Overige

Uitbreiding aanbod vakschool

Met de overname van LPD Techniek vergroot Maintec haar vakschool met een gecertificeerde opleiding luchtventilatietechniek. De Maintec Vakschool in Zeist is compleet vernieuwd. Op de recent uitgebreide locatie startte op 7 februari een eerste lichting studenten aan de nieuwe opleiding ventilatiemonteur.

Foto Maintec

“Een van onze drie pijlers is het opleiden van technici op verschillende disciplines”, vertelt Maintec CEO Johan Rensing. “Deze opleiding is een duurzame toevoeging aan onze vakschool, dit is een stap met toekomst.”

Door overname van LPD Techniek uit Enschede, leidt Maintec vanaf nu jaarlijks ruim vijftig ventilatiemonteurs op. LPD-eigenaar Albert Walda ontwikkelde met een SLIM-subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eigen lesstof om kwalitatief goed onderlegde monteurs de arbeidsmarkt op te sturen. “Door samen te werken met Maintec, kan het opleiden nu veel grootschaliger”, legt Walda uit. “Loodgieters, verwarmingsmonteurs en elektriciens kunnen allemaal een opleiding met erkend diploma krijgen. Nu geldt dat ook voor monteurs in de ventilatietechniek.”

Hoog tempo

“Wij werken samen met gerenommeerde partners uit de branche”, vult Martijn de Rooij aan. Als manager van het leerbedrijf van Maintec is hij verantwoordelijk voor de nieuwe opleiding van de Maintec Vakschool. “Studenten starten hun bootcamp met een introductiedag bij ROVC in Ede. Vervolgens komen ze gedurende twee weken naar de Maintec Vakschool. Ze krijgen de lesstof in praktijklessen aangeboden en maken zich in hoog tempo de kennis en vaardigheden eigen.” Na de bootcamp ventilatietechniek komen deelnemers een jaar lang elke maand een dag terug bij IW Nederland om hun praktijkkennis verder te vergroten. Daarnaast leggen zij een portfolio aan tijdens hun dagelijkse werk als ventilatiemonteur. “Uiteindelijk ontvangen deelnemers na een jaar een officieel erkend diploma van het vakcentrum van de brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland.”

 


Stroomtang voor PV-panelen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: