Industriële componenten

Kent u ze al?

ABB’s nieuwe kabel- en lasdozen gemaakt van gerecycled kunststof?

ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Inspelend op de doelstellingen vanuit de overheid om in 2030 55% minder CO2-uitstoot te realiseren ten opzichte van 1990, is onze lijn kabel- en lasdozen nu ook verkrijgbaar in een uitvoering van gerecycled materiaal. Een eerste stap naar een kleinere footprint, die een besparing oplevert van 75% CO2 ten opzichte van de conventionele lijn. Die besparing kunnen wij alleen bereiken als u met ons meedoet.

Strengere duurzaamheidseisen

In Nederland worden steeds meer nieuwbouwprojecten geconfronteerd met stikstofbeperkende maatregelen. Woningen en gebouwen moeten duurzaam geproduceerd worden en overheidsgebouwen moeten nu al voldoen aan bepaalde duurzaamheidseisen. Door toepassing van deze dozen draagt u bij aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Nu al ziet u dat dat bij veel bedrijven en overheden aspecten zijn die doorslaggevend zijn om wel of niet met een bepaalde partij in zee te gaan. Bij steeds meer aanbestedingen wordt zelfs als eis op tafel gelegd dat er uitsluitend van duurzame materialen gebruikgemaakt wordt bij de installatie. Reden te meer om u als professional nu al te verdiepen in de mogelijkheden.

Jaarlijks 310.000 kg CO2 besparen

Stel u bestelt 160 kabeldozen voor uw project, dan bespaart u de CO2-uitstoot van een autorit van circa twee uur. De tijd die u misschien nodig hebt om van en naar een project te rijden. En als alle kabel- en lasdozen in de markt vervangen worden door exemplaren van gerecycled materiaal, dan besparen we samen ruim 310.000 kg CO2 per jaar. Dit is een eerste stap richting een circulaire aanpak van installatiedozen.

ABB begrijpt de uitdagingen die er liggen en de transitie naar gerecyclede/circulaire producten past perfect binnen de doelstellingen om de ecologische footprint te verkleinen. Zo wordt er op alle fronten gewerkt om productieprocessen en producten te verduurzamen. Helpt u mee om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken? En zo CO2 te besparen, een circulaire aanpak mogelijk te maken en de planeet te verbeteren? Lees dan snel verder en vraag meteen een gratis demomodel aan, maar wees er snel bij, want op=op!

Kijk voor meer informatie op de website van ABB.

Meer artikelen van ABB b.v. :

Smart Room besturingssysteem


Onder de naam Busch-free@home flex biedt Busch-Jaeger een Smart Room-besturing die ontwikkeld is met het oog op een hoog installatie- en gebruikersgemak.

Eenfase voeding


De voeding CP-S.1 24/40.0 van ABB heeft een rendement van maximaal 94%. Omgerekend levert dit gedurende de gemiddelde levensduur van tien jaar een CO2 besparing op van 1,4 ton op in vergelijking met voedingen met een rendement van 92%.

Verdeelkast


Met de kastenserie TwinLine-X, breidt ABB Striebel&John het TwinLine N 55-systeem voor verdelers uit met staande kasten. Deze nieuwe kasten zijn beschikbaar in geaarde en dubbelgeïsoleerde uitvoeringen waarmee een grotere installatieflexibiliteit is bereikt.

VanLien/ABB Noodverlichting wijst de weg


Test je kennis & win een slipcursus!

Snelladers voor elektrische Amsterdamse ferry’s


GVB Amsterdam vervangt haar diesel aangedreven veerponten op drie drukke Noordeekanaalroutes door elektrisch aangedreven varianten. De ferry’s varen 24 uur per dag en zetten jaarlijks meer dan 350.000 auto’s over. In augustus 2021 is de eerste schone veerpont in gebruik genomen; rond 2023 zal de volledige vloot zijn vervangen.

Uw partner in elke fase


Samen met u legt VanLien/ABB Noodverlichting de basis voor een veilig gebouw. Om welke bouwfase van een project het ook gaat, onze experts adviseren u op elk moment.

Kent u ze al?


ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Busch-flexTronics – Intelligente bewegingsdetectie zonder te boren


Een simpele lichtschakelaar in bijvoorbeeld een hal of trappenhal transformeren tot een slimme bewegingsmelder? En dat zonder te boren of kabels te trekken? Het kan met Busch-flexTronics van Busch-Jaeger. Het geheim zit hem in de inbouwsokkel, want bij dit systeem bepaalt niet de sokkel, maar juist de vóórkant de functionaliteit. Perfect daarmee te combineren met de nieuwe Busch-Wächter® 180 flex-

Zekeringlastscheider InLine II


De InLine II zekeringlastscheider van ABB is sinds kort ook beschikbaar met de ITS2 monitoring-unit. Deze unit is eenvoudig te installeren en voorziet de gebruiker in cloud-connectiviteit met ABB Ability Energy and Asset Manager.

Vooral de 30’ers van ABB zijn wel héél flexibel


Installatiekast HAD3030 is ontworpen om gebruikers te voorzien van een goed en veilig product én om installateurs absolute flexibiliteit, installatiegemak en betrouwbaarheid te bieden. Het groepenkastsysteem bevat een groot aantal slimme features.

De nieuwe generatie dubbele wandcontactdozen van Busch-Jaeger


Busch-Jaeger komt met een compleet nieuwe serie dubbele wandcontactdozen die het werk van de installateur makkelijker maken. In het volledig nieuwe design komen installatiegemak, veiligheid en esthetica samen. De wandcontactdozen zijn platter dan voorheen, helemaal gerestyled en hebben aanzienlijk meer bedradingsruimte.

Kent u ze al? kabel- en lasdozen gemaakt van gerecycled kunststof?


ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Voorkom brandgevaar door een onveilige aansluiting van zonnepanelen


De vraag naar zonnepanelen groeit fors. Dat biedt kansen, maar brengt tegelijkertijd bedreigingen met zich mee. Zo neemt het aantal onveilige aansluitingen op de meterkast toe. ABB laat zien hoe dat te voorkomen.

Draadloos beveiligingssysteem


Busch-Jaeger breidt haar intelligente huisautomatiseringssysteem uit met Busch-secure@home, een beveiligingssysteem dat beschermt tegen inbrekers en bronnen van gevaar zoals vuur en water.

hoofdafbeelding

Elektrische installatie met ComfortLine verdeelkasten


De vraag naar slimme en ‘connected’ building automation oplossingen neemt in rap tempo toe. De mogelijkheden op het gebied van communicatie- en media-apparaten in de thuis- en werkomgeving zijn legio, en woningen, commerciële gebouwen en industriële panden zijn steeds meer met elkaar verbonden. Hierdoor worden elektrische installaties ingewikkelder en bovendien moet de installatie klaar zijn voor

Netwerkanalyser met Bluetooth


De nieuwe M4M-serie van ABB omvat diverse netwerkanalysers met Bluetooth waarmee energie assets zijn te monitoren.

ABB brengt UPS-systeem voor desktop- en kleinschalige IT-toepassingen


De PowerValue 11LI serie biedt eersteklas beveiliging en automatische spanningscorrectie voor toepassingen met geringer stroomverbruik.

Nieuwe woningbouwverdeler ontwikkeld na feedback van klanten


ABB vervangt de populaire UK500-serie verdelers voor woningbouw en kleinzakelijke markt & utiliteit door de nieuwe en verbeterde UK600-serie.

Inbouwverdeler met twee keer zoveel bekabelingsruimte


De inbouwverdeler UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. De verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als de UK500-serie. Groothandels besparen daarmee op hun voorraad- en opslagkosten terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe serie biedt een ruime keuze aan deuren waardoor de


Houd vlamboogrisico’s beheersbaar! →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: