Stäubli en Schneider Electric slaan handen ineen
Stäubli en Schneider Electric slaan handen ineen
Schneider Electric
Meer informatieHet doel van de samenwerking is het realiseren van een maatwerkintegratie van de Stäubli vierassige TS SCARA-robots in het EcoStruxure Machine-platform van Schneider Electric.
Standaard PLC-programmeertaal
Naar aanleiding van de samenwerking integreert Schneider Electric een op maat gemaakte versie van de Stäubli vierassige TS SCARA-robots in haar oplossingenportfolio. Onder de serienaam Lexium STS worden deze robots volledig geïntegreerd in de architectuur van Schneider Electric’s toonaangevende PacDrive Motion Controller.
Het grootste voordeel van de integratie is dat de STS te programmeren is op basis van een standaard PLC-programmeertaal (conform IEC 61131-3). Het is daardoor niet meer nodig om een complexe en specialistische robot-programmeertaal te gebruiken. Aansluitend kan ook de dedicated robotbesturing uit de hardware-installatie worden weggelaten. Het aantal interfaces, de hoeveelheid bedrading en de benodigde installatieruimte worden daardoor beperkt.
Aanzienlijke voordelen
“Deze samenwerking levert voor beide partners aanzienlijke voordelen op”, aldus Gerald Vogt, Group Division Manager bij Stäubli Robotica. “We zijn verheugd om met samen te werken met Schneider Electric. Hiermee zijn we in staat om te profiteren van haar sterke marktpositie in sectoren als de machinebouw. Door samen te werken kunnen we ons gezamenlijke aanbod aanbieden aan machinebouwers die behoefte hebben aan complete automatiseringsoplossingen.”
“Ons EcoStruxure-platform is ontworpen op basis van toegankelijkheid, wat wordt versterkt door deze samenwerking”, aldus Ali Haj Fraj, SVP Machine Solutions, Industry Business bij Schneider Electric. “Door Stäubli robots te integreren wordt de implementatie van EcoStruxure Machine versneld. Dit stelt machinebouwers in staat slimme machines te ontwerpen met behulp van geavanceerde digitale technologieën en open standaard. Hierdoor worden de doorlooptijd en de ontwikkelingskosten beperkt, terwijl machineprestaties worden verbeterd.”