Gereedschap en PBM

Red dot award ‘Best of the Best’

De jury van de red dot award ‘Brands & Communication Design 2019’ is enthousiast. De internationale experts hebben het merk Wiha onderscheiden met de red dot award ‘Best of the Best’, waarmee het tot de top van de competitie behoort. Gedurende meerdere dagen hebben de vakleden van de jury vele duizenden merken intensief bekeken, bediscussieerd en beoordeeld. Met haar hoge eisen aan design en haar creatieve prestaties overtuigde Wiha de doorgewinterde juryleden. Twee vertegenwoordigers van het bedrijf namen op vrijdag tijdens het red dot gala in het Konzerthaus Berlin de trofee in ontvangst.

Namens het complete Wiha-team namen Marie-Theres Guggenbühler en Anne Jakubowski van de afdeling
Marketing Communication de trofee Best of the Best in ontvangst van professor Peter Zec, oprichter en
CEO van de red dot award in het Konzerthaus Berlin. Van links naar rechts: Prof. Dr. Peter Zec,
Anne Jakubowski, Marie-Theres Guggenbühler, Prof. Laurent Lacour.

 

Op 1 november 2019 waren de ogen van de internationale designwereld gericht op Wiha, want die avond ontving het bedrijf de red dot award ‘Best Tools Brand’ op het red dot gala. De trofee werd overhandigd door professor Peter Zec, oprichter en CEO van de red dot award, aan Marie-Theres Guggenbühler en Anne Jakubowski, van de afdeling Marketing Communication van Wiha. De heer Zec feliciteerde de prijswinnaars al bij voorbaat: “De red dot jury overtuigen is niet makkelijk. Onze experts zijn zeer kritisch en nemen alle inzendingen grondig onder de loep aan de hand van strenge criteria voordat ze besluiten een onderscheiding te verlenen. Deze zorgvuldigheid hebben ze in het bijzonder ook aan de dag gelegd bij de nieuwe rubriek voor merken. Des te trotser kunnen de prijswinnaars zijn van de red dot award ‘Best of the Best’. Zij hebben immers de jury met hun zeer hoge vormgevingskwaliteit en creatieve prestaties weten te overtuigen.”

 

Meer dan naam en logo

Mario Sommer, marketingmanager van Wiha legt uit: “Ons merk is meer dan een naam met bijbehorend logo. Voor ons is het een totaalpakket van jarenlange traditie en ontwikkeling en een belofte voor kwaliteit, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid. Daarbij fungeert het merk als uithangbord voor waar wij voor staan en voor hoe wij werken.” Onze huidige merkidentiteit weerspiegelt precies hoe dit familiebedrijf tikt en hoe het op de toekomst is voorbereid, licht Sommer verder toe. “Wiha wordt altijd al gekenmerkt door een sterke hang naar innovatie en vooruitgang. Wij streven naar ontwikkelingen en oplossingen, die de dagelijkse werkdag van onze gebruikers merkbaar verlichten. Daarbij spelen vooral aspecten als behoud van de gezondheid, functionaliteit, veiligheid en een duurzaam design een belangrijke rol. De bijpassende merkpresentatie, met een heldere, moderne communicatiemix, fungeert voor dat alles als ambassadeur en overbrenger van emotie.”

 

Nieuwe merkperceptie

Via alle kanalen is gedurende de afgelopen jaren door Wiha consequent een compleet nieuwe merkperceptie gecreëerd: op het gebied van print, online en social media, bij campagnes en beursdeelnames, op de Duitse televisie en met volledig nieuwe technologieën, zoals virtueel gecreëerde werelden. “Het eerbetoon als Best Tools Brand 2019 bij de red dot award vormt voor Wiha, na deze ingrijpende ontwikkeling en in het tachtigste jaar van haar bestaan, een bijzondere bevestiging waar het wereldwijde Wiha-team ontzettend blij mee is”, sluit marketingmanager Mario Sommer af.

 

Meer artikelen van Wiha Werkzeuge GmbH :

Red dot award ‘Best of the Best’


De jury van de red dot award ‘Brands & Communication Design 2019’ is enthousiast. De internationale experts hebben het merk Wiha onderscheiden met de red dot award ‘Best of the Best’, waarmee het tot de top van de competitie behoort. Gedurende meerdere dagen hebben de vakleden van de jury vele duizenden merken intensief bekeken, bediscussieerd en beoordeeld. Met haar hoge eisen aan design en haar

80-jarig bestaan voor fabrikant handgereedschap


‘Schroeven is niet hetzelfde als schroeven’ of: ‘Kwaliteitswerk vereist kwaliteitsgereedschap’. Het is goed voor te stellen, dat een wijsheid als deze voor Willi Hahn 80 jaar geleden de doorslag gaf om zijn bedrijf op te richten. Een beslissing, die zijn vruchten heeft afgeworpen en de aanzet vormde tot de inmiddels 80-jarige bedrijfsgeschiedenis van handgereedschapfabrikant Wiha.


Ontwerpstrategie circulaire installaties →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: