Motor Scan technologie

De Motor Scan van WEG is gericht op het op afstand bewaken van WEG motoren om de maximale bedrijfstijd te optimaliseren door het voorspellen en vroegtijdig onderkennen van de noodzaak van preventief onderhoud. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk dat onderhoudsprofessionals gefundeerde beslissingen kunnen nemen over de onderhoudsstaat van de geïnstalleerde motoren en actie kunnen ondernemen naar aanleiding van de verkregen gegevens.

Het WEG motorscansysteem maakt gebruikt van de digitale technologie volgens Industrie 4.0, waaronder het Industrial Internet of Things (IIoT) en de gegevensanalyse van Big Data, om klanten een voorsprong te geven op de concurrentie in het dynamische en veeleisende ondernemingsklimaat. 

De sensor meet de trillingen en temperatuur van motoren om onregelmatigheden op te sporen. Deze sensor is verkrijgbaar voor framegroottes van 100 tot 450. De sensor is eenvoudig achteraf te bevestigen door middel van een bevestigingsbeugel. De sensor registreert trillingen, oppervlaktetemperatuur en bedrijfsuren en verschaft via Bluetooth gegevens over snelheid, start- en stoptijd, belasting en efficiëntie. Voor het gebruiksgemak worden de geregistreerde gegevens opgeslagen in de cloud. De gebruiker krijgt toegang tot deze gegevens door middel van een App – beschikbaar voor zowel iOS als Android – op een smart phone of tablet. Deze gegevens zijn eveneens via een speciaal webportaal te bekijken op laptops en desktops.  Krachtige analyses helpen bij het verwerken van de gegevens en voorspellen te verwachten storingen of verborgen problemen op basis van analyses van het frequentiespectrum. Waarschuwingsniveaus zijn vooraf ingesteld op basis van aanvaardbare basislijnwaarden wat betreft temperatuur en trillingen. Software kan prestatiecurves plotten aan de hand van de geregistreerde gegevens. 

Meer artikelen van WEG Nederland :

ATEX motoren tot de hoogste klasse


Aandrijfspecialist WEG heeft onlangs aangekondigd, dat vanaf nu standaard explosieveilige inductiemotoren in de W22Xd-series kunnen worden geleverd in IE4. Dit omvat alle motoren in het volledige genoemde vermogensbereik die overeenkomen met de IE classificatienormen. Bijzondere toepassingen – inclusief explosieveilige motoren – zijn momenteel vrijgesteld van de efficiëntieregelgeving. Deze serie,

Scanners en robots voor de bouwplaats


Sinds de overname door Trimble begin 2018 is het portfolio van Stabiplan echter uitgebreid met scanners en robots voor de bouw. Zo biedt Stabiplan een unieke BIM-totaaloplossing voor zowel de kantooromgeving als de bouwplaats.

hoofdafbeelding

Motor Scan technologie


De Motor Scan van WEG is gericht op het op afstand bewaken van WEG motoren om de maximale bedrijfstijd te optimaliseren door het voorspellen en vroegtijdig onderkennen van de noodzaak van preventief onderhoud. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk dat onderhoudsprofessionals gefundeerde beslissingen kunnen nemen over de onderhoudsstaat van de geïnstalleerde motoren en actie kunnen ondernemen


Draadloze kamerthermostaat met app voor domotica →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: