Gereedschap en PBM

Slimme warmtebeeldcamera

De THT8 van Elektro Lijn HT is een warmtebeeldcamera die geschikt is voor montage op een Android smartphone of tablet. De koppeling gebeurt via een USB-C connector. Met de installatie van de bijbehorende app – de HTSmartCamera app – kan de gebruiker vervolgens scherpe warmtebeelden maken en opslaan als statisch beeld (PNG) of IR-video (MP4).

Daarnaast is de app te gebruiken voor het detecteren van hot- en coldspots of het invoegen van objecten zoals spots, lijnen, gebieden en isothermische lijnen. Tevens kan de gebruiker meetrapporten genereren die via e-mail of social media zijn te delen. Met de Auto Fusion-functie zijn warmtebeelden te mixen met normale beelden – afkomstig van de camera van de smartphone – waardoor objecten eenvoudiger zijn te herkennen. De compacte warmtebeeldcamera heeft een meetbereik tot 400 °C en een thermische resolutie van 120 x 90 pixels. Hiermee is hij geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals (preventief) onderhoud bij elektrotechnische en mechanische installaties, HVAC-R en controle van thermische isolatie.

 

Meer artikelen van Euro-Index B.V. :

Slimme warmtebeeldcamera


De THT8 van Elektro Lijn HT is een warmtebeeldcamera die geschikt is voor montage op een Android smartphone of tablet. De koppeling gebeurt via een USB-C connector. Met de installatie van de bijbehorende app – de HTSmartCamera app – kan de gebruiker vervolgens scherpe warmtebeelden maken en opslaan als statisch beeld (PNG) of IR-video (MP4).

Digitale boroscope


De Testboy TV 280 is een draagbare digitale boroscope voor het uitvoeren van visuele inspecties aan de binnenzijde van objecten via een kleine opening. De resultaten worden realtime weergegeven in HD en zijn op te slaan als foto of video.

THT300 warmtebeeldcamera


De THT300 is een gebruikersvriendelijke warmtebeeldcamera met een thermische resolutie van 388 x 284 pixels, een meetbereik van -20 – 650 °C en een thermische gevoeligheid van 50 mK

Contactloze stroom- en spanningsmeting


Met de Fluke 377 FC biedt Euro-Index een meetinstrument dat gebruik maakt van de zogenaamde FieldSense technologie.

Testadapter voor laadpalen


Het productengamma van Euro-Index is aangevuld met de Megger EVCA210 testadapter voor het testen van laadpunten van elektrische voertuigen. Met de ingebouwde PP- en CP-simulatie is de spanning in en uit te schakelen en is het mogelijk om te controleren of het laadstation hier correct op reageert.

Testoplossing voor laadpalen


Megger introduceert met de EVCA210 een testadapter voor het testen van laadpunten van elektrische voertuigen. Met de ingebouwde PP en CP simulatie kan de spanning in- en uitgeschakeld worden en is het mogelijk om te controleren of het laadstation hier correct op reageert.

Warmtebeeldcamera


Het programma warmtebeeldcamera’s van Euro-Index is aangevuld met de Fluke TiS55+ en TiS75+. Deze modellen bieden een thermische resolutie van respectievelijk 256 x 192 pixels en 384 x 288 pixels en hebben een meetbereik tot 550 °C.

Isolatieweerstandtester voor PV-installaties


De PV-Isotest van Elektro Lijn is een multifunctioneel instrument voor het testen van de isolatieweerstand bij PV-installaties. Het toestel biedt een testspanning tot 1.500 V DC en test de veiligheid van de installatie volgens IEC/EN62446 en SCIOS scope 12 (TD18).

Zonnestralingsmeter


Speciaal voor installatie, inbedrijfstelling, inspectie en probleemoplossing bij PV-systemen, ontwikkelde Fluke de IRR1-SOL zonnestralingsmeter.

Nieuwe warmtebeeldcamera


Met de TiS60+ introduceert Fluke een nieuwe warmtebeeldcamera met een meetbereik tot 400 °C, draadloze communicatie en een resolutie van 320 x 240 pixels. De Fluke TiS60+ maakt naast het IR beeld ook een foto van het zichtbare spectrum.

Warmtebeeldcamera met LaserSharp Autofocus


Met de Ti300+ introduceert Fluke een nieuwe warmtebeeldcamera met een 320 x 240 infrarood resolutie en een meetbereik van -20 tot 650 °C.

Compacte warmtebeeldcamera met Bluetooth communicatie


De nieuwe Elektro Lijn THT33 is een compacte warmtebeeldcamera die – met de gratis HTMercury app (Android en iOS) – kan communiceren met een smartphone of tablet.

Pocket warmtebeeldcamera


De Fluke PTi120 is een handige pocket warmtebeeldcamera met uitstekende specificaties. Door de geringe afmetingen (8,9 x 12,7 x 2,5 cm) past deze warmtebeeldcamera gemakkelijk in uw zak.

True RMS multimeter met aanvullende testfuncties


Naast meting van spanning, weerstand, stroom (met een optionele stroomtang) en een doorbeltest biedt de Elektro Lijn Neptune meting van isolatieweerstand, een continuïteitstest met 200 mA, meting van harmonische vervorming en bepaling van de fasevolgorde.

Isolatieweerstand testen met lage testspanning


De Megger isolatieweerstandtesters MIT415/2 en MIT417/2 zijn niet alleen ontwikkeld voor toepassing bij industriële en elektrotechnische installaties, maar tevens voor toepassing bij signaalkabels, motoren, ESD, paneelbouw en luchtvaart.

Megger PAT410 apparatentester


De ideale oplossing voor het snel en doelmatig testen van elektrische apparaten volgens NEN3140 en SCIOS scope 9. Tijdelijk extra aantrekkelijk geprijsd!

Test de elektrische veiligheid van PV-installaties


Met een toenemend aantal brandincidenten bij zonnepanelen is het testen van de elektrische veiligheid van een PV-installatie actueler dan ooit. Deze test kunt u uitvoeren met een multifuctioneel testinstrument dat de metingen uitvoert volgens IEC/EN62446 en NPR5310 blad 65, zoals de Elektro Lijn PV Check s.

Professionele multimeter


De Mercury van Elektro Lijn biedt als professionele multimeter – naast alle gangbare multimeterfuncties – temperatuurmeting en een ingebouwde warmtebeeldcamera, waarmee snel en eenvoudig hotspots kunnen worden waargenomen.

Snelle en betrouwbare meetresultaten met de Megger MFT1845


Net als de andere modellen in deze serie is het multifunctionele instrument geschikt voor het testen van elektrische installaties volgens NEN3140. De MFT1845 onderscheidt zich echter met de “Confidence-functie” waarmee het toestel bijzonder geschikt is voor snelle en accurate circuit- en lijnimpedantiemetingen in situaties met veel elektrische ruis.

Videoscopen


Inspectie van technische installaties vereist soms toegang tot onderdelen die moeilijk zijn te bereiken of zich diep in complexe apparaten bevinden. Met een videoscoop kunt u via een kleine opening een camera naar binnen brengen waarmee u de relevante componenten duidelijk in beeld kunt brengen.


Bewegingsmelder →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: