Overige

Uitbreiding Shell Recharge laadnetwerk gegund aan BAM

BAM Energie & Water en Shell Nederland hebben een raamovereenkomst gesloten voor de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Het gaat om honderd locaties in Nederland waar nieuwe Shell Recharge (slimme) laadpalen worden gerealiseerd. Deze snelladers hebben een vermogen van 175 kW en kunnen de accu van een elektrische auto binnen twintig minuten van twintig naar tachtig procent opladen. De stroom is gewonnen uit duurzame energiebronnen en het contract heeft een looptijd van drie jaar.

Energiemanagementsysteem

BAM Energie & Water realiseert zogenaamde slimme laadpleinen en zorgt daarmee voor een evenwichtige verdeling van vraag en aanbod naar beschikbare energie.  Naast het slim balanceren van de stroom met een energiemanagementsysteem, wordt de laadinfra waar mogelijk gekoppeld aan hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen en windmolens. Voor particulieren heeft BAM inmiddels ruim 50.000 laadpalen aangesloten.

Shell

Shell Recharge is het bedrijfsonderdeel van Shell dat de overstap naar elektrisch rijden makkelijker wil maken door het aanbieden van een netwerk van snelladers. Het netwerk van meer dan 180 snelladers door heel Nederland wordt de komende jaren nog verder uitgebreid.


Kabellengtemeter →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: