Kabel en draad(loos)

Speciale aandacht voor startups tijdens FTTH Conference

Vandaag tot en met donderdag bezoekt de FTTH Conference – ’s wereld belangrijkste congres op het gebied van glasvezel – ons land. De 16e editie van het glasvezelcongres vindt van 12 tot en met 14 maart plaats in de RAI in Amsterdam. De komst van dit toonaangevende congres onderstreept dat Nederland weer op weg is een gidsland te worden op het gebied van glasvezel. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en KPN CEO Maximo Ibarra zijn keynote speaker, evenals Constantijn van Oranje, special envoy bij StartupDelta. Hij gaat op de conferentie in gesprek met startups, voor wie digitale connectiviteit met glasvezel van groot belang is.

De FttH conference is ‘s werelds grootste jaarlijkse evenement op het gebied van glasvezelinternet en wordt bezocht door industry leaders, experts van marktpartijen, bestuurders en andere stakeholders die betrokken zijn bij de aanleg van glasvezel. Meer dan 3000 deelnemers uit meer dan 90 landen bezoeken de conferentie jaarlijks. NLconnect is associate congres partner van de FTTH Conference 2019.

Nederland gidsland

De FTTH Council Europe heeft voor Amsterdam gekozen omdat Nederland voorop loopt met digitale innovatie en connectiviteit. Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: “Er gebeurt in ons land momenteel veel op het gebied van glasvezel, met nieuwe investeringen en innovatieve manieren van aanleg in buitengebieden en kernen. De komst van dit toonaangevende congres onderstreept dat we weer op weg zijn een gidsland te worden op het gebied van glasvezel.”

Programma en sprekers

Het programma bestaat uit panels en sprekers van toonaangevende bedrijven uit de internationale glasvezelindustrie. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer zal haar keynote speech geven op 13 maart. Andere sprekers zijn Maximo Ibarra (KPN), Martijn Snoep (ACM), Alex Goldblum (Eurofiber), Roberto Viola (DG Connect, Europese Commissie), Dana Tobak (Hyperoptic), Mike McTighe (Openreach), Alisson Kirby (TDC Group, Mike Sherman (BT Group), Thomas Reynaud (Iliad), Enrique Blanco (Telefonica) en Emmanuel Lugagne Delpon (Orange Group Networks).

Investeringen, uitrol en 5G

Zij zullen stilstaan bij de actuele uitdagingen en onderwerpen op het gebied van technologie, wet- en regelgeving nieuwe businessmodellen en en investeringen in Fiber to the Home. In uiteenlopende panels zal ook aandacht zijn voor de stand van zaken rondom uitrol van FttH/B in verschillende Europese landen en bij de rol van glasvezel bij 5G.

StartupDelta

Voor het eerst zal eens speciale sessie worden gewijd aan start-ups, in samenwerking met Startup Delta. Voor veel startups is uitmuntende digitale connectiviteit van levensbelang. Constantijn van Oranje, special envoy bij StartupDelta zal daarom de afsluitende keynote speech verzorgen op 14 maart en zal tevens deelnemen aan een gesprek met startups.

Meer artikelen van NLConnect :

Vier nieuwe leden voor brancheorganisatie


De brancheorganisatie van de glasvezel- en breedbandindustrie, NLconnect, heeft met Rekam, Divitel, Stantec en Mulder-Hardenberg vier nieuwe leden. NLconnect groeit daarmee verder onder glasvezel-netwerkeigenaren, -providers en toeleveranciers. De vereniging heeft nu 65 leden.

Speciale aandacht voor startups tijdens FTTH Conference


Vandaag tot en met donderdag bezoekt de FTTH Conference – ’s wereld belangrijkste congres op het gebied van glasvezel – ons land. De 16e editie van het glasvezelcongres vindt van 12 tot en met 14 maart plaats in de RAI in Amsterdam. De komst van dit toonaangevende congres onderstreept dat Nederland weer op weg is een gidsland te worden op het gebied van glasvezel. Staatssecretaris van Economische

Drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland


Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft, samen met vertegenwoordigers van brancheorganisatie NLconnect, aannemer GNT (BAM Infra Telecom en Van Gelder Telecom) en glasvezelbedrijf Glasvezel buitenaf, de drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland gemaakt. Dit gebeurde bij zorgboerderij De Neeth in het buitengebied van Aalten in de Achterhoek.


Huisstation video opbouw →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: