Nieuws artikelen

Slimme technologie is er, maar wie installeert het?


Als het om de klimaatdoelstellingen gaat dreigt een doemscenario: technisch zijn de middelen er om de doelstellingen te behalen. De ontwikkeling van allerlei flexibele en doelmatige technieken en producten loopt op schema. Maar zijn er straks voldoende vakmensen om al die slimme technologie en apparatuur te installeren? De ET-branche heeft te maken met een overschot aan werk en een schreeuwend tek

Techniek en toepassingen voor de leerlingen als uitgangspunt


Het komt niet zo vaak voor dat je als ET-bedrijf diverse soorten verlichting mag installeren, waarbij het uitgangspunt is om het zo interessant mogelijk te maken, in plaats van zo goedkoop mogelijk. In het project Schaersvoorde in Aalten realiseerden Perebolte elektrotechniek in samenwerking met Spectrus licht & advies een innovatielokaal voor leerlingen van het middelbaar onderwijs met diverse te

Uitbreiding aanbod vakschool


Met de overname van LPD Techniek vergroot Maintec haar vakschool met een gecertificeerde opleiding luchtventilatietechniek. De Maintec Vakschool in Zeist is compleet vernieuwd. Op de recent uitgebreide locatie startte op 7 februari een eerste lichting studenten aan de nieuwe opleiding ventilatiemonteur.

Overname in de paneelbouwsector


De P&V Panels Group kondigt, na de overname van eReM in november 2021, een tweede overname in Nederland aan. eReM Elektrotechnici BV neemt, als onderdeel van het Belgische P&V Panels Group, de divisie paneelbouw van Croonwolter&dros BV over. De 25 werknemers verhuizen van Dordrecht naar de eReM-locatie in Zwijndrecht.

Ledenbijeenkomst Bliksembeveiliging


De vakcommissie Bliksembeveiliging van Techniek Nederland organiseert een bijeenkomst voor de leden.

Duurzame campus


De High Tech Campus Eindhoven heeft Unica gekozen voor het onderhoud aan de werktuigbouwkundige installaties inclusief meet- en regeltechniek op de campus. De opdracht becampustreft 34 gebouwen op de High Tech Campus (HTC), die een oppervlakte kent van circa één vierkante kilometer.

Ruim 2.800 nieuwe elektriciens


Wat Nederlanders doen tijdens een pandemie? Verbouwen! Dat blijkt uit de forse groei van het aantal aannemers en bijvoorbeeld ook elektriciens de afgelopen jaren. Het aantal aannemers steeg met 32 procent en het aantal elektriciens met 26 procent sinds de start van de coronaperiode. Dit blijkt uit cijfers van dataspecialist BoldData.

Kunststof meterkast


PutKast techniek levert een diversiteit aan meterkasten en energiezuilen waaronder kunststof meterkasten. Deze kasten zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen, indelingen en kleuren en kenmerken zich verder door een lange levensduur, een hoge vandalismebestendigheid en de lage onderhoudsbehoefte.

Samenwerking TVVL en FMN


TVVL en Facility Management Nederland (FMN) gaan per 1 april 2022 een samenwerkingsverband aan. TVVL uit Woerden zal voor FMN de ledenadministratie, financiën, eventorganisatie en marketing uitvoeren.

ent.nl/manager