Nieuws artikelen

Handreiking energieopslag en netinpassing


Tot nu toe zijn er geen opleidingen op het vlak van de opslag van elektrische energie. En dat is jammer, want al langer is bekend dat voor een effectieve energietransitie júist opslag zo belangrijk is.

Nieuwe ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ vol praktische tips


De gratis te raadplegen ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ staat vol praktische tips rond dat thema. De Handreiking is vanaf nu beschikbaar via ISSO Open, en daarnaast wordt het een bijlage bij het – binnenkort beschikbare - vernieuwde Handboek Zonne-energie.

Salderingsregeling frustreert markt energieopslag


Op 16 februari werd het Nationaal Smart Storage Trendrapport 2022 gepresenteerd. Het rapport is een publicatie van Dutch New Energy Research en richt zich in deze eerste editie vooral op de markt voor energieopslag door batterijen.

Eén oplossing voor energiebeheer en -opslag


Hager biedt met de Home Power Station een oplossing voor zowel energiebeheer als energieopslag. Het systeem heeft een accucapaciteit van 13 of 19,5 kWh en is geschikt voor de aansluiting van maximaal vijftig PV-panelen.

Internationale milieuprijs voor energieopslagsysteem


Het grootste Europese energieopslagsysteem dat tweedehands en nieuwe batterijen uit elektrische voertuigen toepast in een commercieel complex – de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA – heeft de internationale Green Apple Award voor ‘Environmental Best Practice’ gewonnen. Het project dat verkozen werd uit ruim 800 andere internationale nominaties, is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Eaton,

ent.nl/manager