Kabel en draad(loos)

Robotica kabels

Robots worden in deze tijd veelvuldig ingezet voor diverse doeleinden. Om de inzetbaarheid te garanderen, is het onder meer belangrijk dat de juiste kabels worden toegepast.

Zéker wanner het gaat om de kabels die met de robot meebewegen en daarbij voortdurende worden gebogen en weer gestrekt. Speciaal voor deze markt biedt Helukabel het programma Roboflex kabels waaraan onlangs een aantal nieuwe varianten is toegevoegd. Deze kabels zijn UL/CSA goedgekeurd, temperatuurbestendig tot 90 °C en halogeenvrij. Verder zijn ze bestand tegen UV-straling, ozon, microben, zuren, alkaliën en oliën. De gladde polypropyleen kernisolatie ondersteunt de schuifbeweging en zorgt in combinatie met speciaal op elkaar afgestemde leglengtes voor een lange levensduur bij gecombineerde buig- en torsiebelasting. De buitenmantel is vervaardigd van een polyurethaan dat zeer slijtvast, kerfvast, scheurvast en snijvast is. De kabels zijn ondergebracht in een aparte brochure waarin ook de Industrial ethernet kabels en BUS kabels zijn te vinden.

 

Meer artikelen van Helukabel B.V. :

Robotica kabels


Robots worden in deze tijd veelvuldig ingezet voor diverse doeleinden. Om de inzetbaarheid te garanderen, is het onder meer belangrijk dat de juiste kabels worden toegepast.

Kabel voor de olie- en gasindustrie


De drag chain kabels uit de serie Multiflex 512-PUR UL/CSA van Helukabel zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik in de olie- en gasindustrie. De kabels zijn dan ook bestand tegen hoge mechanische belastingen maar ook tegen olie, benzine, ozon en UV-straling.

Ethernetkabel met IX-connector


Als alternatief voor de RJ45 ontwikkelde ix nieuwe industriële connectoren die zich kenmerken door compactere afmetingen en een robuustere constructie. Hiermee voldoen deze connectoren aan industriële eisen en spelen in op de trend naar miniaturisatie.

Nieuwe PROFINET robotkabel van HELUKABEL


HELUKABEL introduceert de PROFINET Type R Torsion: de kabel die uitstekend werkt onder zware omstandigheden.

Zonnepanelen sneller verbinden


Samen met Weidmüller biedt Helukabel een solar-pakket aan: de Solarflex-kabel in combinatie met de PV-Stick. Dit betekent een snelle montage en een veilige, duurzame verbinding.


Adapter voor onderhoud van laadstations →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: