Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

MGB2-Modular EtherCAT + FSoE

De modulaire Multifunctional-Gate-Box van Euchner is uitgebreid met een variant voorzien van een EtherCAT- en EtherCat P interface. De veiligheidsgerelateerde signalen binnen dit bussysteem worden verzonden met het FSoE-protocol waarmee altijd een veiligheidsniveau van PL e - Cat 4 - SIL3 is gerealiseerd.

Al ons nieuws op een rij

Stroomtang voor PV-panelen


Met de 393 FC CAT III 1500 V biedt Fluke een True-rms stroomtang die speciaal is bedoeld voor het meten van gelijkspanningen tot 1500 V. Het handheld instrument is dan ook vooral geschikt voor het testen van en meten aan PV-installaties in veeleisende CAT III omgevingen.

Sturing geven aan energietransitie


Om de energietransitie in goede banen te leiden, zijn Electrical Engineers nodig. Technici die in staat zijn om ons elektriciteitsnet te doorgronden en die kunnen inspelen op de integratie van nieuwe energieaanbieders aan ons net.

Energiepark Haringvliet: blauwdruk voor de toekomst


Op 22 maart werd energiepark Haringvliet geopend. Wat initiatiefnemer Vattenfall betreft ‘een blauwdruk voor de toekomst’. Het energiepark combineert namelijk wind, zon en batterijen waarmee de productie van energie goedkoper wordt, de beschikbare netcapaciteit beter gebruikt en de impact op de omgeving reduceert.

Beurs Solar Solutions reflecteert maatschappelijke ontwikkelingen


Van 12 tot en met 14 april wordt de beurs Solar Solutions gehouden. De beurs richt zich op professionals die zich bezighouden met zonne-energie in brede zin. Zonnepanelen en toebehoren hiervoor vormen de hoofdmoot. Naast producten zijn er tijdens de beurs seminars en congressen waarin zowel technische als maatschappelijke thema’s aan de orde zullen komen.