Industriële componenten

Innovation Center vormt ware publieksmagneet

Amper drie jaar na de opening verwelkomde het Rittal Innovation Center in Haiger, Hessen, onlangs zijn 10.000e bezoeker. De grote belangstelling voor live presentaties en trainingen benadrukt de duidelijke vraag naar innovatie in de besturings- en schakelinstallatiebouw. Op een oppervlak van meer dan 1500 vierkante meter presenteren Rittal, Eplan en Cideon de consequente implementatie van Industrie 4.0-concepten. Het presentatie- en trainingscentrum is uniek in de branche en wordt continu verder ontwikkeld en uitgebreid.

Kan Industrie 4.0 worden geïmplementeerd in de besturings- en schakelinstallatiebouw? Bij welke processtappen is een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie mogelijk? Is efficiënte productie ook bij een seriegrootte van 1 mogelijk? Dit zijn de vragen waarmee de branche van de besturings- en schakelinstallatiebouw over de hele wereld mee te maken heeft.

Oplossingen

De constant toenemende efficiëntie- en kostendruk vraagt om praktische en snel implementeerbare oplossingen. “Wij willen onze klanten gericht ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun Value Chain-processen in de richting van Industrie 4.0”, zegt Jan-Henry Schall, hoofd van het Rittal Innovation Center. “De enorme belangstelling voor ons Innovation Center met 10.000 bezoekers sinds september 2016 bewijst de grote behoefte aan complete oplossingen voor procesoptimalisatie in de besturings- en schakelinstallatiebouw. De focus van de geïnteresseerde bezoekers ligt op de professionele uitwisseling.”

Fictief werkende schakelinstallatie

In het Innovatie- en Trainingscentrum kunnen klanten en bezoekers de nieuwste oplossingen voor hun eigen Value Chain live zien, ervaren, proberen en spreken met de deskundigen van de Friedhelm Loh Group. Om dit ‘tastbaar’ en begrijpelijk over te brengen, werd een fictief werkende schakelinstallatie opgebouwd. “Dit maakt het mogelijk om de oplossingen voor elke processtap praktisch te ervaren – beginnend met de engineering, via de werkvoorbereiding, de goederenontvangst, de mechanische bewerking, montage, confectionering en bekabeling tot aan de voltooide schakelinstallatie. Bezoekende vakspecialisten kunnen de voordelen en hun eigen profijt snel herkennen”, aldus Jan-Henry Schall.

‘Virtual Prototyping’

Bezoekers krijgen inzicht in ‘Virtual Prototyping’ door de nieuwste softwareoplossingen van Rittal en Eplan voor de elektrische en mechanische constructie, wat resulteert in een volledig digitaal beschreven schakelinstallatie. Interfaces in de commerciële processen en in het bijzonder de latere productie bij de schakelinstallatiebouwer vormen een ander belangrijk onderdeel van de presentatie. Voor de productie – dat wil zeggen de werkplaats van de schakelinstallatiebouwer – kunnen technologieën van Rittal en Eplan live worden onderzocht. Deze variëren van volledig geautomatiseerde via deels geautomatiseerde technologieën tot aan digitaal ondersteunde oplossingen voor handmatige processtappen.

Nieuwe Live-Use-Cases voor IT

Het ontwerp van het Innovation Center wordt door Rittal constant uitgebreid en geactualiseerd. Op dit moment breidt de onderneming de live demonstraties op het gebied van “Digitalisering van Value Chains” uit. “Hiertoe zullen wij Rittal’s kennis van IT-infrastructuur combineren met oplossingen van onze bedrijven Innovo Cloud en German Edge Cloud en demonstreren met nieuwe Live-Use-Cases. Op deze manier presenteren wij verdere toekomstgerichte Industrie 4.0-oplossingen van de Friedhelm Loh Group op het gebied van digitalisering”, aldus Jan-Henry Schall.

Verrassing

Afgelopen juli was er een grote verrassing voor een groep bezoekers van ProSiebenSat1 Media SE. Gunnar Scharf, deelnemer van de groep, was de 10.000e bezoeker van het Rittal Innovation Center. Van Jan-Henry Schall ontving de IT-deskundige een certificaat en een cadeau. “Ik was vereerd het Rittal Innovation Center als 10.000e bezoeker te mogen bezoeken. Rittal heeft het Industrie-Plan 4.0 als basis voor zijn klanten volledig begrepen”, scheef Gunnar Scharf in het gastenboek. Andere inspirerende reacties van de bezoekers in de gastenboeken beschrijven het unieke karakter van het Innovatie- en Trainingscentrum. Een Afrikaanse bezoekersgroep schrijft: ”Hier vonden wij het antwoord dat wij zochten. Hartelijk dank”. Een Duitse groep vatte hun bezoek als volgt samen: “De boodschappenlijst werd steeds langer. Zeer interessante toepassingen.”

Meer artikelen van Rittal B.V. :

Koelers met minder koudemiddel


Met zijn nieuwe ‘Blue e chillers’ in de vermogensklasse van 11 tot 25 kW heeft Rittal zijn koeltechniek voor koelers voor de machine- en schakelkastkoeling verder ontwikkeld. Met 40 procent minder koudemiddel leveren de apparaten een belangrijke bijdrage aan een duurzame milieubescherming.

Innovation Center vormt ware publieksmagneet


Amper drie jaar na de opening verwelkomde het Rittal Innovation Center in Haiger, Hessen, onlangs zijn 10.000e bezoeker. De grote belangstelling voor live presentaties en trainingen benadrukt de duidelijke vraag naar innovatie in de besturings- en schakelinstallatiebouw. Op een oppervlak van meer dan 1500 vierkante meter presenteren Rittal, Eplan en Cideon de consequente implementatie van Industri

Industrie 4.0 in de praktijk


Het onderwerp Industrie 4.0 – de vierde industriële revolutie; na de stoommachine, de productielijn en automatisering kenmerkt de industrie van de toekomst zich door netwerken – keert steeds weer terug in economische vakbladen en in lokale kranten binnen industriële regio’s. Niet in de laatste plaats omdat de omschakeling van de fabrieken in volle gang is – ook bij Rittal in Haiger (D). Meer dan h

Systeemtechniek voor stroomverdeling


VX25 Ri4Power 185 mm is de systeemtechniek voor de productie van veilige laagspanningsinstallaties of energieverdelers met typegoedkeuring volgens NEN-EN-IEC 61439.


Test & Training Centrum →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: