Overige

Inspelen op een groeiende markt: laadpalen installeren

Het aantal elektrische auto’s neemt wereldwijd in rap tempo toe. De behoefte aan laadpunten stijgt hiermee ook: een interessante markt voor installateurs. Maar waar moet je aan denken bij een dergelijke installatie en waar liggen de wensen van de klant?

Een schaalbare oplossing 

Steeds meer Nederlanders rijden een elektrische auto (EV) en willen de zekerheid dat zij hun auto veilig en eenvoudig kunnen laden met het maximale vermogen. Door de geleidelijke transitie naar elektrische mobiliteit is er behoefte aan meer energie. Echter is het antwoord hierop niet zozeer het vergroten van de capaciteit, maar juist slimmer omgaan met de beschikbare energie capaciteit.     

Veilig en slim 

Een oplossing om zo efficiënt mogelijk om te gaan met deze beschikbare capaciteit is de Easee Laadrobot. De technologie van het laadpunt is niet alleen ontworpen om een auto veilig op te laden, maar ook om de energie efficiënter te verdelen. Zo kunnen er meerdere units op een circuit worden aangesloten (thuis tot maximaal 3 en zakelijk maximaal 101). Naast load balancing werken de producten van Easee ook met een gepatenteerd systeem voor phase balancing. Deze techniek zorgt ervoor dat de belasting tussen de fasen gelijkmatig wordt verdeeld en dus maximaal benut worden. Wanneer een nieuwe EV wordt aangesloten, controleert het systeem welke fase de minste belasting heeft en wijst die fase toe aan de EV. De Laadrobot verandert dynamisch van fase wanneer andere auto's worden aangesloten of losgekoppeld. Bij meerdere laders op hetzelfde circuit zal het systeem altijd een nieuwe EV op de minst belaste fase aansluiten en automatisch achterhalen of de auto 3 fasen accepteert, en indien mogelijk laten laden op 3 fasen.

Het oog wil ook wat  

De gebruiker vindt het belangrijk dat de huidige laadpaal niet langer een doorn in het oog is, maar er strak en modern uitziet. De Easee Laadrobots hebben een compact Scandinavisch design en zijn in vijf kleuren beschikbaar. Bovendien stelt het Noorse bedrijf alle complexiteiten bewust weg te houden van de eindgebruikers: zij hoeven alleen nog maar de kleur te bepalen. Na installatie kunnen gebruikers de gratis app downloaden, wat een duidelijk inzicht geeft in het verbruik en de bijbehorende kosten. Ook kan er via de app een tijdsschema ingesteld worden om de auto te laden. 

De oplossing is Easee  

Als installateur wil je dat je installatie snel, veilig en gestroomlijnd is. Naast dat de Easee Laadrobots veilig zijn (ingebouwde 30 mA RCD type B en ruim 200 datapunten), zijn ze ook IP-54 gecertificeerd om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Dankzij meerdere patenten en unieke kenmerken, is deze lader in korte tijd de standaardkeuze geworden in Noorwegen: maar liefst de helft van de verkochte laadpunten in dit meest volwassen EV-land ter wereld zijn Easee units. Het Noorse bedrijf neemt de expertise mee naar de Nederlandse markt en verwacht met hun geavanceerde techniek ook hier een stevig marktaandeel te realiseren. 

Info: www.easee-international.com/nl
Contact: benelux@easee.no

 


Voorkom brandgevaar door een onveilige aansluiting van zonnepanelen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: