Duurzame energie

Verdeling van elektrische voertuigen in Nederland

Zonneplan, energiebedrijf en leverancier van laadpalen, zocht op basis van cijfers van de RDW uit hoe het met de verdeling van elektrische voertuigen in Nederland staat.

Almere komt als winnaar uit de bus. In deze gemeente is 16,2% van de geregistreerde auto’s elektrisch. Breda komt op de tweede plek. Het andere uiterste komt voor rekening van Limburg waar slechts 1,5% van de auto’s op stroom rijdt.

Landelijk gezien is inmiddels ruim één op de dertig personenauto’s (3,4%) elektrisch. Er zijn acht gemeenten waar dit percentage minimaal twee keer zo groot is. Naast Almere zijn dit Breda, Houten, Amersfoort, Tynaarlo, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Smallingerland. Vooral de positie van Tynaarlo valt op maar is te verklaren door het aanzienlijk hogere gemiddelde inkomen aldaar ten opzichte van de rest van Drenthe. Voor de overige gemeenten geldt dat hier grote leasemaatschappijen zijn gevestigd. 52% van de elektrische auto’s is nu eenmaal een leaseauto die op het adres van de leasemaatschappij zijn geregistreerd.

www.zonneplan.nl


Geïnteresseerden welkom bij opening TechCenter Dordrecht →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: