Overige

Overname rond led

De Eight Lakes group heeft Luxendi BVBA overgenomen. Met deze overname is een gerenommeerde speler tot de groep toegetreden die een uitstekende aanvulling biedt op het huidige led-productgamma van Telerex. Het is dan ook een logische stap om de activiteiten van Luxendi BVBA samen te voegen met de afdeling led-drivers en led-components van Telerex. De combinatie gaat vanaf 1 april jongstleden verder onder de naam Luxendi B.V. Daarmee ontstaat een nieuwe distributeur van led-onderdelen en -modules voor Europa.

Luxendi BVBA heeft onder andere de led-lichtbronnen en -accessoires van Xicato in het assortiment. Naast verlichting bieden ze reflectors, lenzen, warmtegeleiders en drivers. Ook Lumitech, Ledlink, Optoga, Nata, Diffractive Optics, Roal, Harvard en Electro Terminal behoren tot het portfolio van Luxendi. Deze merken zijn nu toegevoegd aan het succesvolle led-portfolio van Telerex, dat ook sterke merken bevat als Mean Well, Dalcnet, Mechatronix, Laird, Inventronics, Adura LED, Prolight Opto en Kathod. Daarnaast is Telerex sterk in logistiek en distributie. De nieuwe combinatie is daarmee in staat om de laatste innovaties op het gebied van led-verlichting snel op de markt te brengen.

Rob Verbeelen gaat als general manager leiding geven aan de nieuwe organisatie. Als voormalig manager van Schréder en mede-oprichter van Luxendi kent Rob de verlichtingsmarkt goed. “De nieuwe combinatie leidt tot een distributeur van een compleet assortiment van led-componenten in Europa met een sterke aanwezigheid in de Benelux, Frankrijk en Duitsland”, zegt Verbeelen. “We kunnen in combinatie met onze expertise in licht een groot aantal componenten leveren vanuit voorraad, wat de levertijden erg verkort. Bovendien blijft de merknaam Luxendi behouden, en daarmee de goede reputatie die het bedrijf heeft opgebouwd.”

Meer artikelen van Eight Lakes Group :

Overname rond led


De Eight Lakes group heeft Luxendi BVBA overgenomen. Met deze overname is een gerenommeerde speler tot de groep toegetreden die een uitstekende aanvulling biedt op het huidige led-productgamma van Telerex. Het is dan ook een logische stap om de activiteiten van Luxendi BVBA samen te voegen met de afdeling led-drivers en led-components van Telerex. De combinatie gaat vanaf 1 april jongstleden verde


Nieuwe generatie lichtlijn →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager