Overige

Training tijdens ontwerpfase zonnewagen

Solar Team Twente – in 2019 nemen zij al voor de achtste keer deel aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge – wordt ondersteund door Eaton, al jaren partner van het team. Het bedrijf helpt onder meer met advies en training. Recent volgden de teamleden bij Eaton een training DFMEA - Design Failure Mode and Effect Analysis.

De zonnewagen uit 2017.

 

Ruim 40 teams uit de hele wereld nemen medio oktober 2019 in Australië deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. De teams rijden met hun zelf ontworpen zonnewagens in een week 3.000 kilometer door de Australische Outback om op 20 oktober in Adelaide te finishen. “Het team heeft een jaar om de nieuwe zonnewagen klaar te maken voor de race dwars door de Australische Outback”, vertelt Elise Morskieft, specialist Protection & Control R&D bij Eaton Electrical. “Het ontwerp moet zowel robuust als licht zijn en is een interessante combinatie van werktuigbouwkunde en elektronica. Juist op dat snijvlak hebben wij enorm veel kennis en ervaring die we graag delen met dit enthousiaste team. Bovendien zijn we zeer actief op het gebied van hernieuwbare energie, dus de samenwerking past perfect.”

Robuustheid van het ontwerp

Een grote coalitie aan bedrijven en instellingen uit met name het oosten van het land steunt Solar Team Twente op allerlei manieren. Bij Eaton Hengelo volgde het team onlangs de DFMEA-training. Morskieft: “DFMEA is een methode om een ontwerp kritisch te bekijken en de zwakke onderdelen eruit te halen. Bij deze methode kijk je vooral naar de functie van het ontwerp en de afzonderlijke onderdelen, en naar de impact die het falen van zo’n onderdeel voor de functie heeft. Voor Eaton is robuustheid van de ontwerpen natuurlijk een kritisch onderdeel bij alles wat we ontwikkelen.” De training werd gegeven door Elise Morskieft en Albert Postmus van Eaton, specialist Design for Six Sigma, waar DFMEA onderdeel van is. De training richtte zich op de praktische kennis en inzichten waar het team direct in de ontwerpfase gebruik van kan maken.

Solar Team Twente op bedrijfsbezoek bij Eaton.

 

Verzamelde kennis uitbouwen en doorgeven

“Ons belangrijkste doel is uiteraard de Bridgestone World Solar Challenge in oktober te winnen”, zegt Team Manager Annelies Dekker. “Daarnaast willen we mensen inspireren en bewust maken van de energietransitie en de kansen die duurzame mobiliteit biedt. We hebben als team ambitieuze doelen op het gebied van educatie en transparantie. Scholen worstelen met duurzaamheid en wij willen onze kennis en ervaring inzetten om hen daarbij te helpen. We gaan langs bij basis- en middelbare scholen, geven presentaties, ontwikkelen schoolprojecten en bieden lesmateriaal. Zo willen we vooral laten zien hoe noodzakelijk, kansrijk, leerzaam en leuk duurzaamheid is. Daarnaast willen we anderen ook laten leren door te laten zien wat we tijdens dit project ontwikkelen en ontdekken. Wij zijn het achtste Solar Team Twente. Wij bouwen verder op de ervaring van de vorige zeven teams, die verzamelde kennis willen wij uitbouwen en doorgeven. De DFMEA-training van Eaton is weer een waardevol extra stuk in de puzzel.”

Eaton is betrokken bij het onderwijs

“We zijn er trots op dat we dit team mogen trainen en begeleiden voor deze bijzondere challenge”, zegt Morskieft. “Eaton is bijvoorbeeld ook aanwezig tijdens de reviewavonden die het team houdt met oud-leden van Solar Team Twente. Wij fungeren als vraagbaak en stellen ons netwerk graag beschikbaar. Eaton is toch al erg betrokken bij het onderwijs , waarbij we ons met name inzetten om meisjes en vrouwen te enthousiasmeren voor techniek. Eaton WAVE – Women Adding Value at Eaton – is bijvoorbeeld een wereldwijd initiatief om de kracht van vrouwen in techniek te benadrukken. Van de 19 leden van Solar Team Twente is een kwart dames, dat is geen slechte score.”

De Bridgestone World Solar Challenge start op 13 oktober 2019 in Darwin om op 20 oktober te finishen in Adelaide. Solar Team Twente strijdt om het wereldkampioenschap in de Challenger-klasse.

 

Meer artikelen van Eaton Industries (Nederland) B.V. :

Eaton preferred supplier van RH Marine


RH Marine koos Eaton als voorkeursleverancier van marine UPS’s voor superjachten en andere complexe schepen. Eaton levert verschillende modellen waaronder de 9PX marine, 93PS marine, 9PHD marine en de 9395 marine. Allemaal bestand tegen vibraties en mogelijke temperatuurschommelingen en bovendien compact gebouwd. Op schepen is er immers vaak weinig ruimte om in te bouwen.

Met push-in klemtechnologie


Het assortiment motorbeveiligingsschakelaars en magneetschakelaars van Eaton is uitgebreid met nieuwe modellen voorzien van Push-in klemtechnologie. Bij de motorbeveiligingsschakelaars gaat het om de PKZM0 en PKE in het vermogensbereik tot 32 A en de DILM en DILA magneetschakelaars tot 38 A.

3S Mini UPS


Met de 3S Mini biedt Eaton een compacte en betaalbare DC UPS (Uninterruptable Power Supply) voor thuisgebruik. Bij stroomstoringen voorkomt deze unit onder meer het uitvallen van kritische apparaten en systemen zoals de smart home installatie of het beveiligingssysteem uitvallen.

Houd vlamboogrisico’s beheersbaar!


Kom meer te weten over veel voorkomende scenario’s in industriële omgevingen waarbij sprake is van hoge energieniveaus die tot een groot risico op vlambogen leiden. Zelfs gebouwen die zijn uitgerust met de allerbeste schakelapparatuur lopen het risico op een vlamboog, waarbij het vrijkomen van grote hoeveelheden incidentele energie een risico oplevert voor de veiligheid van het personeel en de con

‘Dit is een ontdekkingsreis’


We zitten midden in de energietransitie. Bij Eaton weet men er alles van. Het bedrijf lanceert in dit kader onder meer de zogenoemde ‘Buildings as a Grid’-aanpak. Richard ter Horst, Field Product Manager Buildings as a Grid bij Eaton, legt uit wat de aanpak precies behelst en wat dit betekent voor de elektrotechnische installatiemarkt.

Houd een vlamboogrisico beheersbaar


Download Eaton’s praktische veiligheidsgids om jouw veiligheid bij werkzaamheden aan of vlakbij een elektrische installatie te verhogen. Een minimale fout kan leiden tot een gigantisch risico!

Plafond-en wandarmaturen voor de zorgsector


Het Norton assortiment – vertegenwoordigd door Spaapen – is uitgebreid met de plafond- en wandarmaturen CDN-F en CDN-B. Deze armaturen zijn onder meer geschikt voor toepassing in de zorgsector en dan vooral in publieke ruimten zoals trappenhuizen, galerijen, gangen, entrees en toiletgroepen.

Bewegingsmelder voegt temperatuur- en verlichtingsregeling toe


Powermanagementbedrijf Eaton presenteert vandaag de nieuwste toevoeging aan het groeiende assortiment huisautomatiseringsproducten van het bedrijf: de xComfort universele bewegingsmelder. Deze melder activeert vooraf ingestelde verlichtings- en verwarmingsfuncties wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Elektrificatie kan uitstoot in Europa in 2050 met 60% verminderen


Elektrificatie van de transport-, bouw- en industriële sectoren in Europa zou de uitstoot van broeikasgassen tussen 2020 en 2050 met 60% kunnen verminderen, blijkt uit een nieuw rapport dat vandaag door onderzoeksbureau BloombergNEF (BNEF) is gepubliceerd.

3S UPS


De Uninterruptible power Supply 3S van Eaton beschermt waardevolle apparatuur in huis en op kantoor tegen indirecte schade door overspanning en stroomuitval.

Eenvoudig woningen slimmer maken


De xComfort Bridge van Eaton is een oplossing voor het bedienen van de verlichting in een woning via smartphone of tablet. Gemakkelijk te installeren en simpel te bedienen. De Bridge biedt zowel de eindgebruiker als installateur flexibiliteit, bedrijfszekerheid en eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden.

UPS cybersecurity-netwerkkaartenprogramma


Tot nu toe ondersteunde de UPS Gigabit netwerkkaart alleen enkelfasige UPS-systemen. Dankzij de nieuwste updates biedt de kaart nu dezelfde voordelen van cyberbeveiliging aan de driefasige UPS-systemen; 93PM, 93PS, 91PS en 9PHD. Volgens Eaton is dit de eerste Uninterruptible Power Supply (UPS) netwerkkaart die voldoet aan de cyber beveiligingsnorm UL 2900-2-2 en die zo cyberbeveiliging van op het

Hoe ga je als installateur om met het vlamboogrisico?


In de vernieuwde NEN 3140 is het risico op vlambogen nadrukkelijk opgenomen. Er is nu bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen per situatie en installatie. Dat geeft houvast, maar nog geen absolute zekerheid dat vlambogen worden voorkomen of dat de installateur altijd voldoende beschermd is bij vlamboogincidenten. Hoe ga je als installateur en mon

Besturingsrelais en opbouwbehuizing


De compacte besturingsrelais easyE4 van Eaton is geschikt voor eenvoudige én complexere besturingstaken. Dankzij de krachtige hardware, de uitbreidingsmogelijkheden en de vele communicatieopties, is de easyE4 als relatief besturingsrelais in een breed scala aan toepassingen en markten inzetbaar.

Energieopslag als proven technology


Op woensdag 27 maart stroomt de Johan Cruijff ArenA vol met beleidsmakers, technologisch ontwerpers en netbeheerders die samen kennis en inspiratie komen opdoen over de nieuwste ontwikkelingen in energieopslag. Het is een van de duurzaamste stadions ter wereld. Duurzame energietransitie is belangrijker dan ooit en daarom organiseren Eaton, BAM Bouw en Vastgoed en The Mobility House de exclusieve c

Training tijdens ontwerpfase zonnewagen


Solar Team Twente – in 2019 nemen zij al voor de achtste keer deel aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge – wordt ondersteund door Eaton, al jaren partner van het team. Het bedrijf helpt onder meer met advies en training. Recent volgden de teamleden bij Eaton een training DFMEA - Design Failure Mode and Effect Analysis.

Adaptief leren evacueren


Wat moet je doen als er brand uitbreekt in een gebouw en de verlichting valt uit? Uit onderzoek blijkt dat slechts 38 procent van de aanwezigen de statische nooduitgangsborden herkent en een gebouw op de juiste wijze verlaat.

UPS-as-a-Reserve bewijst waarde in pilot bij datacenter


Het Noorse datacenterbedrijf Basefarm deed een geslaagde proef met UPS-as-a-Reserve (UPSaaR). De succesvolle pilot van Eaton was onderdeel van een project van de Noorse netbeheerder Statnett en het toonaangevende energiebedrijf Fortum, dat actief is in Scandinavië en de Baltische staten. Het project, afgerond in het derde kwartaal van 2018, toonde aan hoe elektriciteitsafnemers ook een bijdrage ku

Modulaire woning met plug-and-play elektrische installatie


In navolging van een eerdere geslaagde pilot in de wijk Schuytgraaf in Arnhem heeft powermanagementbedrijf Eaton Industries (Netherlands) B.V. in Zwolle een nieuwe stap gezet in de realisatie van een plug-and-play elektrische infrastructuur binnen een modulaire woning. In de modulaire nieuwbouwwoning is een prefab meterruimte-trap-module geplaatst met groepenkast die volledig plug-and-play is aan

Internationale milieuprijs voor energieopslagsysteem


Het grootste Europese energieopslagsysteem dat tweedehands en nieuwe batterijen uit elektrische voertuigen toepast in een commercieel complex – de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA – heeft de internationale Green Apple Award voor ‘Environmental Best Practice’ gewonnen. Het project dat verkozen werd uit ruim 800 andere internationale nominaties, is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Eaton,

UL-gecertificeerde netwerkkaart


De Gigabit M2 Netwerkkaart met UL-certificering is Eatons nieuwste Uninterruptible Power Supply (UPS) connectivity apparaat en biedt IT-professionals niet alleen nieuwe functionaliteiten en hoge snelheden, maar ook het hoogste niveau van bescherming tegen opkomende cybersecurity dreigingen volgens de strenge UL 2900-2-2 veiligheidsnorm.

Besturingsrelais met IIoT getoond tijdens Duitse beurs


Eaton is dit jaar prominent aanwezig op de vakbeurs SPS IPC Drives, die van 27 tot en met 29 november in de Nürnberg Messe wordt gehouden. Tijdens de vakbeurs presenteert Eaton de volgende generatie van zijn succesvolle ‘easy’ besturingsrelais.

Draadloze schakelaars in pakketten


Met de introductie van zes draadloze Go Wireless-pakketten van Eaton is draden trekken om verlichting, verwarming, ventilatie en zonwering met een schakelaar te bedienen niet langer nodig.

Elektronische beveiliging voor DC stroombewaking


Traditioneel worden 24 V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.


True RMS multimeter met aanvullende testfuncties →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: