:27 versies (Fluke Connect™) met Bluetooth-interface. De 377 FC- en 378 FC-versies tonen ook faserotatie, die kan worden weergegeven op een smartphone en via Fluke Connect-software kan worden opgeslagen in de cloud, waardoor handgeschreven notities niet meer nodig zijn.  Met Fluke Connect kunnen onderhoudsmonteurs en servicemedewerkers waarden documenteren en deze met hun team delen. De verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt als basis voor het opstellen van een programma voor preventief onderhoud.

De netvoedingskwaliteit testen

De 378 FC is voorzien van een unieke Power Quality (PQ)-indicator die problemen met de netvoedingskwaliteit detecteert met betrekking tot stroom, spanning of arbeidsfactor. Hierdoor kunnen gebruikers snel controleren of problemen betrekking hebben op de voeding of de aangesloten elektrische apparatuur.

De stroomtangen worden ook geleverd met een TPAK magnetische ophangset, een hoogwaardige draagtas, TL224-meetsnoeren, TP175 Twist Guard-meetprobes en een AC285 zwarte aardingsklem.

Ga voor meer informatie over de Fluke 377 FC en 378 FC contactloze True-RMS-AC/DC-stroomtangen met iFlex naar: https://www.fluke.com/nl-nl/producten/elektrische-test-en-meetinstrumenten.

 

Over Fluke:

Fluke streeft naar het wereldmarktleiderschap in compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten. De producten van Fluke worden overal ter wereld en in tal van bedrijfstakken door technici en monteurs gebruikt bij service-, installatie- en onderhoudswerkzaamheden en bij productie- en kwaliteitscontroles. Fluke is in 1948 opgericht en heeft vestigingen in 13 Europese landen. De producten van de onderneming worden in meer dan 100 landen geleverd. De omzet van de onderneming in Europa bedraagt ca. 40% van de omzet wereldwijd. Het hoofdkantoor van Fluke is gevestigd in Everett, in de Amerikaanse staat Washington. Bij de onderneming werken wereldwijd ruim 2.500 mensen. Het Europese hoofdkantoor voor de verkoop- en serviceactiviteiten bevindt zich in Eindhoven.

Fluke is een geregistreerd handelsmerk van Fluke Corporation. Bezoek voor meer informatie de website van Fluke: http://www.fluke.com.

Meer artikelen van Fluke Nederland B.V. :

CO2-emissiecalculator


Het online LeakQ-rapportagehulpmiddel van Fluke is aangevuld met een CO2-emissiecalculator. Deze indicator maakt het mogelijk een schatting te maken van de hoeveelheid CO2 die extra wordt uitgestoten bij geïdentificeerde lekken in luchtcompressoren.

Stroomtang voor PV-panelen


Met de 393 FC CAT III 1500 V biedt Fluke een True-rms stroomtang die speciaal is bedoeld voor het meten van gelijkspanningen tot 1500 V. Het handheld instrument is dan ook vooral geschikt voor het testen van en meten aan PV-installaties in veeleisende CAT III omgevingen.

Gas- en persluchtdetector


De ii900 Sonic Industrial Imager van Fluke is ontwikkeld als hulpmiddel om lekkages in persluchtsystemen te detecteren. Daarnaast wordt hij ingezet voor het detecteren van lekkages van medische gassen in ziekenhuizen.

Stroomtang voor PV-panelen


Met de Fluke 393 FC stroomtang kunnen installateurs veilig metingen tot 1500 V in DC omgevingen uitvoeren. Het handheld instrument is dan ook speciaal ontwikkeld voor het testen en meten aan PV-installaties.

Nieuwe Power Quality Analyzer voor foutloze metingen


De nieuwe Fluke 1770-serie Power Quality Datalogger/troubleshooter zorgt altijd voor een perfecte installatie dankzij de plug-and-play-functie met geautomatiseerde verbindingsverificatie en autocorrectie

Verwen uzelf met een gratis Fluke-lens


Ontvang een gratis warmtebeeldlens wanneer u vóór 15 december 2021 een geselecteerde camera van Fluke aanschaft. Warmtebeeldcamera's bieden een snelle beoordeling van de gezondheid van bedrijfsmiddelen.

's Werelds eerste stroomtangen voor zonne-energie-installaties


Met de nieuwe stroomtang kunt u zonnepanelen testen bij 1500 V, met de hoogste veiligheidsspecificatie voor deze spanning en een verbeterd gebruiksgemak.

Koop een Fluke, ontvang een gratis Fluke


Met het juiste gereedschap kunt u sneller en veiliger metingen uitvoeren in uw werk. Bestel uw Fluke-instrument via een erkende distributeur en ontvang een gratis Fluke-instrument op basis van de aankoopwaarde. Deze exclusieve aanbieding loopt af op 15 december 2021.

Elektrisch testen veiliger maken


De nieuwe contactloze True-RMS AC/DC-stroomtangserie maakt het veiliger en eenvoudiger om spanning en stroom te meten zonder een spanningvoerende draad aan te raken

Nieuwe gratis Fluke-producten als u een instrument van Fluke koopt


Fluke biedt opnieuw een gratis product aan klanten aan die Fluke-producten kopen tussen 15 februari 2021 en 30 juni 2021. Klanten die Fluke-producten kopen via geautoriseerde Fluke-distributeurs hebben de mogelijkheid om een gratis product te claimen. Claim het gratis product via de website van Fluke met het originele aankoopbewijs, de factuur of de aankoopbon.

Warmtebeeldcamera's brengen onbekende motorproblemen aan het licht


Warmtebeeldcamera's zijn perfect voor het storingzoeken in motoren. De infraroodbeelden laten de warmtesignatuur van een motor zien en kunnen u veel vertellen over de staat, waardoor u uw installaties in bedrijf kunt houden en de bedrijfskosten laag kunt houden.

Elektrische veiligheid verbeteren met Fluke


Veiligheid van de installatie is veel meer dan alleen wat taken op een checklist. Het vereist betrokkenheid van elke werknemer, van het management tot lijnwerkers, om een cultuur van veiligheid te handhaven in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Na verloop van tijd kunnen interpretaties van bepaalde veiligheidsnormen afwijken van de oorspronkelijke opzet, waardoor er mythes ontstaan over hoe het

Storingzoeken binnen handbereik.


Robuuste, draagbare warmtebeeldcamera voor elektrische en industriële inspecties. Zo compact en eenvoudig in gebruik, de perfecte aanvulling voor uw gereedschapsriem:

Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving


Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie. Het voorkomen van gevaarlijke situaties is natuurlijk het allerbeste, maar het beoordelen van risico’s vereist nogal wat specifieke kennis van installateurs en inspecteurs.

Alle hulp voor storingzoeken in uw zak


Hoe groter het probleem, hoe sneller u het moet oplossen. Met de nieuwe Fluke pocket-warmtebeeldcamera heeft iedereen de mogelijkheid in de hand om uitval te minimaliseren.

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR EEN (BRAND)VEILIGE WERKOMGEVING


Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie.

10 regels om fouten te vermijden bij het meten van elektriciteit


Hoewel iedereen die met elektriciteit werkt, snel een gezond ontzag ontwikkelt voor alles wat mogelijk onder stroom staat, kunnen zelfs de besten onder ons fouten maken onder tijdsdruk. Hieronder geven wij een beknopte lijst met WAT U NIET MOET DOEN wanneer u elektrische metingen uitvoert.

Voer iedere dag meer testen uit met de Fluke 6500-2 apparatentester


De Fluke 6500-2 PAT-tester is een compacte lichtgewichtoplossing die werkt met één druk op een toets.


Voor mobiele machines →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: