Industriële componenten

Ideeën en oplossingen krijgen de ruimte

Intelligente softwaretools, programmeerbare componenten en een dynamische ontwikkelaarscommunity vormen de basis voor individuele en zelf programmeerbare sensorapps. Hierdoor zijn – met SICK’s ecosysteem AppSpace – geheel nieuwe en adaptieve automatiseringsoplossingen mogelijk, ook wat Industrie 4.0 betreft.

Voor specifieke klantwensen bracht en brengt SICK tot nu toe regelmatig unieke producten op de markt met aparte firmware. Deze sensoren met aparte firmware voldoen dusdanig aan de behoefte van SICK klanten dat het aantal aanvragen voor sensoren met programmerings-mogelijkheden voor specifieke applicaties groeit. Alle reden voor SICK om nog meer in te spelen op deze klantwens.

Vier doelen

Bij de ontwikkeling van een oplossing hiervoor stelde SICK zichzelf daarbij vier doelen:

  1. Het maken van sensoren voor specifieke applicaties moet eenvoudiger en toegankelijker worden;
  2. Voor specifieke applicaties moeten meerdere versies van sensoren kunnen worden ingezet;
  3. Het beheer van alle maatwerkprogrammering van sensoren voor specifieke applicaties moet worden vereenvoudigd;
  4. De oplossing moet ook mogelijkheden bieden dat klanten zelf aan de slag kunnen om de sensor voor hun specifieke applicatie te programmeren.

Het unieke aan het AppSpace-platform

Met AppSpace zorgt SICK voor een makkelijke aansluiting op bestaande of nieuwe communicatiestandaarden. De belangrijkste basiscomponent van AppSpace vormt het uniforme besturingssysteem voor SICK-sensoren. Het besturingssysteem voert zelf de basistaken uit en regelt het beheer ervan. Wie meer functionaliteit wil, kan deze uitbreiden met apps.

Abonnementsbasis

Het creëren van apps is niet alleen aan SICK voorbehouden. SICK heeft een complete ontwikkelaarstoolkit samengesteld, waarmee programmeurs zelf apps kunnen schrijven. Wie zich registreert als ontwikkelaar, mag de toolkit op abonnementsbasis gebruiken. Programmeurs kunnen zo ongelimiteerd apps maken voor alle SICK-sensoren die SICK AppSpace ondersteunen.

Cloudgebaseerd platform

De apps van SICK AppSpace kunnen niet alleen worden verspreid via USB, maar ook eenvoudig via het cloudgebaseerde platform SICK AppPool. Programmeurs kunnen hier al hun apps voor SICK-sensoren presenteren aan potentiële SICK-gebruikers overal ter wereld. Het verdienmodel bepaalt de programmeur zelf: de app (of een evaluatieversie ervan) kan in de AppCloud worden opgenomen, maar kan bijvoorbeeld ook ‚plug & play‘ in de sensor worden geleverd. Dat betekent dus volledige vrijheid, zowel bij de distributiekeuze als wat het licentiemodel betreft.

Zonder IT-kennis aan de slag

Eindgebruikers van AppSpace kunnen zonder IT-kennis aan de slag. Zij installeren de gratis SICK AppManager-software op hun pc en kunnen hiermee op zoek naar SICK-sensoren op het netwerk en naar geschikte apps in de SICK AppPool (of lokaal op de pc). App gevonden? Door op ‘installeren’ te klikken, wordt de app toegevoegd aan de sensor. De app laat zich makkelijk configureren en bekijken via een internetbrowser naar keuze. Zelfs zonder programmeerkennis kan iedereen zo met de apps uit de voeten.

Meer artikelen van SICK B.V. :

Multifunctionele gassensor


De thermische flowsensor FTMg van Sick detecteert perslucht en niet-corrosieve gassen zoals argon, helium, kooldioxide en stikstof volgens DIN EN 50001. Daarbij meet de energie-efficiënte sensor niet alleen de gas volumestroom, maar ook de gastemperatuur en de procesdruk; één sensor dus voor drie taken.

Modulair lichtscherm


De SLG-2 for FlexChain van Sick is een compact lichtscherm dat speciaal is ontwikkeld voor integratie in het FlexChain-systeem. Met dit systeem zijn tot zestig losse sensoren over een afstand van maximaal 40 meter in cascadeschakeling met elkaar te verbinden.

Ideeën en oplossingen krijgen de ruimte


Intelligente softwaretools, programmeerbare componenten en een dynamische ontwikkelaarscommunity vormen de basis voor individuele en zelf programmeerbare sensorapps. Hierdoor zijn – met SICK’s ecosysteem AppSpace – geheel nieuwe en adaptieve automatiseringsoplossingen mogelijk, ook wat Industrie 4.0 betreft.

EventCam


Wat ging er mis in het productieproces? Wat triggerde de veiligheidsscanner, fotocel of PLC? Voortaan hoeft men niet meer te gissen naar het antwoord, want de EventCam zorgt voor foto’s en video.

Arraysensoren


Met de nieuwe AS30-serie brengt SICK arraysensoren op de markt die klaar zijn voor Industrie 4.0. Vergeleken met de Ax20-serie bieden ze tal van instelmogelijkheden, een grotere field of view en tastafstand, meer gebruiksgemak en een uitgebreide teach-in procedure voor zeer nauwkeurige toepassingen.

2D-LiDAR sensoren


Waar de TiM3xx-sensoren ideaal zijn voor veldanalyse en de TiM5xx-sensoren voor de uitgifte van meetgegevens, daar combineert de nieuwe TiM7xx-serie van SICK het beste van deze werelden.

Test & Training Centrum


Het Test & Training Centrum (TTC) van Sick in Bilthoven is een prima plek om SICK-oplossingen zonder productieverstoringen te testen en om kennis te laten bijspijkeren. Voor de komende maanden staan er diverse workshops, trainingen en seminars gepland.

Cameracodelezer met perfect zicht bij elk licht


De Lector62x is de compacte cameracodelezer voor een betrouwbare detectie van 1D- en 2D-codes, stacked codes en tekst.

Arraysensoren


Op transportbanden en in sorteermachines kan voor de detectie van polybags, platte poststukken, geperforeerde en ongelijkmatige objecten gebruik worden gemaakt van de nieuwe RAY10 en RAY26 van SICK.

Veiligheidsscanner


Met de uitvoering van de nieuwe MicroScan3 Core Ethernet/IP, die directe integratie in een Ethernet/IP-omgeving mogelijk maakt, worden nog eens extra veiligheidsfunctionaliteiten geactiveerd ten opzichte van de bestaande MicroScan3 Core veiligheidsscanner met safeHDDM-technologie.

Inductieve sensor met viervoudig detectiebereik


Het detectiebereik van de nieuwe inductieve sensor IME Quadruple van SICK – in een M8-behuizing met isolatieklasse IP67 – gaat tot maar liefst 4 mm, wat vier keer zo ver is als reguliere oplossingen.


Uitzendbureau opent nieuwe vestiging in Amersfoort →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: