Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

Busch-flexTronics – Intelligente bewegingsdetectie zonder te boren

Een simpele lichtschakelaar in bijvoorbeeld een hal of trappenhal transformeren tot een slimme bewegingsmelder? En dat zonder te boren of kabels te trekken? Het kan met Busch-flexTronics van Busch-Jaeger. Het geheim zit hem in de inbouwsokkel, want bij dit systeem bepaalt niet de sokkel, maar juist de vóórkant de functionaliteit. Perfect daarmee te combineren met de nieuwe Busch-Wächter® 180 flex-bewegingsmelders.

Al ons nieuws op een rij

Platform over de Energietransitie


Techniek Nederland heeft op 23 september het nieuwe, online ‘Platform Energietransitie door installateurs’ gelanceerd tijdens een webinar. Het platform biedt installateurs informatie over de landelijke en regionale ontwikkelingen in de energietransitie en praktische ondersteuning bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf.

Webinar ‘Schakel- en verdeelinrichtingen uitbreiden’ terugkijken


De Vakcommissie Elektrotechnisch Installatiebedrijf (VEI) organiseerde onlangs het webinar ‘Uitbreiden van (gelijkspanning) apparatuur op bestaande schakel- en verdeelinrichtingen’. Belangstellenden kunnen de presentatie of het webinar terugkijken.

Europese installateurs positiever


Na een pittige tijd gedurende maanden van corona, laat het Q2 2021-rapport van de European Mechanical Installation Monitor – opgesteld door USP Marketing Consultancy – weer positievere cijfers zien. De W-sector meldt in de zes markten die het bureau monitort, een positief omzetsaldo.

Verwacht: 71.500 nieuwe woningen in Rotterdam


BouwKennis maakte half september bekend dat in 2021 naar verwachting 71.500 nieuwbouwwoningen in Rotterdam worden opgeleverd. En dat aantal zal in de jaren erna alleen maar groeien: De vergunningverlening stijgt, het aantal verkochte nieuwe woningen neemt toe en het overheidsbeleid is gericht op het opvoeren van de nieuwbouw.