Industriële componenten

Frequentieregelaars

De VLA1 is een ultra compacte frequentieregelaar met hoge prestaties. Het integreert verschillende besturingsmodules, zoals V/f lineair en kwadratische en sensorloze vectorbesturing.

Dankzij geïntegreerde functies zoals de PID-regelaar is de VLA1 – met ingebouwd EMC filter (EN61800-3), cat. C2 – in het bijzonder geschikt voor het beheer van pompen en ventilatoren, maar de frequentieregelaar kan uiteraard ook worden gebruikt voor transportbanden, werktuigmachines, bediening van automatische deuren en bijvoorbeeld verpakkingsmachines. Er zijn vijf typen beschikbaar, te weten 0,25 / 0,4 / 0,75 / 1,5 en 2,2 kW. De inputspanning bedraagt 1-fase 200–240 VAC bij 50 / 60Hz; de output bedraagt 3-fase 0–240 VAC bij 0–599 Hz. Er zijn vijf programmeerbare digitale inputs beschikbaar, twee digitale outputs, twee analoge inputs en één analoge output. Het apparaat is eenvoudig te installeren en configureren. Side-by-side montage is mogelijk

Overige technische specificaties:

  • temperatuurbereik -10°C tot +55°C
  • beschermklasse: IP20
  • volgens: EN61800-5-1; UL61800-5-1; CSA 22.2 nr.274
  • efficiëntie klasse (EN50598-2)

Meer artikelen van Calpe B.V. :

Magneetschakelaars


De reeks magneetschakelaars van Lovato Electric is uitgebreid met varianten met een vermogen van respectievelijk 160, 195 en 230 A voor 3-fase motorbesturingstoepassingen en 250, 275 en 350 A in AC-1.

Softstarters


De nieuwe Lovato Electric softstarters van de serie ADXN hebben een breedte van 45 mm en zijn verdeeld in twee bouwmaten, afhankelijk van de classificatie. De 6 – 45 A softstarters zijn eenvoudig te configureren wat de tijd voor inbedrijfstelling tot minimum beperkt.

1 tot 4-polige lastschakelaars


Calpe heeft het aanbod modulaire oplossingen van Lovato Electric uitgebreid met een nieuw assortiment 1 tot 4-polige lastschakelaars. De nieuwe P1MS-units zijn ontwikkeld voor alle toepassingen waar een ontkoppeling en isolatie van elektrische leidingen nodig is.

Modulaire buzzers en trafo’s


Het assortiment van Lovato Electric, vertegenwoordigd door Calpe Industrial Products, is uitgebreid met modulaire buzzers en (bel)trafo’s. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor residentiële en tertiaire toepassingen en te combineren met een groot aantal opties.

PUSH-IN rijgklemmen


De rijgklemmen uit halogeenvrij polyamide UL94 V0 van de nieuwe serie EFC ‘Easy Fast Connection’ zijn geschikt voor toepassing met of zonder adereindhulzen.

Frequentieregelaars


De VLA1 is een ultra compacte frequentieregelaar met hoge prestaties. Het integreert verschillende besturingsmodules, zoals V/f lineair en kwadratische en sensorloze vectorbesturing.

Multifunctioneel tijdrelais met NFC technologie


Programmeren met het nieuwe TMM1 NFC multifunctionele tijdrelais – instelbaar van 0,1 seconden tot 999 dagen en voorzien van 40 beschikbare functies, waaronder teller en / of urenteller – verloopt eenvoudig, snel en nauwkeurig.

Nieuw pand voor Calpe


Na de overname van Calpe door de derde generatie in 2013, groeide het bedrijf uit zijn jasje in het pand in Achterveld. Toen ook nog eens het productenpakket werd uitgebreid en de klantenkring groeide, was het de hoogste tijd om in 2017 de eerste paal te slaan voor een nieuw pand in Barneveld.


Jonge talenten ontvangen ScienceMakers Award →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: