Industriële componenten

Nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek

De nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek is ontworpen door HPS Industrial, specialist op het gebied van industriële computers en rack servers. De Beeldenfabriek Illustratie en Animatie maakt stilstaande en bewegende beelden in 2D en 3D die vooral gebruikt worden voor het visualiseren van nog te realiseren woningen. Aangezien de beeldkwaliteit en resolutie van beeldschermen in de afgelopen zeven jaar zowat verviervoudigd is, zijn de bestanden ook ongekend groot geworden wat zorgt voor een enorme dataproductie. Deze data moet vervolgens ergens verwerkt en opgeslagen worden en daarom ging de Beeldenfabriek op zoek naar een nieuwe serveroplossing.

De Beeldenfabriek koos bewust voor een nieuwe serveroplossing in huis, ondanks de opkomst van de cloud. Peter Simons, algemeen directeur bij de Beeldenfabriek: “Wij zijn zeker een voorstander van de cloud, maar we gebruiken het vooral voor administratieve taken. Onze animaties zijn soms wel 300 gigabyte en er lopen regelmatig zo’n 50 projecten tegelijkertijd, waardoor een server ‘in huis’ noodzakelijk is. Als we dit werk in de cloud willen doen, zou iedere werknemer een aparte glasvezelverbinding moeten hebben en dan nog is het niet zo snel als data naar een server schrijven. Voor ons is deze nieuwe server de perfecte oplossing om zowel snel te werken als een gedegen back-up plan te hebben van het werk voor onze klanten.”

De oplossing

De resolutie van beeldmateriaal is de laatste jaren enorm gestegen en dat vraagt meer reken- en opslagcapaciteit. Een server voor de Beeldenfabriek moet dus heel wat draagkracht hebben en daarnaast ook zekerheid bieden. Jaap van den Brandhof, sales engineer bij HPS Industrial: “Een storing of uitval van een server heeft voor iedere organisatie grote gevolgen, maar voor de Beeldenfabriek is dit cruciaal. Uitval zou betekenen dat geen enkele medewerker nog kan werken en dat alle visualisaties verloren gaan.” Bij de Beeldenfabriek is gekozen voor een 19” rack mount van 3U hoog met een redundante (extra) voeding, zodat de voedingen op verschillende stroomnetwerken kunnen worden aangesloten. Mocht er dan een groep uitvallen door kortsluiting of overspanning, blijft de server gewoon draaien.

Back-up functie cruciaal

Daarnaast is er een moederbord geplaatst met Dual Intel Xeon processor inclusief 64 gigabyte werkgeheugen en het besturingssysteem is op 2 SSD’s geplaatst van 256 GB (RAID 1 oplossing). Ook hier is de back-up functie cruciaal. Alle data die hier wordt weggeschreven, wordt naar beide SSD’s geschreven. Het aantal harde schijven ligt op 14 met 6 TB per stuk. Dit betekent globaal dat de Beeldenfabriek zo’n 30 animatiefilmtrajecten en ruim 500 projecten met visuals en virtual reality-trajecten kan opslaan. Tot slot is er gekozen voor een 10 Gigabit netwerkkaart voor communicatie met de rest van het netwerk. Deze snelheid is nodig om de grote hoeveelheden data die de Beeldenfabriek produceert weg te schrijven naar de server.

Meer artikelen van HPS Industrial :

Industriële pc’s voor Walibi-attractie


Als je al eens een ritje hebt gemaakt in de Walibi-attractie Popcorn Revenge, dan vraag je je mogelijk af hoe deze sierlijke wagens kunnen bewegen zonder rails? De maker van deze interactieve trackless darkride, geeft antwoord op deze vraag.

Volledig waterdichte RVS-panels


In sommige sectoren worden er strengere eisen gesteld aan apparatuur dan in andere industrieën. Zo zijn er binnen de chemische en voedingsmiddelenindustrie strenge hygiënische en anti-corrosie eisen waar een industriële computer aan moet voldoen.

Nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek


De nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek is ontworpen door HPS Industrial, specialist op het gebied van industriële computers en rack servers. De Beeldenfabriek Illustratie en Animatie maakt stilstaande en bewegende beelden in 2D en 3D die vooral gebruikt worden voor het visualiseren van nog te realiseren woningen. Aangezien de beeldkwaliteit en resolutie van beeldschermen in de afgelopen

UPS-oplossing met LoRa-technologie


De SCP CUBE-oplossing van ARBOR Technology, leverancier van industriële PC’s en IIoT-oplossingen, is vanaf nu verkrijgbaar via HPS Industrial. Dit is een noodstroomvoorziening (UPS) oplossing die gebruikmaakt van meerdere condensatoren, specifiek ontwikkeld voor box- en panel PC’s.

hoofdafbeelding

Box PC voor de Machine Vision markt


De nieuwe FPC-9002-P6 Box PC van ARBOR Technology is een nieuw robuust modulair model, speciaal ontworpen voor machine vision toepassingen. De nieuwe Box PC is verkrijgbaar met de Intel 7e generatie ‘Kaby Lake’ processors en met een optie voor de 6e generatie ‘Xeon’ processoren.


Magnetische veiligheidsschakelaar verkrijgbaar als rvs-variant →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: