Overige

Marktplaats voor techniek

Circulaire Economie, iedereen is er vol van. En terecht, we kunnen immers niet onbeperkt grondstoffen en energie blijven gebruiken voor productie en consumptie. Er moet iets gebeuren.

Het gaat erom de cirkel zo klein mogelijk te houden, zeker bij technische componenten ligt het voor de hand de levensduur van producten te verlengen door onderhoud en reparatie. Hergebruik of het opnieuw in omloop brengen van producten is echter ook prima optie om de hoeveelheid afval te beperken.
Waar het model echter aan voorbijgaat is dat veel producten niet eens in gebruik genomen worden, of gebruikt op de plank in een magazijn blijven liggen, terwijl ze technisch nog prima inzetbaar zijn, 100% verspilling. Het zijn juist vaak deze producten die vroegtijdig financieel worden weg-geboekt en uiteindelijk bij het afval terecht komen. Dit zorgt niet alleen voor een onnodige belasting van ons milieu maar ook voor kosten welke mogelijk kunnen worden voorkomen.

De broeikasgasemissie per inwoner van Nederland bedraagt ca. 11Ton CO2.(Eurostat/EEA) De totale besparing die werd bereikt met de megabatterij in de Johan Cruijff ArenA bedroeg 117.000 Ton over de totale levensduur. Maar misschien nog wel belangrijker de levensduur van de accu’s wordt door hergebruik enorm verlengd, doordat de nieuwe toepassing andere eisen hieraan stelt.

Depot4 heeft zich ten doel gesteld te zorgen dat de afvalstroom van technische producten wordt verminderd, dit kan door producten een tweede leven te geven, maar nog veel belangrijker door producten te gebruiken waarvoor ze zijn geproduceerd. Er is immers al veel energie gestoken in de productie, distributie, verkoop en opslag van deze producten.

Depot 4: De marktplaats voor techniek is een goed toegankelijke web portal waarop ieder technisch bedrijf haar winkeldochters en restvoorraden kan aanbieden. Een breed assortiment van Verlichting tot Sanitair en van Industriële besturingen tot Aandrijftechniek. Voor een vast bedrag per jaar plaatsen de deelnemende adverteerders hun aanbod door gebruik te maken van een zeer vriendelijke Excel Upload-tool. Met enkele muisklikken worden zo honderden artikelen binnen enkel minuten gepubliceerd, compleet met alle productkenmerken en afbeeldingen. Naast publicatie op Depot4 worden de producten ook getoond op het 2BA, zodat het aanbod direct onder bereik is van bijna de totale branche.

Meer informatie en inschrijven voor dit initiatief kan op www.depot4.nl

Meer artikelen van Depot4 :

Marktplaats voor techniek


Circulaire Economie, iedereen is er vol van. En terecht, we kunnen immers niet onbeperkt grondstoffen en energie blijven gebruiken voor productie en consumptie. Er moet iets gebeuren.

Depot4 voor ongebruikte producten


Veel bedrijven hebben ergens in het magazijn nog wel producten liggen die uitstekend in orde zijn, maar niet meer zullen worden gebruikt.


10 regels om fouten te vermijden bij het meten van elektriciteit →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: