Nieuws artikelen

DEHN Nederland


DEHN biedt innovatieve, unieke en slimme beveiligingsoplossingen, diensten en expertise die op maat zijn gemaakt voor toepassingen in de bouw, energie en infrastructuur. Onze klanten staan centraal in ons werk, die we inspireren door verantwoordelijk, ruimdenkend en teamgericht handelen. Zo wordt Techniek Nederland bijgestaan door DEHN Nederland met ondersteuning en advies.

Wat betekent duurzaam in de Nederlandse installatiemarkt?


Verduurzaming is een veelbesproken onderwerp en een belangrijke trend in de bouwsector. Deze sector gebruikt aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen, produceert een flinke hoeveelheid afval, en gebouwen hebben een substantieel aandeel in de jaarlijkse uitstoot van CO2. Bouwen en gebouwen moeten dus duurzamer worden, bijvoorbeeld door er duurzamere systemen in te installeren.

Smart Room besturingssysteem


Onder de naam Busch-free@home flex biedt Busch-Jaeger een Smart Room-besturing die ontwikkeld is met het oog op een hoog installatie- en gebruikersgemak.

KNX-domotica voor energiebesparing, eenvoudige bediening en veiligheid


Met domotica kunnen we dankzij KNX verschillende technieken aan elkaar koppelen en deze met elkaar laten samenwerken, waardoor er meer comfort en veiligheid ontstaat. Bovendien kun je met domotica energie besparen. Al deze aspecten komen aan bod in de nieuwe Audi Showroom Wittebrug in Den Haag, een project dat in de zomer van 2021 werd opgeleverd door Villa Elektra in Leerdam.

Ook in norm Bliksembeveiliging draait het om beheersbare risico’s


Michiel Hartmann kan niet wachten op de nieuwe norm Bliksembeveiliging (NEN-EN-IEC 62305). Volgens de voorzitter van NEN-normcommissie NEC 81 – waaronder de genoemde norm valt – is een flinke update hoognodig, onder meer vanwege de opkomst van PV-installaties. Hij pleit voor een grotere bewustwording bij betrokken partijen.

Miniatuurbenaderingsschakelaars


De serie miniatuur naderingsschakelaars uit de IMM-serie van Sick is uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. De schakelaars waren al geschikt voor toepassingen met een beperkte installatieruimte maar zijn nu ook beschikbaar met een ultrakorte behuizing van 12 mm.

Armatuur


De nieuwe installatievriendelijke Low Bay Flex armaturenserie van Ledvance is op diverse manieren te monteren en vervolgens eenvoudig te installeren. Het systeem is ontwikkeld voor magazijnen, hallen en supermarkten met een plafondhoogte van 4 tot 10 meter en te beschouwen als alternatief voor conventionele T8 of T5 systemen.

Output relais


Speciaal voor het schakelen van inductieve lasten biedt Vierpool output relais van Delcon. Deze componenten zijn speciaal ontwikkeld voor het schakelen van inductieve lasten tot 3A zonder dat er rekening moet worden gehouden met derating.

Labelprinter


Met de M11 biedt Brady een lichtgewicht en robuuste lalbelprinter waarmee zowel gesneden als continue labels zijn te printen. Bijvoorbeeld om kabels en componenten te identificeren.

ent.nl/manager