Industriële componenten

Stappenmotoren

Met een geoptimaliseerd driverpakket kan de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren op instelbare snelheid draaien en onafhankelijk van de belasting stoppen op een gedefinieerde plaats.

De afkorting SC in de naamgeving van de CVK5xx-SC stappenmotoren staat voor: Speed Control. Dit betekent dat deze combinatie van de 5-fase stappenmotor, driver en programmeerbare besturing een eenvoudige maar optimale oplossing levert voor (kleinere) transportsystemen.
De snelheid is in te stellen tussen 0,02 en 600 rpm. De versnellings- en vertragingstijd evenals de stroomsterkte kunnen nauwkeurig worden afgestemd op de specifieke applicatie. Verder is ook de aan-/uitschakelaar in het kader van een heen- of teruggaande beweging via de driver te regelen.

Zo is er geen pulsgenerator nodig, bestaat de keuze uit twee snelheden in één proces en levert de motor ook zijn koppel wanneer hij stil staat. De compacte vormgeving maakt hem bovendien geschikt toepassingen waar weinig (inbouw)ruimte beschikbaar is. De herhalingsnauwkeurigheid van de stoppositie met deze nieuwe driver is verbeterd, zodat processen nog beter zijn te controleren. Bijvoorbeeld wanneer de motor voor het starten en stoppen gebruik maakt van de input van een sensor. Bij conventionele AC en DC motoren is de plaats waar de motor stopt namelijk sterk afhankelijk van de belasting maar bij de CVK5xx-SC is de stoppositie altijd exact gelijk. Vooral bij etiketteersystemen is dit van groot belang.

De 5-fase, 24 VDC stappenmotoren zijn beschikbaar in de bouwgrootten NEMA 28, 42 en 60 mm met een bijbehorend houdkoppel van 0,091, 0,5 en 2,1 Nm.

Meer artikelen van DIS sensors :

Stappenmotoren


Met een geoptimaliseerd driverpakket kan de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren op instelbare snelheid draaien en onafhankelijk van de belasting stoppen op een gedefinieerde plaats.


30 talentvolle jonge mbo’ers naar WorldSkills in Kazan →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: