Testen en meten

's Werelds eerste stroomtangen voor zonne-energie-installaties

Fluke introduceert 's werelds eerste stroomtangen voor zonne-energie-installaties met veiligheidsspecificatie CAT III / 1500 V

Met de nieuwe stroomtang kunt u zonnepanelen testen bij 1500 V, met de hoogste veiligheidsspecificatie voor deze spanning en een verbeterd gebruiksgemak.

Eindhoven, Nederland. 01 oktober 2021: Fluke heeft vandaag de introductie aangekondigd van een nieuwe stroomtang die is ontworpen voor het meten van de spanning van zonne-energie-installaties volgens de nieuwe norm van 1500 V. De stroomtang heeft hoge veiligheidsspecificaties en is eenvoudig te gebruiken in overvolle combinerkasten voor zonne-energie. De Fluke 393 en 393 FC zijn 's werelds eerste True RMS-stroomtangen voor zonne-energie die voldoen aan CAT III / 1500 V DC volgens de nieuwste veiligheidsnorm voor stroomtangen IEC/EN 61010-2-032:2019.

De stroomtang kan tot 1500 V DC meten in vergelijking met standaardinstrumenten voor deze toepassing, die beperkt zijn tot 1000 V DC.

Hierdoor is de Fluke 393 de ideale keuze voor de installatie en het onderhoud van grootschalige, industriële en commerciële installaties voor zonne-energie. Nu zonne-energie steeds belangrijker wordt om aan de vraag naar duurzame energie te voldoen, is de nieuwe stroomtang een belangrijke aanvulling op Fluke's assortiment instrumenten voor zonne-energietoepassingen, zoals de isolatiemultimeters Fluke 1577/1587 of de multimeter Fluke 87V MAX met IP67-classificatie.

Verbeterde veiligheid

Er wordt een hoog veiligheidsniveau voor gebruikers gegarandeerd door het gebruik van isolatie met veiligheidsspecificatie CAT III bij 1500 V, de enige stroomtang voor zonne-energie die dit beschermingsniveau biedt voor technici van zonne-installaties. De geïsoleerde meetsnoeren van de meter voldoen aan CAT III 1500 V, terwijl de meters zijn beveiligd tegen CAT IV tot 600 V AC.

De IP54-classificatie van het instrument maakt de Fluke 393 stroomtang geschikt voor het testen van zonne-energie-installaties in diverse klimaten en uiteenlopende weersomstandigheden, en het instrument is beschermd tegen het binnendringen van stof en regen.

Gebruiksvriendelijk

Door de mogelijkheid om snel, eenvoudig en nauwkeurig te meten, kunnen onderhoudstechnici zonne-energie-installaties draaiende houden. De uitdaging is dat combinerkasten voor zonne-energie vaak klein en vol zijn, waardoor het moeilijk is om meters aan te sluiten om metingen uit te voeren. De Fluke 393 voldoet aan deze uitdaging met een 25% dunnere bek dan eerdere Fluke-stroomtangen, waardoor het eenvoudiger en sneller is om metingen uit te voeren in krappe ruimtes.

Het ontwerp van de bek is duurzaam, robuust en betrouwbaar en voldoet aan de strenge eisen van CAT III voor kruipen en speling.

De 393 FC kan worden aangesloten op Fluke Connect, waardoor u geen handgeschreven aantekeningen meer hoeft te maken.  Met Fluke Connect kunnen onderhoudsmonteurs en servicemedewerkers waarden documenteren en deze met hun team delen. Er kunnen tot wel 65.000 gegevenspunten worden geregistreerd en geüpload.

Naast spannings- en stroommetingen biedt de nieuwe stroomtang DC-vermogensmetingen en datalogging om de efficiëntie van het werk te verbeteren.

De productiviteit wordt verhoogd door een pieptoon die de juiste PV-polariteit aangeeft en een visuele doorgangsindicatie om doorgangstests eenvoudiger te maken bij weinig licht. Bovendien bieden de meters een tweeregelig display voor gelijktijdige metingen.

Hans-Dieter Schuessele van Fluke zegt: "Als 's werelds eerste stroomtangen voor zonne-energie die CAT III-veiligheid bij 1500 V bieden, stellen de nieuwe stroomtangen 393 en 393 FC een nieuwe norm voor het testen van zonne-energie-installaties. Ze zijn ontworpen om uiterst veilig en gebruiksvriendelijk te zijn en zijn een grote hulp voor installateurs en onderhoudspersoneel om zonne-energiesystemen snel online te krijgen en duurzame energie te produceren."

Ga voor meer informatie over de Fluke 393 en 393 FC contactloze True-RMS-AC/DC-stroomtangen naar:

Over Fluke:

Fluke streeft naar het wereldmarktleiderschap in compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten. De producten van Fluke worden overal ter wereld en in tal van bedrijfstakken door technici en monteurs gebruikt bij service-, installatie- en onderhoudswerkzaamheden en bij productie- en kwaliteitscontroles. Fluke is in 1948 opgericht en heeft vestigingen in 13 Europese landen. De producten van de onderneming worden in meer dan 100 landen geleverd. De omzet van de onderneming in Europa bedraagt ca. 40% van de omzet wereldwijd. Het hoofdkantoor van Fluke is gevestigd in Everett, in de Amerikaanse staat Washington. Bij de onderneming werken wereldwijd ruim 2.500 mensen. Het Europese hoofdkantoor voor de verkoop- en serviceactiviteiten bevindt zich in Eindhoven.

Fluke is een geregistreerd handelsmerk van Fluke Corporation. Bezoek voor meer informatie de website van Fluke: http://www.fluke.com.

Meer artikelen van Fluke Nederland B.V. :

CO2-emissiecalculator


Het online LeakQ-rapportagehulpmiddel van Fluke is aangevuld met een CO2-emissiecalculator. Deze indicator maakt het mogelijk een schatting te maken van de hoeveelheid CO2 die extra wordt uitgestoten bij geïdentificeerde lekken in luchtcompressoren.

Stroomtang voor PV-panelen


Met de 393 FC CAT III 1500 V biedt Fluke een True-rms stroomtang die speciaal is bedoeld voor het meten van gelijkspanningen tot 1500 V. Het handheld instrument is dan ook vooral geschikt voor het testen van en meten aan PV-installaties in veeleisende CAT III omgevingen.

Gas- en persluchtdetector


De ii900 Sonic Industrial Imager van Fluke is ontwikkeld als hulpmiddel om lekkages in persluchtsystemen te detecteren. Daarnaast wordt hij ingezet voor het detecteren van lekkages van medische gassen in ziekenhuizen.

Stroomtang voor PV-panelen


Met de Fluke 393 FC stroomtang kunnen installateurs veilig metingen tot 1500 V in DC omgevingen uitvoeren. Het handheld instrument is dan ook speciaal ontwikkeld voor het testen en meten aan PV-installaties.

Nieuwe Power Quality Analyzer voor foutloze metingen


De nieuwe Fluke 1770-serie Power Quality Datalogger/troubleshooter zorgt altijd voor een perfecte installatie dankzij de plug-and-play-functie met geautomatiseerde verbindingsverificatie en autocorrectie

Verwen uzelf met een gratis Fluke-lens


Ontvang een gratis warmtebeeldlens wanneer u vóór 15 december 2021 een geselecteerde camera van Fluke aanschaft. Warmtebeeldcamera's bieden een snelle beoordeling van de gezondheid van bedrijfsmiddelen.

's Werelds eerste stroomtangen voor zonne-energie-installaties


Met de nieuwe stroomtang kunt u zonnepanelen testen bij 1500 V, met de hoogste veiligheidsspecificatie voor deze spanning en een verbeterd gebruiksgemak.

Koop een Fluke, ontvang een gratis Fluke


Met het juiste gereedschap kunt u sneller en veiliger metingen uitvoeren in uw werk. Bestel uw Fluke-instrument via een erkende distributeur en ontvang een gratis Fluke-instrument op basis van de aankoopwaarde. Deze exclusieve aanbieding loopt af op 15 december 2021.

Elektrisch testen veiliger maken


De nieuwe contactloze True-RMS AC/DC-stroomtangserie maakt het veiliger en eenvoudiger om spanning en stroom te meten zonder een spanningvoerende draad aan te raken

Nieuwe gratis Fluke-producten als u een instrument van Fluke koopt


Fluke biedt opnieuw een gratis product aan klanten aan die Fluke-producten kopen tussen 15 februari 2021 en 30 juni 2021. Klanten die Fluke-producten kopen via geautoriseerde Fluke-distributeurs hebben de mogelijkheid om een gratis product te claimen. Claim het gratis product via de website van Fluke met het originele aankoopbewijs, de factuur of de aankoopbon.

Warmtebeeldcamera's brengen onbekende motorproblemen aan het licht


Warmtebeeldcamera's zijn perfect voor het storingzoeken in motoren. De infraroodbeelden laten de warmtesignatuur van een motor zien en kunnen u veel vertellen over de staat, waardoor u uw installaties in bedrijf kunt houden en de bedrijfskosten laag kunt houden.

Elektrische veiligheid verbeteren met Fluke


Veiligheid van de installatie is veel meer dan alleen wat taken op een checklist. Het vereist betrokkenheid van elke werknemer, van het management tot lijnwerkers, om een cultuur van veiligheid te handhaven in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Na verloop van tijd kunnen interpretaties van bepaalde veiligheidsnormen afwijken van de oorspronkelijke opzet, waardoor er mythes ontstaan over hoe het

Storingzoeken binnen handbereik.


Robuuste, draagbare warmtebeeldcamera voor elektrische en industriële inspecties. Zo compact en eenvoudig in gebruik, de perfecte aanvulling voor uw gereedschapsriem:

Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving


Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie. Het voorkomen van gevaarlijke situaties is natuurlijk het allerbeste, maar het beoordelen van risico’s vereist nogal wat specifieke kennis van installateurs en inspecteurs.

Alle hulp voor storingzoeken in uw zak


Hoe groter het probleem, hoe sneller u het moet oplossen. Met de nieuwe Fluke pocket-warmtebeeldcamera heeft iedereen de mogelijkheid in de hand om uitval te minimaliseren.

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR EEN (BRAND)VEILIGE WERKOMGEVING


Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie.

10 regels om fouten te vermijden bij het meten van elektriciteit


Hoewel iedereen die met elektriciteit werkt, snel een gezond ontzag ontwikkelt voor alles wat mogelijk onder stroom staat, kunnen zelfs de besten onder ons fouten maken onder tijdsdruk. Hieronder geven wij een beknopte lijst met WAT U NIET MOET DOEN wanneer u elektrische metingen uitvoert.

Voer iedere dag meer testen uit met de Fluke 6500-2 apparatentester


De Fluke 6500-2 PAT-tester is een compacte lichtgewichtoplossing die werkt met één druk op een toets.


Webinar ‘Schakel- en verdeelinrichtingen uitbreiden’ terugkijken →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: